Как да си направим дъмбели и дискове ?

10

22.09.10
15:16

Дъмбели:
Материяли - 2 тръби, бала цимент, кофи от боя.
Забърквате си цимента, сипвате в кофата и забучвате тръбата ^^.
Дискове:
Материяли - Изрезки от тръба, бала цимент, кофи от боя.
Забърквате си цимента, слагате изрезка от тръба (както е тръбата режете няколко см от нея) в средата на кофата и заливате с цимента докато цимента се изравни с тръбата.
Един приятел си направи подобни и в момента ползвам дъмбелите. Доста е удобно и лесно за любителите на домашен фитнес :P

22.09.10
15:59

И така до 10-15кг. дъмбел. А нагоре? Момци тук бутат 40-50кг. дъмбели. Хубава рецепта за беден ентусиаст тепърва навлизащ в залата, но щанга по-тежка от 150кг. за тяга/клек вече става неудобно. Преди години съм си правил такива и тогава беше добре, но сега нещата се попромениха малко.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 22.09.10 16:00.

10

22.09.10
17:09

Тези, които бутат по много си ходят на зала, а другите, които още не знаят къде са искат у дома да си тренират и това е лесен начин :P

12.01.11
23:21

Снимки може ли на резултата, който се е получил?
Сложи и някакъв предмет до тях за сравнение колко големи са станали.

13.01.11
00:25

А замислял ли си се, че по този начин тежестта е несиметрично разпределена между лявата и дясната страна на щангата ?

13.01.11
07:12

казано от Владимир8507 на 13.01.11, 00:25:

А замислял ли си се, че по този начин тежестта е несиметрично разпределена между лявата и дясната страна на щангата ?

Че кой говори за щанга, на 20 кг дъмбел 200 гр разлика няма да е кой-знае колко осезаема.
Получава се - да.

Става, но за някаква малка тежест. Друг вариант е от джанти или да отскочиш до пункт за скрап и намериш нещо.

15.01.11
19:18

Ние си бяхме направили едно време щанга от тротоарни плочки.Перфектно е ,сваляш си ,слагаш си. яко яко :))))

16.01.11
00:02

Виждал съм разни опити да се прави щанги от цимент... Според мен НЕ става. Щангата е прекалено лека и прекалено обемна, освен това много лесно може да се строшат тежестите от цимент и тежеста е супер зле разпределена. Ако човек е решил да си тренира вкъщи, по-добре е да събере пари и да си купи нещо качествено. Все ще намери пари, ако има желание :)

16.01.11
15:30

А съвсем с подръчни материали става с платнена или плетена торба с дръжки, парче маркуч разцепен по дължина за дръжка и пвц бутилки пълни с вода за тежест :) Удобно се получава и разхода за направата е нулев. Доста актуално е в следствените килии където всичко е забранено а въпросните материали са от разрешените и не се губи форма от лежане. Плюс това с водата супер лесно се променя тежеста.

10

17.01.11
21:29

казано от didistyle на 12.01.11, 23:21:

Снимки може ли на резултата, който се е получил?
Сложи и някакъв предмет до тях за сравнение колко големи са станали.

Пиши ако още ти трябва снимка, че малко късно видех темата.

18.01.11
02:41

казано от Manigga на 16.01.11, 15:30:

А съвсем с подръчни материали става с платнена или плетена торба с дръжки, парче маркуч разцепен по дължина за дръжка и пвц бутилки пълни с вода за тежест :) Удобно се получава и разхода за направата е нулев. Доста актуално е в следствените килии където всичко е забранено а въпросните материали са от разрешените и не се губи форма от лежане. Плюс това с водата супер лесно се променя тежеста.

Manigga ще го имаме в предвид, в случай че и нас ни затворят :D

Малко акъл да ви дам и аз :)
Тия юнаци дето искат хубави дъмпели да вземат да се разходят по вторичните и да си потърсят плътни балабанки(цилиндрична заготовка около фи 120). Купувате го и с него право при стругар, които има механична ножовка сред машините. Давате му размерите, на които трябва да нареже балабанкота и да я челоса малко за по-добър вид. За да сметнете какъв трябва да е обема на дъмпела следвате формулита:

първо смятате дръжката: 2 по 22/7 по квадрата на радиуса по дължината на цилиндъра(дръжката е цилиндър) взимаме я с дължина 140 и 30мм дебела, което е 22/7по2по1,5по1,5по14=197,82 кубицни сантиметра. Обема умножавоме по относителното тегло на стомоното, което е 7,875 грама за кубичен сантиметър и получаваме 1558гр. Това тегло вадим от общото тегло на дъмпела и смятаме отново: Искаме дъмпел 10кг за това: 10000-1558=8442гр е теглото на двете балабанки на дъмпела. Делим го на 7,875 и получаваме обема, които е 1072 кубични сантиметра. Полученото делим на две след това на 22/7. Полученото делим на 2. Полученото делим на квадрата на радиуса на цилиндричната заготовка, която купихме от вторични и получаваме дължината на единия цилиндър. Два такива цилиндъра заварени за дръжкато правят дъмпел за чудо и приказ :) По мой груби сметки ще ви се върже за около 2лв на кило дъмпел.
Кой ще черпи сега :D

Здравейте аз съм  доволен от моите само че отгоре са намазани със силикон от 1 лв. за здравина съм сложил и арматура от болтове и пирони . :D:D Който иска pic да пише. ;)

Мнението беше редактирано от Йохан Йосифов на 22.09.13 18:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1