01.11.10
08:45
Вчера за първи път през живота си правих клекове.По време на изпълнение,изведнъж ме заболя адски много кръста.Разпитах приятели и никой не го е болял кръста по време на изпълнението.Да не би тези болки да са от гръбначно изкривяване или нещо такова(по принцип си ходя леко изгърбен).Най-странното беше че усетих и пареща болка в лявото рамо,но не ми пречи много. Техниката беше правилна (дори помолих инструктура да наблюдава дали съм изправен), не се люлях,не съм и работил с големи тежести( 2 дикса 5кг).Възможно ли е болките да са от това че ги правя за 1-ви път?Ако болките в кръста продължат,може ли да се смени клека с някакво алтернативно упражнение?
Мерси предварително ;]
01.11.10
08:50
Може да не си го изпълнил както трябва,може и да не си загрял както трябва.
Техниката не може да ти е правилна, щом за пръв път в живота си правиш клекове.
Много е важна техниката и аз в петъка правих клекове и не си давах кг а просто си обработвах техниката :) само ме боли врата кадето си слагам щангата ама то тва ша отмине ;) Доста ефектно упр 3ти ден немога да варва от мускулна треска ;( :D
На мен мускулна треска не само бедрата ами и задните части ми удари :D може ли в 1-вия месец клек-а да бъде заменен с лег-преса докато свикнат краката на натоварване ?
казано от str1ker.1 на 01.11.10, 11:41:
На мен мускулна треска не само бедрата ами и задните части ми удари :D може ли в 1-вия месец клек-а да бъде заменен с лег-преса докато свикнат краката на натоварване ?
С клека се свиква само до някаква степен, малка степен...
01.11.10
14:45
Ако болката е долу ниско при опашката или от двете страни на гръбнака в кръста, може да е разтягане в мултифидус или еректорите, които при повечето хора са скъсени. Това изисква масажи и бавни и внимателни стречинги преди тренировка.
казано от str1ker.1 на 01.11.10, 08:45:
Вчера за първи път през живота си правих клекове.По време на изпълнение,изведнъж ме заболя адски много кръста.Разпитах приятели и никой не го е болял кръста по време на изпълнението.Да не би тези болки да са от гръбначно изкривяване или нещо такова(по принцип си ходя леко изгърбен).Най-странното беше че усетих и пареща болка в лявото рамо,но не ми пречи много. Техниката беше правилна (дори помолих инструктура да наблюдава дали съм изправен), не се люлях,не съм и работил с големи тежести( 2 дикса 5кг).Възможно ли е болките да са от това че ги правя за 1-ви път?Ако болките в кръста продължат,може ли да се смени клека с някакво алтернативно упражнение?
Мерси предварително ;]
Като за първи клек и клекове за какво са ти тежести ,като краката ти не знаят ,що е то това squat ?
Прави само със щангата пак ще се стимулират и си хвани движението на 100% ,не може от първия път да правиш перфектно клек.
17.01.11
09:19
Опитай следното прави клекове с по лека тежест на уред с фиксирана щанга /която се плъзга по релси/ изнеси си хубаво краката напред с ширината на раменете и стапи здраво /не на пръсти/ стъпалата ти трябва да са успоредни и клякай... не тарси заместител на упрайнението защото е чудесно.... ;)
17.01.11
12:53
казано от Димитър Сахатчиев на 17.01.11, 09:19:
Опитай следното прави клекове с по лека тежест на уред с фиксирана щанга /която се плъзга по релси/ изнеси си хубаво краката напред с ширината на раменете и стапи здраво /не на пръсти/ стъпалата ти трябва да са успоредни и клякай... не тарси заместител на упрайнението защото е чудесно.... ;)
Стъпалата изобщо не трябва да бъдат успоредни.По този начин е възможна контузия дори.Ти когато си клякаш нормално в ежедневието пробвал ли си с успоредни стъпала да го правиш ?
Тука май пишат хора, дето не са клякали никога на различно място от тоалетната на село :D (Шегувам сее, не говоря за всички :D )
Ама то там се кляка по същия начин.
Мнението беше редактирано от Madboy на 17.01.11 13:05.
17.01.11
14:12
A ти видя ли при някой от клековете стъпалата да са успоредни ?