за какво ще е това шейкче

16.01.11
17:56

Преди бях чул за някакъв шейк но незнам точно кога и защо се пие смисъл то е за заместване на храна но какво ми дава той.
Днеска си гог направих след тренировката значи следния е:
100гр. извара
1с.л. мед
300мл. прясно мляко 1,5%
разбива се и се пие на мене лично ми хареса :)

Темата беше редактирана от Станислав на 16.01.11 17:57.

17.01.11
00:12

Нeщо не ми се струва много вкусна тая комбинация... :D Иначе ти трябва някакъв по бърз източник на протеин веднага след тренировка, а нито изварата нито млякото са такива.

Какво ти дава ? Дава ти 100г. извара, 1с.л. мед и 300мл. прясно мляко 1.5%.

17.01.11
10:19

Зобай го преди лягане :)

17.01.11
15:36

Мед преди лягане ? Айде не - а ?  :D

17.01.11
18:04

по бърз источник например освен суроватъчния протейн какво друго може :)

17.01.11
21:52

казано от Madboy на 17.01.11, 15:36:

Мед преди лягане ? Айде не - а ?  :D

Айде да !? Толкова много ли ще са омазниш от 1л. медченце !? {}

17.01.11
21:55

то не е въпроса в 3те грама захари от меда, а какво ще направи на инсулина за следващите няколко часа ;)

казано от CKOTA на 17.01.11, 21:55:

то не е въпроса в 3те грама захари от меда, а какво ще направи на инсулина за следващите няколко часа ;)

“Той” нищо няма да му направи,обаче виж,инсулина ще му направи нещо.Но все пак ми е интересно какво мислиш ти по въпроса.

17.01.11
22:09

Аз с моите скромни познания знам, че при повишен инсулин, което се случва като хапнеш въглехидрат с висок ГИ не можеш няколко часа да изразходваш подкокни мазнини, освен това всичко прието, като енергиен източник отива на склад.

Само че има едно уточнение.Инсулинът е единствения хормон,който действа понижаващо на кръвната захар или глюкозата.За да се увеличи условно инсулина,то трябва да има повишена глюкоза в кръвта.Тя оказва въздействие върху бета клетките на лангерхансовите острови и съответно се задейства инсулина.Когато говорим за перманентно повишен инсулин,то тогава имаме хиперинсулинемия и болестно състояние,което е доста опасно.То може да бъде от намален глюкозен толеранс,инсулинова резистентност и т.н.А относно другото,не мога да ти кажа с точност за часове и минути,но в организма си има ред и глюкозата ти е основният източник на енергия.Дори и да не си консумирал въглехидрат с висок ГИ,то глюконеогенезата си казва своята дума и винаги имаш складирана глюкоза в организма,има си депа за тази цел.

19.01.11
01:40

Хубаво, всичко е вярно. Разбира се, че трябва да се повиши захарта в кръвта, за да има индикация за секреция на инсулин- те и за това именно храните с висок ГИ предзвикват такава реакция- рязко се покачват нивата на глюкозата в кръвния поток в отговор на това с инсулина се случва същото, за да предпази от високите нива. Всичко си има ред... и да дори като топим мазнини, те са преработени преди това до прости захари, до колкото знам в черния дроб има известно количество резерв, но не особено голям. иначе се сетих се за фруктозата и как тя няма “маркер” и не повишава инсулина... както и да е. съгласен съм с уточненията, които внесе по темата : )

JK

21.01.11
15:17

Страшно си го измислил. Пий си го за удоволствие ;) Ще взема и аз да си направя с онази фитнес изварката.

IS

21.01.11
19:05

Разбрахме,че след прием на въглехидрати с висок ГИ се отделя инсулин.Но високото ниво на инсулин,когато сме легнали да спим,ПРЕЧИ на отделянето на хормона на разтежа! А,точно разтежния хормон е разковничето на съня.

22.01.11
19:12

Това за разтежния хормон е доста интересно. Аз си мислех че инсулина повишава разтежния хормон. Проблемът е че след приемане на храни с висок ГИ инсулина се повишава и после какво следва? Рязко спада...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1