клека ми *** мамицата :(

01.11.10
08:45

Вчера за първи път през живота си правих клекове.По време на изпълнение,изведнъж ме заболя адски много кръста.Разпитах приятели и никой не го е болял кръста по време на изпълнението.Да не би тези болки да са от гръбначно изкривяване или нещо такова(по принцип си ходя леко изгърбен).Най-странното беше че усетих и пареща болка в лявото рамо,но не ми пречи много. Техниката беше правилна (дори помолих инструктура да наблюдава дали съм изправен), не се люлях,не съм и работил с големи тежести( 2 дикса 5кг).Възможно ли е болките да са от това че ги правя за 1-ви път?Ако болките в кръста продължат,може ли да се смени клека с някакво алтернативно упражнение?
Мерси предварително ;]

GO

01.11.10
08:50

Може да не си го изпълнил както трябва,може и да не си загрял както трябва.

01.11.10
08:50

Техниката не може да ти е правилна, щом за пръв път в живота си правиш клекове.

01.11.10
10:58

Много е важна техниката и аз в петъка правих клекове и не си давах кг а просто си обработвах техниката :) само ме боли врата кадето си слагам щангата ама то тва ша отмине ;) Доста ефектно упр 3ти ден немога да варва от мускулна треска ;( :D

01.11.10
11:41

На мен мускулна треска не само бедрата ами и задните части ми удари :D може ли в 1-вия месец клек-а да бъде заменен с лег-преса докато свикнат краката на натоварване ?

01.11.10
12:01

казано от str1ker.1 на 01.11.10, 11:41:

На мен мускулна треска не само бедрата ами и задните части ми удари :D може ли в 1-вия месец клек-а да бъде заменен с лег-преса докато свикнат краката на натоварване ?

С клека се свиква само до някаква степен, малка степен...

ВН

01.11.10
14:45

Ако болката е долу ниско при опашката или от двете страни на гръбнака в кръста, може да е разтягане в мултифидус или еректорите, които при повечето хора са скъсени. Това изисква масажи и бавни и внимателни стречинги преди тренировка.

02.11.10
08:46

казано от str1ker.1 на 01.11.10, 08:45:

Вчера за първи път през живота си правих клекове.По време на изпълнение,изведнъж ме заболя адски много кръста.Разпитах приятели и никой не го е болял кръста по време на изпълнението.Да не би тези болки да са от гръбначно изкривяване или нещо такова(по принцип си ходя леко изгърбен).Най-странното беше че усетих и пареща болка в лявото рамо,но не ми пречи много. Техниката беше правилна (дори помолих инструктура да наблюдава дали съм изправен), не се люлях,не съм и работил с големи тежести( 2 дикса 5кг).Възможно ли е болките да са от това че ги правя за 1-ви път?Ако болките в кръста продължат,може ли да се смени клека с някакво алтернативно упражнение?
Мерси предварително ;]

Като за първи клек и клекове за какво са ти тежести ,като краката ти не знаят ,що е то това squat ?
Прави само със щангата пак ще се стимулират и си хвани движението на 100% ,не може от първия път да правиш перфектно клек.

Опитай следното прави клекове с по лека тежест на уред с фиксирана щанга /която се плъзга по релси/ изнеси си хубаво краката напред с ширината на раменете и стапи здраво /не на пръсти/ стъпалата ти трябва да са успоредни и клякай... не тарси заместител на упрайнението защото е чудесно.... ;)

казано от Димитър Сахатчиев на 17.01.11, 09:19:

Опитай следното прави клекове с по лека тежест на уред с фиксирана щанга /която се плъзга по релси/ изнеси си хубаво краката напред с ширината на раменете и стапи здраво /не на пръсти/ стъпалата ти трябва да са успоредни и клякай... не тарси заместител на упрайнението защото е чудесно.... ;)

Стъпалата изобщо не трябва да бъдат успоредни.По този начин е възможна контузия дори.Ти когато си клякаш нормално в ежедневието пробвал ли си с успоредни стъпала да го правиш ?

17.01.11
13:04

Тука май пишат хора, дето не са клякали никога на различно място от тоалетната на село :D (Шегувам сее, не говоря за всички :D )
Ама то там се кляка по същия начин.

Мнението беше редактирано от Madboy на 17.01.11 13:05.

A ти видя ли при някой от клековете стъпалата да са успоредни ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1