16.01.11
23:09
казано от Timon на 16.01.11, 23:01:
Цивилизацията е започнала, благодарение на заседналия начин на живот, който се е родил вследствие от култивирането на растения и нуждите, които тази нова дейност е изисквала. И ако погледнеш в днешно време, тази част от човечеството, която навреме се е “усетила” в момента е доста по-добре развита от онези, които са продължили с “номадството” към които за съжаление спадаме и ние българите с конните стада и прочие.
Чакай сега, засягаш тема свързана с историята, това ми е болно място :D . Цивилизацията не се е родила заради култивирането на растения. Заседналия начин на живот е свързан и с широко използване на животновъдството. Просто цивилизация не може да се изгради от маса, която постоянно се мести. Когато седиш на едно място, отглеждаш това което не се мести също. Но тук говорим за баланс между растениевъдство и животновъдство.
А относно последната част от поста ти, да вярно е , спора е безмислен след като и местните и растителните продукти са пълни боклуци, заради масовото производство. От друга страна напълно естествените им еквиваленти са полезни, въпрос на избор и на организъм.
Ами цинично е да обвиняваш някого за здравословното му състояние, при положение че в магазинът в селото му е имало захар и хляб. Прекарал е целият си живот за да преизпълнявана възможно най-абсурдните пет-годишни планове за развитие за “светло бъдеще” и си е съдрал гъза от бачкане за благото на пет богопомазани синове на Партията майка и в момента оцелява цял месец със 150 лева. Искаш ли да ти дадем 150 лева на месец ( средно-статистическата пенсия в България ) и да те пуснем да се храниш и да плащаш сметки и да видим как ще ти е здравето?
Работих шест месеца в най-посещаваната аптека от пенсионери в Благоевград, защото е най-евтина. Напълно съм наясно със средното им здравословно състояние, но когато лекарствата ти струват 80 лева месечно, някак си не ти остават много пари да се храниш “здравословно”.
И понеже разговора става абсурден: И аз ям месо, но това не означава, че трябва да го втълпявам и на другите и да им обяснявам, че са недоразвити, недорасли, непълноценни или негодни. Обиколил съм половин Европа, но никъде не съм срещал, някой да те съди по това, какво ядеш. Абсурдно е.
Мнението беше редактирано от Timon на 16.01.11 23:17.
16.01.11
23:16
казано от fire.is.my.nature на 16.01.11, 23:08:
Аз никого не обиждам и не се заяждам . Днеска правих пиле с картофи на брат ми . Просто е цинично как може да говориш така за стари хора ,та ти с твоя кросфит да не би да станеш някой Зевс на 70? Пожелавам ти го ! Искрено , наистина . Но и ти пожелавам ,ако случайно не станеш , никой да не говори така за това колко си сбръчкан и прегърбен....
Ужас.
Откога е цинично да говориш истински неща? Да кажеш на мъртвия, че е мъртъв? На дебелия, че е дебел? На силния, че е силен? На некадърния по математика, че е некадърен по математика? Подигравка е да смаляваш ужаса и да го превръщаш в глупава дума. Ужаса затова е ужас, за да е ужасен. Но нас това не бърка, защото само пречи на ленивото ни ежедневие, затова нека го омаловажаваме и с лигави думи да казваме, че е цинично, че е грубо, че не е “тема за маса”. Затова Втората световна война ни се струва толкова далечна и странно-не-жестока. В учебниците е написана стерилно, за да не тормози мозъчетата ни, но изпуска най-важното послание -ЧЕ Е БИЛА УЖАСЯВАЩА. За няколко часа 130 000 британски войници да се разпарчетосат от танкове? Крайници, карантии, писъци, трупове - това е била истинската реалност. А в учебника пише - 130 000 жертви... Пак ли е толкова страховито? Не мисля.
16.01.11
23:17
Помисли си пак дали искаш да пишеш книга .
