Дневникът на една чукча

Темата е заключена.

17.01.11
13:51

Здравейте :)

Казвам се Мъро, на 22г. и тъй като си поставих малко по-висока цел за следващите 3 месеца реших да започна да водя тук този дневник, пък току-виж на някой му е интересно, а надявам се след време и полезно. ИТ специалист съм и в следствие на това с течение на времето от супер слабата форма която имах (не ме взеха военните преди няколко години защото нямах 50к.г.) това се промени в първите ми работни години, при което преди около година бях 81-82 килограма при ръст 175см. Не се чувствах добре и започнах да тренирам и да обръщам мааалко повече внимание на хапването. В момента съм 69 килограма, т.е. съм свалил повече от 10 килограма за годината, което е добре. Не бих казал, че съм пълен, имам прилично изглеждащо тяло, но искам нещо повече. Все още имам мазнини по корема (вероятно и бедрата и т.н.), бих желал да достигна т.н. сикс пак. Наскоро се “установих” в нов фитнес и си взех карта за 3 месеца. След точно толкова заминавам за САЩ за 2 месеца и бих желал до тогава да съм изчистил мазнините максимално и да имам поне някакъв релеф. Надявам се, че ще успея да постигна целта си.

В момента тренирам доста хаотично във фитнеса (вече цяла година кажи-речи), от няколко дена насам започнах да се храня много по-често и по-разделно. В общи линии се старая програмата ми да е:

- След ставане изпиване на 2 чаши вода
- Ходя пеша до офиса, около 20 минути. от днес си променям малко графика и ще се постарая да ходя към 35-40 минути със скорост около 5-6 км./ч. Според калкулациите ми така в двете посоки ще мога сумарно да горя около 400 калории.
- Първо закусвам разни сириъли и др. подобни храни. От днес замених Несвита-та с подобен продукт на Доктор Йоткер, по-вкусен и приятен за хапване е.
- Горе-долу на всеки 2-3 часа гледам да хапвам само месо, само млечен продукт, само въглехидрат (пр. ориз, картофи) или само зеленчуци.
- Вечер (някъде към 8 обикновено) отивам във фитнеса и тренирам. Докарвам горе-долу 15-25 минути кардио и останалото е хаотични тренировки за различните мускулни групи. Нямам програма в еди кой си ден да работя за еди коя си мускулна група, тъй като съм все още начинаещ. И желая да тренирам най-вече за изчистване на тялото от мазнини, колкото за кой-знае каква мускулна маса.

Приемам всякакви съвети!

17.01.11
22:46

Тъй като съм развълнуван от бурното посрещане продължавам :D Няма да откажа няколко мнения дали работя в правилна посока.

Режимът беше следния:
- 8:00 - две чаши вода на гладно
- 9:00 - закуска мюсли с мед на др. Йоткер
- 12:00 - 250 грама салата морски дарове от риба (какви морски дарове, само ролца от раци са си)
- 15:00 - 100 грама филе Елена
- 17:30 - 3-4 мандарини
- 19:30 - 1 кроасанче мини севън дейс, че въглехидратите ми за деня според мен бяха зле и щеще да ми дойде добре преди тренировка
- 20:00 - тренировка
- 22:00 - (след тренировка) - малко бяла риба с грах (приготвени със slow cooker) и също така боб с лук (пак приготвено на slow cooker)

Така като гледам съм си умрял за глад :)

Може би е добре да видя как точно се казват упражненията, които правя във фитнеса, но днес първо направих малко кардио (малко, защото след работа ходих доста до вкъщи - около 3 килоемтра и половина). Пробвах малко ХИИТ - бързо ходене, после спринт 14км./ч, после пак ходене и така няколко пъти. След това упражненията са ми първо за гръб, после за рамо, след това гърди, малко за крака (тук съм слаб все още) и накрая малко за корем. Принципно влизам после и в сауната за 15-на минути, но този път бях притиснат с времето.

Одеве се постарах за да си отчета тук “прогреса” да си направя две снимки в съблекалнята, надявам се нямате против да ги споделя, за да се знае от къде “тръгвам” през тази си тримесечна програма. Това е след фитнеса, затова мускулите ми може да излгеждат малко “понапомпени”.

Всякакви съвети биха ми били полезни!

17.01.11
23:04

Това, че никой не е надал приветствен вой, не означава, че никой не ти е прочел постовете. Добре дошъл.

Според мен работиш в грешната посока, тъй като:
- нямаш нужда от сваляне на мазнини, а от качване на мускул;
- дори и да свалиш нещо, при положение, че мускулите ти не са достатъчно развити, сикс пака ще ти избяга;
- тренирайки хаотично, без ред и програма, не само не използваш потенциала си, но си губиш и кик-старта;
- на всяко хранене ти трябва протеин.

Е, поне си струва да поразсъждаваш над това. Отделно е фактът, че май имаш намерение да тренираш само три месеца...ако е така, то усилията ти в посока на тренировките са един вид загуба на време. От друга страна, малко е по - добре от нищо :P

18.01.11
00:44

inis9 е права, ти в момента нямаш изградени плочки, така че колкото и да чистиш няма да се покажат. Тренирай за покачване на активната мускулна маса.

18.01.11
09:56

Благодаря за рецензиите :)

Поне според моето виждане имам да изчиствам още в корема (вижда се най-добре на втората снимка). Така ще ми е по-лесно да направя видими плочки на корема. Тук може би е и въпрос на възприятие, но аз лично предпочитам да имам по-малко мускули, но видими, а не някаква забележителна мускулна маса, тъй като съм нисък (около 175см) и според мен няма да ми отива.

Някакви съвети за фитнес програма? Тази вечер ще си запиша упражненията, които правя. На уредите пише как се казват.
По храненето забележки?

П.П. Няма да тренирам само три месеца. Целта ми е в рамките на тези три месеца да постигна някакви резултати, от които да бъда доволен, тъй като м. Април се местя в щатите за около два месеца и по-скоро го ползвам като мотивация да постигна някакви резултати до тогава. И там смятам да спортувам, но едва ли ще мога да ходя често на фитнес. Ще продължа след като се върна някъде към м. Юни.

Мнението беше редактирано от Murry Ivanoff на 18.01.11 10:02.

18.01.11
10:01

В тая закуска на доктор ти Йоткер има ли някакви белтъци въобще !? Ако да - дано са достатъчно, ако не - бухай яйца/кис.мляко/пр.мляко сутрин. Спри всякакъв джънк ( кроасанчето ;) ) и по възможност вкарай извара преди лягане. :)

20.01.11
09:34

На тъпата кутия пише на немски и ме мързеше да търся превод, затова просто започнах да го приемам с прясно мляко 0,1%, което има 3гр. протеини на 100мл.

Вчера ми беше почивен ден от фитнеса, днес вече смятам да започна разделни тренировки за отделните мускулни групи. Смятам да започна с гърди, утре гръб и рамо, други ден ръце, крака и корем. Добра ли е идеята?

20.01.11
16:15

Идеята е много лоша .... по-добре хората ти казаха да правиш кръгови тренировки ,а ти направо си почваш по сплитове и подобни .... доколкото виждам още си доста начинаещ тренирай поне 4 месеца и тогава мисли за нещо друго различно от кръгови .
И аз подкрепям останалите ,че не ти трябва да чистиш ,но що си си навил на пръста .С добро хранене и добри тренировки ще превърнеш всичко това в мускул .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1