17.01.11
21:44
Започвам го Днес :) Искам да сваля 10 килограма....И го искам много силно.....Надявам се да ми помогнете :)
Започвам с мойте Размери :)
На 24 години съм.Тренирам най редовно от 1 месец......може би за 30 дена ...не съм посетила залата 7…....тренирам по 2 часа
Висока съм 165…...тежа 64 килограма....Обиколката на глезена ми е 24….На Прасеца 37…Бедро 56 под гръдна 78…..гръдна 94
талия 71 ханш 90 бицепс 30 китка 16….....Карам колело около 40 минути....на 3 4 степен.....след което 30 минути бягам на 9 степен...веднага след това започвам с коремните преси правя 5 различни вида,3 серий по 30 повторения........имам проблем с долната част на тялото си....искам да сваля в обиколките на бедрата...прасеца..корема...за това наблягам на кардиото
Ще ме посъветвате ли нещо допълнително.... :)
Е най-важното не си написала- как се храниш : ) Другото което е, че толкова кардио не е много добра идея. Според мен по-добър вариант е да тренираш цялото тяло и вече кардио след това. Всъщност от кардио над 40 минути май няма смисъл, но това е моето мнение. Успех и постоянство желая- второто е най-важното!
опитвам се да се храня здравословно.....не закусвам преди 10 часа........
в 11 фреш греипфрут с чаша кафе
12:00 омлет на тефлонов тиган без мазнина
14:00 портокал или греипфурт
16:00 до 18:00 тренировка
19:00 салата домати краставици,пуешко,яице,кашкавал култура.сирене култура....
как ти се струва?
2ро мнение, че толкова много кардио е излишно.
Ако всеки път тренировката ти е еднаква, по-добре да почиваш още 7 дни в месеца :)
Успех в постигането на целите!
Малко ми се вижда, ако трябва да бъда честен. Не знам като калории как е, но е малко. Яйцата може да ги пържиш с масло. Протеина ти не е много а енергийните източници съвсем- нито качествени мазнини, нито въглехидрати. Разбирам, че искаш да понамалиш тук там обиколките, но с глад няма да постигнеш добри резултати. Разгледай дневниците на девойките и виж те как хапват и тренират- взаимствай нещо от там. Това че не ядеш до 10 не е проблем иначе : )
Добре,но някой ще ми обясни ли Защо толкова кардио е излишно при положение че не виждам друг начин да свалям?!
нямам кой знае каква нужда да тренирам гръб,рамо или гърди....целта ми е да отслабна....по какъв начин да го постигна ако намаля кардиото....потя се единственно като бягам...А напрежението в кратата го усещам единственно при велото....за коремните преси едва ли са много.....дайте съвет..
17.01.11
22:29
Два минуса не правят плюс: тренираш прекалено много и ядеш малко.
Отделно от 5-те вида коремни преси в комбинация с наднорменото ти тегло имаш голям риск да си докараш проблеми и в долната част на гръбнака.
Здравословното хранене може да го оставиш за искащите да живеят поне колкото Лили Иванова или да чуят поредния 208-ми албум на Веско Маринов. Тези, които искат да имат хубава фигура трябва да се хранят целесъобразно. Защото, според мнозина, йогите и фенките на д-р Емилова също се хранят здравословно...
Т.е. започни да се храниш 4-5-6 пъти дневно с протеинова (т.е. белтъчна) храна на всяко хранене, като най-голямото и важно ядене да ти е закуската, и вкарай качествени мазнини и въглехидрати. Намали тренировката като времетраене и махни голяма част от коремните преси. Те не свалят мазнините от корема, просто тонизират коремните мускули. Но за второто ти са ти достатъчни 1-2 упражнения, а не цели 5.
17.01.11
22:31
Не е проблем, ако се събужда в... 9 :) :)
Лично за себе си съм убедена, че първото нещо, което трябва да се прави сутрин след ставане е да се яде!
И то не кафе с мляко, а нещо по-хранително и засищащо :)
СКОТА е прав - трябва да хапваш или повечко мазнини, или въглехидрати. Зависи какъв режим би ти подействал по-добре. Но тъй като си жена, не би трябвало да държиш мазнините на минимум.
Храненето ти до тренировката е много малко, а на вечерята (не знам какви са количествата), но имаш най-разнородни източници на белтък.
Иначе посочените храни като вид са ОК.
Промени си начина на тренировки.
Като за начало се запитай как се чувстваш след толкова дълго кардио/ Доставя ли ти удоволствие? С желание ли го почваш?
Бих избрала тренировки с тежести + 30мин кардио или 15мин интервално, или друг спорт (ако имаш интерес) , който да изразходва повече енергия.