16.01.11
23:18
казано от Timon на 16.01.11, 23:12:
Ами цинично е да обвиняваш някого за здравословното му състояние, при положение че в магазинът в селото му е имало захар и хляб. Прекарал е целият си живот за да преизпълнявана възможно най-абсурдните пет-годишни планове за развитие за “светло бъдеще” и си е съдрал гъза от бачкане за благото на пет богопомазани синове на Партията майка и в момента оцелява цял месец със 150 лева. Искаш ли да ти дадем 150 лева на месец ( средно-статистическата пенсия в България ) и да те пуснем да се храниш и да плащаш сметки и да видим как ще ти е здравето?
Батка, по твоята логика не би трябвало да има проблем, щом малкото количество макронутриенти са им достатъчни, които са консумирали цял живот, са им достатъчни. Гадно, нали?
16.01.11
23:20
Вече виждам само злоба и лични напатки в тази тема и спор , който няма нищо общо с вегетарианството. Мисля, че се стигна вече до заключението, че храната не прави човека и всеки има своя избор как да се храни и съответно как да се чувства.
казано от Timon на 16.01.11, 22:12:
Понеже отивате натам. Тъжната истина е че 90% от трениращите преяждат постоянно в гонене на малоумната цел да станат по-големи. Което си е чист разсип на храна, която на Вас ви изглежда лесно достъпна, благодарение на мама и тате, но когато трябва да изхранвате семейство, значително ще си преосмислите дали е “нормално” да ядеш колкото една рота войници преди 1989 г на ден.
Не знам и колко са яли една рота войници преди 1989, но понеже от постовете ти във форума съм останал с впечатление, че тренираш предимно за разнообразие, да ти кажа - това, което ти изглежда като преяждане за цял ден, се превръща в закуска на третия пореден ден яки двуразови тренировки. Просто някои хора тренират по-сериозно от други и имат малко по-различни нужди. Не че няма и предимно тъпчещи се и по-малко трениращи, но като цяло недей да обобщаваш (че чак и с “90%”), защото не си прав.
За цифрите за протеина също малко прекаляваш, но като цяло има и доза истина в това което казваш - съществена полза от (грубо разбира се, не ми се смята храна) над 120 грама на ден няма. Мазнини+въглехидрати му е майката, мани го тоя протеин :D
Но трениращите набиват като животни, защото искат да станат “животни” и да притежават “сила”, която реално погледнато в днешното ниво на технически и научен прогрес е толкова излишна и безсмислена.
Излишна в смисъл на това, че не ти е нужна за оцеляването ли?
В днешното ниво на “технически и научен прогрес” и коефициент на интелигентност над стайната температура е напълно излишен от такава гледна точка - винаги ще има кой да се погрижи за теб, то и опасности няма кой знае колко. Натрупването на повечето достъпни познания също става излишно по някаква такава логика. Изобщо, в днешно време целта “да оцелееш” не изисква почти никакво развитие - това значи ли, че развитието е ненужно?
edit, че много сте изписали за 2 минути:
Популацията на човечеството отдавна е минала цифрата, при която то може да бъде изхранвано чрез натурално отглеждане на продукти.
Популацията на човечеството много слабо ме интересува. Аз отговарям за себе си и се грижа за себе си и ми пука предимно за .. мене си. И се справям доста добре с натуралното отглеждането на себе си. Не взимай проблемите на една слабо осъзната маса присърце.
Мнението беше редактирано от G33K на 16.01.11 23:28.
16.01.11
23:24
казано от fire.is.my.nature на 16.01.11, 23:17:
Огънче, като се сблъскаш с гадни и истински неща, то омаловажаването не ти е по душа. Като видиш някой мъртъв, да чуеш “починал” някакси не спира мъката, нали? Или пък ти самият се държиш с няколко пръсти за живота си и да казват, че си “болничък” някакси удря силно по сърцето.
Протеина е основата, махнете ги тия мазнини и въглехидрати.
Аз лично със 120 грама протеин дневно не мога. Мога, но ако не тренирам или за кратък период от време.
За истински прогрес ми трябва сигурно двойно повече, и то качествен, т.е., месо. Тревите не ми вършат работа.
