Тренировка за крака -> недостиг на кръв в мозъка

07.11.10
12:14

При тренировката ми за крака е често явление в края да се чувствам дезориентиран. Краката са далеч от главата, кръвта циркулира силно в бедрата и е логично да няма достатъчно кръвоснабдяване за мозъка. Но се притеснявам за следното: С кръвта се носи и кислорода, а знам, че без достатъчно кислород, мозъчните клетки умират ( и за съжаление няма процес на регенерация при тях ). Днес след тренировката за крака ми беше трудно да се фокусирам и да мисля ( колкото и забавно да звучи “да мисля” ). Ясно ми е, че ще намаля интензивността, но ме вълнува дали реално съществува тази следствена връзка: Тренировка за крака -> намаляване кръвта ,отиваща към мозъка -> загуба на мозъчни клетки -> бавно и славно оглупяване.

07.11.10
16:02

ХАаххахаха, виж сега нашия- прекалено много си се задълбочил в шаблонните за спорта неща и си се объркал малко.

Когато умират неврони в главния мозък, обикновено тялото вече е претърпяло нещо наистина стабилно (исхемичен инсулт, отравяне, силен удар по главата, демиелинизация от автоимунни заболявания и пр.) и най-просто казано ще получиш временна загуба на съзнание. За да те успокоя, ако до момента не си (макар че вече говорим за загуба на съзнание), някои невролози поставят условно 6 часа загуба на съзнание като гранично, след което се развиват морфологични лезии в главния мозък. Ти си чул и за алкохолизмът, че трепел невроните, но тук говорим за десетки години редовна злоупотреба. Виж наркотиците по-бързо свършват тази работа, но тези изброени се броят към отравянията, които вече споменах.

На много спортисти не им бачка мисловната дейност не заради това , че се раздават в тренировките, а че когато е трябвало да слушат в час, са търчали с топката по поляните или игрищата.

Ако наистина ти е лошо след тренировка по-скоро си дехидратиран или като цяло отпаднал от работа, учене или лични проблеми. При наличие на сънливост и смущения в паметта може да пробваш едно лекарство Phezam (към 6лв е опаковката май) и се пие няколко месеца, докато започне да се усеща ефектът. Но това по принцип се дава на хора с деменция, въпреки че е безвредно и даже май е без рецепта. Съдържа Pyramem/ Piracetam/ Nootropil (едно и също е), който също има благоприятно действие на мозъчните клетки и го дават на хора след прекарано комоцио, отравяне или хора в напреднала възраст. Не те съветвам да си ги купуваш. Споменавам ти ги само и единствено, ако решиш все пак ,да не си даваш парите за Ginko Biloba и други шитове на Vallmark и тем-подобни.

Аз какво бих направил- бих си купил от ония изотоничните напитки, никаква кола, повече вода и плодове, редовно лягане навреме, по-малко телевизия и компютър, намали кафетата (ако пиеш много) или включи по едно кафе на ден, ако не пиеш.

07.11.10
17:15

Аз само ще добавя, че ако забравяш да дишаш по време на сериите е нормално да се чустваш така... Поне няколко пъти съм виждал такива момчета по залите - толкова се е съсредоточил да направи бройката повторения, че забравя да диша... и се изчервява като домат. В смисъл, че се сеща да диша на всяко 2ро, 3то повторение.  Ако тренираш мн тежко .... повторение - > раздишване - > повторение.
Това се сещам аз, след поста на introducer няма какво да се добави сякаш ;)

CI

07.11.10
18:08

Краката винаги трябва да се тренират първи в тренировката, ако ги тренираш след някоя по-малка мускулна група (а те всички са по-малки) е доста възможно да ти прилошава!!!

05.12.10
12:24

CircleOfPain Темата е от 2006та :D :D

05.12.10
20:52

20006та??? Наистина???

казано от introducer на 07.11.10, 16:02:

може да пробваш едно лекарство Phezam (към 6лв е опаковката май) и се пие няколко месеца, докато започне да се усеща ефектът. Но това по принцип се дава на хора с деменция, въпреки че е безвредно и даже май е без рецепта. Съдържа Pyramem/ Piracetam/ Nootropil (едно и също е), който също има благоприятно действие на мозъчните клетки и го дават на хора след прекарано комоцио, отравяне или хора в напреднала възраст.

Точно Пирамем да се препоръчва по форумите не е най-умната постъпка.После кой ще го оправи от безсънието,от тремора,от цялостното объркване и раздразнителност и да не казвам още какво.Неминуемо ще получи тези странични ефекти,просто защото няма нужда от това лекарство.Далеч не е практика да се изписва за горепосочените състояния, а за значително по-сериозни.

17.01.11
17:16

Винаги трябва да дишаш при упражнениа.Когато пускаш вдишваш и когато дигаш издишваш това е правило номер едно.При голямо натоварване и задьржане на вьздоха може да получиш инфаркт.Ако правиш лег преса никога не ставаи веднага след сериата.Успех.

18.01.11
07:23

При издишването съм чел, че налягането в стомаха се понижава и риска от херния е по-малък :) нз може и да се бъркам четох го преди доста време :)

18.01.11
21:00

казано от Георги Димитров на 17.01.11, 11:09:

Точно Пирамем да се препоръчва по форумите не е най-умната постъпка.После кой ще го оправи от безсънието,от тремора,от цялостното объркване и раздразнителност и да не казвам още какво.Неминуемо ще получи тези странични ефекти,просто защото няма нужда от това лекарство.Далеч не е практика да се изписва за горепосочените състояния, а за значително по-сериозни.

Тремор? (wasntme) Спонтанен или интенционен :D Slow down….

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1