16.01.11
19:09
Хора я ми кажете как мога да си повиша скока от място. В Симеоново има и физически изпит: 30 + лицеви, скок от място, коремни преси, 30 метра за време, 800 метра за време. Само скока от място ме притеснява. 1 път скочих 2.20 м в даскалото само аз го направих, но сега незнам. Дайте някои съвет ?
16.01.11
19:12
по-голям скок става с по-големи крака
по-големи крака стават с по-големи тежести
за да тренираш с по-големи тежести трябва да тренираш крака редовно и отговорно
за да тренираш крака редовно и отговорно трябва да си сериозен и отговорен
ако си сериозен и отговорен ще станеш член на академията в Симеоново
16.01.11
19:25
А без тежести ще стане ли ? Защото не тренирам във фитнес, а и в града ни е трагедия относно фитнес. Само в даскалото има 1 лост, но с него тренират хах.
Че то не е задължително да си във фитнес за да тренираш крака с тежест. Пълниш някоя по-голяма чанта или раница с всякви железа и тежести и почваш да клякаш. Един авер, и той лостаджия, краката ги тренира с 2 големи сака reebok :D
Скок тренирай със скок. И е много до ген и техника. За мен никога не е било проблем да скоча над 2.80, но има яки момчета, които тренират и едва стигат 2.20.
Практика на скок е това, което трябва да правиш :)
16.01.11
23:41
Техниката с замаха на ръцете го знам. Ще правя клекове, тичане и дано стигна 2.45 м.
17.01.11
06:54
Точно така - клекове, спринтове, може скачане на въже, отделно повдигане на пръсти за прасец.
Имаше и едно упражнение облягаш се на стена и краката ти са сгънати в коляното под прав ъгъл и стоиш така колкото можеш.
Така мускулите ще станат големи и постиженията в скока също :)
Успех!
17.01.11
09:50
Да, пробвал съм го това упражнение 30 сек и краката ми треперят после. Много е здраво. Мерси на всички.
казано от entwickler на 17.01.11, 06:54:
...
Имаше и едно упражнение облягаш се на стена и краката ти са сгънати в коляното под прав ъгъл и стоиш така колкото можеш.
....
Китайска почивка....изометрията би трябвало да помогне - освен китайската почивка, и изометричен клек.
Но аз мисля като Voyager - трябва да се наблегне на самия скок. Правила съм такава схема и с подобряване на техниката и доста скачане качих ок. 20 см. Иначе всякакви упражнения за експлозивност са в плюс.
Намери си конуси или нещо друго и ги слагай на разстояние от 80-100см. След това скачай без спирка. Целта е да прескочиш всички. Когато ти стане лесно - увеличи разстоянието.
Практика.. Практика .. и пак Практика успех, тренирай си скокове и от само себе си ще стане ;)
Не знам за мен не е било проблем да скоча по 2,50. Но най-добре да скачаш и да тренираш така и ще стане. Или да вдигаш тежести но иска време до като успееш, на някой просто им е по лесно да го правят както някой бягат бързо без тренировки други скачат много без тренировки.
Искам да попитам колко са световните рекорди по скокове от място и засилка? Бях чувал, че от засилка рекорда е около 9 метра а за от място не знам не мога да намеря нищо.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.05.13 07:57.
Скок от място няма като състезание. Постиженията там се градират въз основа на легендите от пистите и залите. Това, което аз съм виждал с очите си е един скок на 3,42 и един малко над 3,50.
За натрениран дълъг, висок, троен скачач е съвсем нормално...за много пъргав и разбяган спринтьор, също.
Скок от “засилка”....:))))
Това е скок дължина от разбег, който е уникален за всеки скачач и се усъвършенства с години.
Рекорда е на Майк Пауъл...8,95.
Иван Педросо и Карл Луис(и мисля, че още двама) имат 9,01-9,02м., но с попътен вятър над разрешения.
А какво ти трябва за да скачаш повече...въпроса е подобен на този “как да стана як” или “как да отслабна”...Не става по интернет.
2,20 е скок за 5-ти клас, спортната паралелка...поне при нас децата го скачат...от един крак:)
Много взривна сила ти трябва в глезените, координация в маха с ръцете и още куп неща, за които трябва да снимаш 20 клипа, и да ти се пуснат 200 пояснения...безплатни, разбира се!!!
Нещо стана ли ти ясно?