Като начинаещ, когато имах 10-15 кг по-малко мускулна маса, пробвах да карам на 70 грама на ден и ефекта от тренировките ми беше изцяло отрицателен, така че се наложи да го вдигна поне до 90 грама, за да усетя някакъв ефект от цялото блъскане. И да спра да тренирам крака, щото за тях отиваха много ресурси, а тогава нямах средства за хубава храна.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.01.11 23:38.
казано от GreyKnight на 16.01.11, 23:24:
Огънче, като се сблъскаш с гадни и истински неща, то омаловажаването не ти е по душа. Като видиш някой мъртъв, да чуеш “починал” някакси не спира мъката, нали? Или пък ти самият се държиш с няколко пръсти за живота си и да казват, че си “болничък” някакси удря силно по сърцето.
Ти усещаш ли си какво е някой да е хвърлил топа, или да си се сблъсквл с някое от нещата за които говориш, или мама и тате дават лев и ти пишеш по форумите ? Живота е много далече от твоите разбирания май.Да, понякога е цинично примерно аз да ти кажа, да те “нахраня” и ти ще си знаеш, че е така, ама е тъпо да го разберат и другите нали :) Никакво значение няма какво ядеш, така или иначе тук вегетарианците въобще нямат идея кво точно е това, а и те са много далече от професионалния и от какъвто и да е спорт различен от този за тонус.
Сериозните спортисти тук ядат сериозно, другите седят, и се чудят в коя тема за ядене да спорят.
казано от Margaritka на 16.01.11, 20:41:
в тялото на всяко живо същество започва процес на гниене ВЕДНАГА след смъртта му, била тя естествена или насилствена. Консервацията на месото има за цел да заличи и забави този процес, но не и да го спре. Именно заради нея месото в магазина има розов цвят, а не сиво-кафяв.
Интересно как е с растенията?!?!
Margaritka - след термична обработка спокойно може да ти е все тая дали е розово или сиво или оранжево ;)
Човека е наи голямиа хищник на планетата така че трябва да яде месо това е естествено.Аз така го виждам.
17.01.11
02:28
казано от vatman на 17.01.11, 01:22:
Човека е наи голямиа хищник на планетата така че трябва да яде месо това е естествено.Аз така го виждам.
Въпрос на вкус. Най-големият сухоземен хищник е полярната мечка, но с нея нямаме кой-знае какво генетично сходство. Виж със шимпанзето генетичното сходство е 99%, а то е предимно вегетарианец. Само като храна за размисъл.
И една полезна връзка - http://www.nutriwatch.org/05Guidelines/dga.pdf - това е съвременната версия на Насоките за здравословно хранене, актуална в САЩ.
Абе в крайна сметка, защо всеки не почне да гледа в собствената си чиния, а трябва да се коментират постоянно чуждите? След като човек не пречи и не пропагандира възгледите си, защо трябва да се водят подобни безмислени дебати? Едва ли ще успеете в тази тема да направите някой вегетарианец - месояд, или и обратното, което автоматически прави темата абсурдно безмислена.
17.01.11
07:38
казано от Madboy на 16.01.11, 23:59:
казано от GreyKnight на 16.01.11, 23:24:
Ти усещаш ли си какво е някой да е хвърлил топа, или да си се сблъсквл с някое от нещата за които говориш, или мама и тате дават лев и ти пишеш по форумите ? Живота е много далече от твоите разбирания май.Да, понякога е цинично примерно аз да ти кажа, да те “нахраня” и ти ще си знаеш, че е така, ама е тъпо да го разберат и другите нали :)
Кой знае, може и да съм, може и да не съм.
казано от Solomon Kane на 17.01.11, 02:28:
Въпрос на вкус. Най-големият сухоземен хищник е полярната мечка, но с нея нямаме кой-знае какво генетично сходство. Виж със шимпанзето генетичното сходство е 99%, а то е предимно вегетарианец. Само като храна за размисъл.
99% сходство не ги прави хора.
И една полезна връзка - http://www.nutriwatch.org/05Guidelines/dga.pdf - това е съвременната версия на Насоките за здравословно хранене, актуална в САЩ.