Но щом така или иначе си в залата - какво ти е мнението за тренировките с тежести?
17.01.11
22:32
казано от sisil на 17.01.11, 22:26:
Добре,но някой ще ми обясни ли Защо толкова кардио е излишно при положение че не виждам друг начин да свалям?!
нямам кой знае каква нужда да тренирам гръб,рамо или гърди....целта ми е да отслабна....по какъв начин да го постигна ако намаля кардиото....потя се единственно като бягам...А напрежението в кратата го усещам единственно при велото....за коремните преси едва ли са много.....дайте съвет..
Сваля се когато изразходваш повече, отколкото приемаш.
Кардиото гори 500ккал на час, а силовите тренировки - 900ккал. Цифрите са ориентировъчни и зависят от теглото ти, пулсовата честота, вида на силовата тренировка и т.н., но мисля, че хващаш логиката.
Потенето не е превръщане на мазнини във вода, която се изхвърля през кожата.
Напрежение в краката - направи една табата с клекове и ще говорим пак.
Като цяло при тренирането се търси ефективно, т.е. повече извършена работа за единица време, а не продължителност. Щото калории се горят и докато спим, не само при кардио...
казано от sisil на 17.01.11, 22:26:
нямам кой знае каква нужда да тренирам гръб,рамо или гърди....целта ми е да отслабна....по какъв начин да го постигна ако намаля кардиото....потя се единственно като бягам...А напрежението в кратата го усещам единственно при велото....
Като цяло при кардио се сваля от цялото тяло, няма определена зона за отслабване, но се надоварват главно краката.
Освен, че се горят мазнини, се горят и мускули.
Какво се получава - не тренираш горната част на тялото, но гориш от нея -> размера намяля. В същото време тренираш долната част - тук гориш мазнини и правиш някакъв мускул -> размера може да се запази. Обобщено се получават мощни крака и никакъв гръб или така нареченото от мен “тяло тип конус”, грозна гледка.
@Oranje, не съм съгласна по 2 точки с теб: 1. никоя жена не може да изгори 900 калории на тренировка с тежести. Не съм убедена, че дори бате Вик гори толкова. (това не значи че тежестите са по-зле от кардиото за отслабване, напротив). 2. момичето няма наднормено тегло. Тя е нормална жена с нормален процент мазнини за жена. Това, че тук имаме различна представа, е друг въпрос. Явно тя има и по-едър и тежък кокал, което може да се види от размера на китката: 16.
@авторката, обаче ми е странно как имаме еднаква височина и почти еднакви мерки, а ти тежиш 10 кг повече от мен. Забрави за коремните преси и изчети тук предложените статии за по-ефективни тренировки с тежести.
Успех! С постоянство и изчистен хранителен режим ще постигнеш желаната фигура.
18.01.11
16:16
казано от Anelia на 18.01.11, 16:08:
@Oranje, не съм съгласна по 2 точки с теб: 1. никоя жена не може да изгори 900 калории на тренировка с тежести. Не съм убедена, че дори бате Вик гори толкова. (това не значи че тежестите са по-зле от кардиото за отслабване, напротив).
А до края на следващия ден колко са изгорени повече вследствие силовата тренировка? ;)
казано от Oranje на 17.01.11, 22:32:
Кардиото гори 500ккал на час, а силовите тренировки - 900ккал.
Ти си написал НА ЧАС :P
:) определено кокалът ми е тежък,не в никакъв случай не мога да кажа,че съм с наднормено тегло :) имам 5 излишни килограма,а аз искам да разкарам 10…Лошото при мен е,че това с килограмите ни е генетично в семейството...Което не значи че аз няма да се преборя с това !!!!!!Ограничавам се нечовешки,вече даже свикнах с този начин на хранене до някъде,Свикнах да си купувам Броколи,вместо спагети,да търся нискомаслено мляко,и да се спирам на щандовете с овесените ядки по често...не пия газирано от година,хляб,спагети и т.н Не употребявам от..непомня кога,пия много вода.....само вода...и пак ми е трудно.........но няма да се откажа..единственното нещо което ми е трудно да откажа е сладкото....но то и толкова си го позволявам и него,мисълта ми е че не съм го отказала напълно както газираното например.....набавям си мазнините от ядки......Искам да свалямммм.......
Сега съм болна,на антибиотици и не излизам от къщи......
менюто ми за днес:
12:00 овесени ядки накиснати в кисело мляко
15:00 риба тон с салата от една краставица
17:00 малко ориз чист
20:00 салата домати и краставици пуешко и кашкавал
как ви се струва?