Да, САЩ са най-здравата нация и нямат никакви проблеми с наднорменото тегло :D
казано от Петко К на 16.01.11, 23:37:
Протеина е основата, махнете ги тия мазнини и въглехидрати.
Аз лично със 120 грама протеин дневно не мога. Мога, но ако не тренирам или за кратък период от време.
За истински прогрес ми трябва сигурно двойно повече, и то качествен, т.е., месо. Тревите не ми вършат работа.
Като начинаещ, когато имах 10-15 кг по-малко мускулна маса, пробвах да карам на 70 грама на ден и ефекта от тренировките ми беше изцяло отрицателен, така че се наложи да го вдигна поне до 90 грама, за да усетя някакъв ефект от цялото блъскане. И да спра да тренирам крака, щото за тях отиваха много ресурси, а тогава нямах средства за хубава храна.
От личен опит мога да кажа, че за ектоморфите протеина не е основното. Карал съм с месеци на 200+ гр. протеин дневно при 70 кила лично тегло, въглени и мазнини колкото поема и ефекта клонеше към нула. Откакто намалих протеина на 150-60 гр. и вдигнах въглехидратите и мазнините почна прогреса. Иначе и аз не виждам смисъл в 3гр. протеин на тегло, чисто разхищение и товарене на бъбреци и т.н
Безмислен спор... Единствената полза от него е, че повече не се пълни дневника на момчето със спам.
На някого от отричащите месоядството да му е хрумвало, че ВСИЧКО живо подлежи на изяждане, живо или мъртво? От първото до последното тревоядно, както и хищниците? Не вярвате? А как според вас умират? И какво се случва с телата след смъртта? Дори и нашите човешки тела биват изядени накрая.
Ако са сред най-силните, здравите, бързите и умните - изяждат ги последни. В противен случай ги изяждат доста по-рано. Факт. Гледайте Animal Planet. Дори не искам да си представям екологичната катастрофа, която ще настъпи, ако се преустанови взаимоизяждането.
Да, хората можем да оцелеем на растителен източник на протеин и енергия, но това не го прави най-адекватния източник.
Относно сдържаността на изказа – определено емоцията надделява в доста от постовете. Изявления от типа „Аз не ям месо, защото тялото ми не е гробище” е лозунг, не довод. Със същия патос останалите месоядни можем да заявим, че не сме крави, да пасем трева. А и честно казано, гниещата растителна маса вони не по-малко отвартително от мършата.
И защо, както каза колегата, не вземем да си гледаме в собствената чиния? Хранителният режим не ни прави нещо повече или по-малко. Съветите на Маргаритка и Владо Недков относно тренирането няма да загубят от стойността си, само защото съзнателно са избрали да не консумират месо, нали?
Поздрави!
17.01.11
16:10
казано от Петко К на 17.01.11, 09:21:
....Виж със шимпанзето генетичното сходство е 99%, а то е предимно вегетарианец. ....
99% сходство не ги прави хора.
Да, САЩ са най-здравата нация и нямат никакви проблеми с наднорменото тегло :D
Не, не ги прави хора. Но карантиите ни са почти идентични. Разбирай гастро-ентестиналния тракт. А там най-вече личи връзката начин на хранене-здраве. Не казвам че трябва да бъдем като тях, но човек би могъл да си направи определени изводи (в случай че не е заслепен от изтъркани лозунги, както казва Вик).
Да, има масово затлъстяване в САЩ. Но също и в България, Япония и Латинска Америка. В съвременното общество (поне в белите държави) колкото по-високо по обществената стълбица се намира една личност, толкова по-сериозно е отношението й към подобряване на хранителните навици. Затова и навиците на икономически силните американци, така наречената „висша класа”, в наши дни са много здравословни. Така е и в западна Европа. Богатите хора масово не са с наднормено тегло, макар че в света затлъстяването взима епидемични размери. Има дори разни теории, че в Щатите човек със затлъстяване не може да стане президент на фирма, защото мнозина смятат, че човек, който не може да управлява дори собственото си здраве, не може да управлява и бизнеса на една фирма. Като цяло става дума за правилен баланс и здравословно хранене, което не залита по крайности, което е инвестиция.
казано от Solomon Kane на 17.01.11, 16:10:
в Щатите човек със затлъстяване не може да стане президент на фирма, защото мнозина смятат, че човек, който не може да управлява дори собственото си здраве, не може да управлява и бизнеса на една фирма.
Абсолютно вярно твърдение, и това трябва да е така не само в щатите, и да не се приема като дискриминация. :)
А после се чуват приказки, че съдели за хората по това какви са “отвътре” или какво имат в главата....
Това според мен е много несериозно. Ако един човек който вместо да ходи и да тренира се е отдал денонощно на дадена професия - Работи по 12 часа, а през останалото време докато е вкъщи продължава да извършва дейности свързани с работния му процес, и просто не намира сили, желание и време за въшншния си вид. Това прави ли го неспособен и неконкурентен?
17.01.11
20:35
Solomon Kane, ти си един от най-ерудираните потребители в този форум, но този път не мога да се съглася с теб. Шимпанзетата не са вегетарианци, те са всеядни канибали, особено добри при ловуването в глутница. Да не говорим, че като структура, не маймуните, а прасетата са най-близки до нас (затова техни органи се използват за трансплантации, както и сухожилия и т.н), а те са всеядни.
Също така относно за статуса на президент - Гипс е прав. Президентът не върши работата на работниците, неговот задължение е да изглежда добре и да представя добрия имидж на компаницята чрез своя външен вид и поведение. Бордът на директорите е органът, който взема решенията, не президентът. Президентът е просто един актьор. :)
Понеже отивате натам. Тъжната истина е че 90% от трениращите преяждат постоянно в гонене на малоумната цел да станат по-големи. Което си е чист разсип на храна, която на Вас ви изглежда лесно достъпна, благодарение на мама и тате, но когато трябва да изхранвате семейство, значително ще си преосмислите дали е “нормално” да ядеш колкото една рота войници преди 1989 г на ден.
От чисто биологична гледна точка - не ти трябва толкова храна, колкото пише във всеки форум за трениране. Необходимата дневна доза протеин за един възрастен човешки индивид варира между 60 и 75грама в зависимост от метаболизма и генетиката. Но трениращите набиват като животни, защото искат да станат “животни” и да притежават “сила”, която реално погледнато в днешното ниво на технически и научен прогрес е толкова излишна и безсмислена.
Залите са пълни с “балони” в следствие на непрестанната злоупотреба с храна и добавки, които дърпат 150 и бутат 200 и са доволни от живота си.
Масово се налага модел на хранене и трениране в който няма нищо здравословно. Има резултатност, но тя е на цената на здравето. От трениране за по-добро здраве, този спорт се превръща в трениране за цифри.
Нещо не ти схващам идеята.
Разхищение е и да пускаш водата в тоалетната, след малка нужда. :D
През 73-а във външната тоалетна...ехее.. А, сега - разсипия на вода. Прахосване на ресурси са и леките автомобили, прахосване на ресурси е и компютъра, чрез който си пишеш мнението във форума.
Обидно е, че във форум за фитнес, бодибилдинг, силови тренировки и здравословен начин на живот си позволяваш да определяш, целите на болшинството потребители като “малоумни”.
Вредно е, че отчиташ норма на прием на протеин за възрастен индивид, без значение от спортните му занимание.
Вредно е за здравето!
Не, че “преяждането” не е вредно, но разликата е в това, че лошото възстановяване(включително и от занижен протеинов прием) и тежките тренировки, могат да те увредят - сега и завинаги.
За вегетарианците - писах и по-рано. Харесва им, правят го. Докато не бъркат в моята чиния, нямам проблем с тях. Демокрация - един пасе, трети мършоядства, четвърти е изкупил склада на ПикКо.
fire.is .. - нещо си им вдигнала мерника на тягаджиите и протеиноунищожителите. :)
И най-новото - майките дават Кока-кола на децата си за по-вкусна вечеря. Новата реклама на Кока-кола.
Да, чудесно е.
Мнението беше редактирано от 6th на 17.01.11 20:54.
17.01.11
21:21
казано от GreyKnight на 17.01.11, 20:35:
Solomon Kane, ти си един от най-ерудираните потребители в този форум, но този път не мога да се съглася с теб. Шимпанзетата не са вегетарианци, те са всеядни канибали, особено добри при ловуването в глутница. Да не говорим, че като структура, не маймуните, а прасетата са най-близки до нас (затова техни органи се използват за трансплантации, както и сухожилия и т.н), а те са всеядни.
Също така относно за статуса на президент - Гипс е прав. Президентът не върши работата на работниците, неговот задължение е да изглежда добре и да представя добрия имидж на компаницята чрез своя външен вид и поведение. Бордът на директорите е органът, който взема решенията, не президентът. Президентът е просто един актьор. :)
Всеядни канибали - баси, каква образност създаваш - аз веднага правя асоциация с лошите горили от “Конго” на Крайтън. Диетата на шимпанзето е 90-95,6% вегетарианска. Разпределението й е нещо от рода на: 50% плодове, 40% ядки, корени, и останалите 4,5% животинска храна главно от насекоми, като например мравки. Вярно е че ловят и ядат други маймуни (както и прблизително още 30-35 вида гръбначни животни), но го правят само в сухия сезон, като нормалната им храна силно намалее. Нормално е - екосистемата диктува поведението. Ако разгледаш стомашно-чревния тракт на шимпанзе с ендоскоп, той е толкова сходен с този на хората, че е много трудно да се да прецени дали гледаш вътрешностите на човек или шимпанзе. На прасето се познава, има разлики. Всъщност, това по което се различават е, колко чисти са техните гастроинтестинални пътища - без петна и следи от болести, както е при повечето хора, и това е вероятно заради многото растителна храна. Аз не казвам че не трябва да се яде месо, просто не трябва да се прекалява и с него. Много хора считат че факта, че тренират е основателна причина за системно преяждане, което не е здравословно. Диетата трябва да е балансиране - когато ядеш месо, хубаво е да се хапнат и влакнини, да се пият достатъчно течности и т.н.
Гипс е прав че хората се подчиняват на стереотипи. Но и в борда на директорите хората по-скоро ще се стремят да живеят здравословно и няма да ги видиш да се хранят със семействата си в Макдоналдс. Съвременният стереотип за успешен човек не е дебелак с пура; разграничението бедни-богати все повече се превръща в здрави-болни на база храната, начина на живот и здравната култура.
17.01.11
21:24
“Диетата трябва да е балансиране - когато ядеш месо, хубаво е да се хапнат и влакнини, да се пият достатъчно течности и т.н.” А това означава да сме всеядни, което ни е вродено. :)
17.01.11
21:38
казано от GreyKnight на 17.01.11, 21:24:
“Диетата трябва да е балансиране - когато ядеш месо, хубаво е да се хапнат и влакнини, да се пият достатъчно течности и т.н.” А това означава да сме всеядни, което ни е вродено. :)
Да. Но не ни е вродено да яден рафинирани и консервирани храни, а го правим. Хубавото е че добрите навици могат да победят дори лошите гени.
17.01.11
21:43
казано от 6th на 17.01.11, 20:50:
fire.is .. - нещо си им вдигнала мерника на тягаджиите и протеиноунищожителите. :)
Хаха , глупости , просто дадох пример :) Може малко да преувеличих :)
Човека някога когато е имало няколко “прототипа” и един от тези “прототипи” намерил и започнал да яде животински протеин, предполага се че наследниците на този “прототип” сме ние и точно животинския протеин е отговорен за по-бързото развитие на мозъка и интелигентността и оцеляването в крайна сметка.
Това първо го четох някъде, след това го гледах по National Geographic и скоро госпожата ми по английски, която е доброволка в Корпуса на мира и е завършила антропология ми го каза също.
Вижте какво снимах на стената във фитнеса:
Споделям негативното мнение за типовете със 150 тяга и 45 ръка. Не виждам особен смисъл в това. Един брутален първобитен триумф на плътта. Предпочитам да тренирам за здраве и удоволствие, без да ставам прекалено обемен и просто да съществувам, заемайки повече място в пространството.
Тъпчейки се по цял ден насила с мисълта да бъдеш по-голям е... как да се изразя, без да нараня някого... суета. Наистина харесвам непринудения 6-pack-abs външен вид със сомалийски оттенъци. Освен това е много по-лесен за поддръжка, а и естетичен, естествен и всестранно харесван.
(когато направя 45 ръка и 225 тяга ще запея друга песен, ама докато съм така...;) )
Не разбирам,какво правят в тоя форум разни маргаритки,теменужки и зюмбюли.Регистрирали се в сайт за фитнес и изведнъж започват едни яростни атаки за диетата на спортистите.Всъщност какво търсят в тоя сайт,не мога да разбера.Не е предаването на Бъчваров и Иван Звездев или сайт за кулинарно изкуство,нали?
Опитват да изкарат хората растителноядни.А ний не сме такива.Това което си спомням от уроците по биология,че тревопасните имат специално устройство на стомаха.Два или три дяла.Тревата не отива директно в червата.Първо запълва една особена част на стомаха,като някаква торба.Там престоява с часове и се смесва със специални ензими,каквито ние хората нямаме.И накрая,през нощта примерно овцете я връщат обратно в устата.Дъвчат я усилено,едва след това отива в храносмилането.Затова наричат тревопасните още преживни животни.Преживят,дъвчат.Къде сте виждали някой човек да връща храната от стомаха си и да я предъвква през нощта?Нямаме почти нищо общо с тревопасните.Ние нямаме достатъчно и подходящи ензими за обработка на целулозата.
И накрая според мен в природата има афинитет на различни видове към храната им.Изграден си от мускули,месо,протеини.Значи твоята храна трябва да бъде аналогична.Тревите и дърветата са изградени от целулоза и растителни тъкани.После те гният в почвата и върху тях се развиват новите растения.Много по-физиологично е да се храниш с нещо еднакво,отколкото с нещо съвършено различно от твоя собствен химически състав.Голяма част от тялото ни е вода и ние пием вода.Алкохолът е за напиване,но не и за редовно пиене.Не може да замести чистата вода,както и много други течности също не стават за пиене,вместо вода.
Мнението беше редактирано от Миро на 17.01.11 22:26.
Хора ние сме хишнци и в това няма нищо лошо освен това сме на вьрха на хранителбата верига.Това вегетарианството е пьлна простотия изгьзица на хората.
17.01.11
22:45
казано от Андриан К на 17.01.11, 21:57:
Човека някога когато е имало няколко “прототипа” и един от тези “прототипи” намерил и започнал да яде животински протеин, предполага се че наследниците на този “прототип” сме ние и точно животинския протеин е отговорен за по-бързото развитие на мозъка и интелигентността и оцеляването в крайна сметка.
Това първо го четох някъде, след това го гледах по National Geographic и скоро госпожата ми по английски, която е доброволка в Корпуса на мира и е завършила антропология ми го каза също.
Еволюцията се развива на принципа проба-грешка, затова и има доста задънени улици, пък и нещата са рестарирани един-два пъти, така че понякога няма логична праволинейна приемственост. Примерно Хайлделбергския човек като морфологична структура е бил по-як и издръжлив от повечето ни прадеди, но не е издеянил. Или пък трупането на подкожни мазнини - също е предимство, предавано по наследствен път, но в днешно време се ревръща в неудобство. Ако темата ти е интересна, препоръчвам ти една весела книжка - на антрополога Питър Макалистър - казва се “Manthropology, or The Science of the Inadequate Modern Male.” Mакалистър твърди, че в резултат от промяната на двигателните и хранителните ни навици, днешните мъже са най-големите слабаци в историята на човечеството.
17.01.11
22:52
Масово - да. Сега отива до магазина и си купува манджата, преди - надвива живното и го яде. :) А и много, много отдавна приоритет не са били силните мускули, а издръжливите и пъргавите. Дебелината е спасявала човека. :)
Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 17.01.11 22:53.
17.01.11
22:52
казано от Миро на 17.01.11, 22:23:
Не разбирам,какво правят в тоя форум разни маргаритки,теменужки и зюмбюли.Регистрирали се в сайт за фитнес и изведнъж започват едни яростни атаки за диетата на спортистите.Всъщност какво търсят в тоя сайт,не мога да разбера.Не е предаването на Бъчваров и Иван Звездев или сайт за кулинарно изкуство,нали?
Опитват да изкарат хората растителноядни.А ний не сме такива.Това което си спомням от уроците по биология,че тревопасните имат специално устройство на стомаха.Два или три дяла.Тревата не отива директно в червата.Първо запълва една особена част на стомаха,като някаква торба.Там престоява с часове и се смесва със специални ензими,каквито ние хората нямаме.И накрая,през нощта примерно овцете я връщат обратно в устата.Дъвчат я усилено,едва след това отива в храносмилането.Затова наричат тревопасните още преживни животни.Преживят,дъвчат.Къде сте виждали някой човек да връща храната от стомаха си и да я предъвква през нощта?Нямаме почти нищо общо с тревопасните.Ние нямаме достатъчно и подходящи ензими за обработка на целулозата.
И накрая според мен в природата има афинитет на различни видове към храната им.Изграден си от мускули,месо,протеини.Значи твоята храна трябва да бъде аналогична.Тревите и дърветата са изградени от целулоза и растителни тъкани.После те гният в почвата и върху тях се развиват новите растения.Много по-физиологично е да се храниш с нещо еднакво,отколкото с нещо съвършено различно от твоя собствен химически състав.Голяма част от тялото ни е вода и ние пием вода.Алкохолът е за напиване,но не и за редовно пиене.Не може да замести чистата вода,както и много други течности също не стават за пиене,вместо вода.
Изчерпа темата! (y) на първото изречение се смях от сърце :D :D :D :D
junkhead - намирам противоречия в поста ти и в нещо, което преди време беше писал в дневника си.
Гоненето на 45 ръка е смешно при ниска тяга, но 6pack-a е много важен? И двете неща са ... външен вид. Може би е въпрос на лични приоритети.
Сега, намираш за смешно и т.н., това че някой вади ръка и недостатъчно тежка тяга, а точно преди 2-3 седмици обясни, как силовите тренировки не са за теб, защото само сила, не е достатъчно и си във възторг от “плажно-билдърските” тренировки, които практикуваш отскоро.(аз не видях такива, но ти си знаеш)
Също така, тъпчейки се по цял ден насила, не е много по-различно от ...взимането на сума ти суплементи. Цената е различна, може би. Целите са от близки до абсолютно припокриващи се. :)
*следя дневника ти, беше ми много интересно, изказването “против” базовите и “За” плажно-билдърските,. Затова и го помня. :)))
Мнението беше редактирано от 6th на 17.01.11 23:02.
6th - бъзикам се :)
Искам 2,5 х СТ тяга и същевременно нямам нищо против по-големи ръце, че ми са станали като клечки :)
Мисълта ми беше, че ако примерно на лежанката съм слаб, ще се обявя за противник на упражнението. И ако не мога да дръпна 150, ще поддържам тезата, че тягата е безполезна и вредна.
казано от Solomon Kane на 17.01.11, 22:45:
Ако темата ти е интересна, препоръчвам ти една весела книжка - на антрополога Питър Макалистър - казва се “Manthropology, or The Science of the Inadequate Modern Male.” Mакалистър твърди, че в резултат от промяната на двигателните и хранителните ни навици, днешните мъже са най-големите слабаци в историята на човечеството.
Че е така, така е ;)
Аз преди време и четох резюмето на тази книга, имаш ли идея от къде да я намеря цялата?