12.04.05
22:28
Значи искам да попитам някой който наистина е взимал кленбутерола и е имал ефект по каква схема го е зимал и също така дали ще има по-голям ефект с Аnabolic AMINO 5300 нa MLO примерно. А има ли възможност да спре растежа?
Направих два “курса” с Кленбутерол двойка на НИХФИ. Две седмици по схема: ден 1: три пъти по една таблетка, ден 2: три пъти по две таблетки, от ден 3 нататък три пъти по три таблетки. Освен тремор и леееко повишаване на телесната температура, което премина след 5-6 дни от началот, друго не спечелих. Нито сила, нито намаляване на мазнините - нищо. Умраля работа е кленбутеролът според мен. Да не говорим, че натоварва сърцето и не е съвсем безопасен.
[quote author=“Skretch”]Не си наясно с кленбутерола затова не го плюй.
Не го плюя, споделям негативен опит. И съм достатъчно наясно, за да имам представа защо и как се предполага, че действа. Бета 2 миметик, който се свързва със съответните рецептори в мускулите и тъй нататак в този стил. Е, и? Това значи ли, че този на НИХФИ е качествен и върши работа? Да не мислиш, че изобщо има българско лекарство, което да е на ниво? Не плюя кленбутерола изобщо, коментирам този на НИХФИ.
1 ден - 1
2 ден - 2
3 ден - 3
4 ден - 4
5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 и 14 ден - 4 таблетки
Спираш за 2 дена. След това продължаваш по следната схема:
2 дена с кленбутерол по 4 таблетки
2 дена без кленбутерол.
Ще го пиеш докато започнеш да усещаш, че действието му спира или докато постигнеш желания ефект.
От него ще получиш доста крампи (схващане на мускулите) и то невинаги в мускула, който тренираш. Ще ти треперят крайниците(основно пръстите на ръцете). След 5-10 ден преминават тези странични действия. Кленбутерола ще ти повиши температурата. Сам по себе си без тренировки кленбутерола ще свали значителна част от подкожните ти мазнини, а когато го комбинираш с добра аеробна тренировка, резултатите следва да са по-големи. При тренировките за мускулните групи се стреми да спазваш интензивност 30-1 мин почивки между сериите и също така повечко повторения. Неговоря примерно да правиш 20 повторения за гърди. 12 са достатъчни, но да се правят с добро темпо. Другото което е при кленбутерола. Той не че ще ти даде кой знае каква сила. Просто при неговата употреба си свеж и имаш желание да тренираш. Ако си на нисковъглехидратна диета това желание лесно се губи. В дните когато се почива тези два дена може да пиеш аспирин и кафе преди тренировка. Някой прибавят ефедрин, но ефедрина не е за теб. Много ще натовариш сърдечно-съдовата си система, а това не е желателно. Смятам че кленбутерола ще ти свърши много добра работа. Пил съм български кленбутерол и индийски. Индийският е жълт на цвят. Българският ми хареса повече.
13.04.05
21:52
Добре, а кой клен е най-добър според вас; при положение че искам ако може да кача малко едновременно с топенето 8-10 повторения ще свършат ли работа за изгаряне на мазнините? Аминокиселините също действат в това направление(качваш и сваляш едновременно) и се чудя дали е удачна комбинацията клен+АК.
[quote author=“Skretch”]1 ден - 1
2 ден - 2
3 ден - 3
4 ден - 4
5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 и 14 ден - 4 таблетки
Спираш за 2 дена. След това продължаваш по следната схема:
2 дена с кленбутерол по 4 таблетки
2 дена без кленбутерол.
Рецепторите се насищат и задръстват докъм 14-тия ден. Всяка схема, която предполага прием на кленбутерол за повече от 14 дни, е безсмислена.
14.04.05
19:05
boby_ ,голема глупост каза бате,ебз да се обиждаш :).Значи,клена може да се пие спокойно до 5-6 седмици,без да се насищат рецепторите(е,то секи организъм си е различен де).До 14тия ден се приема да е нещо като “зареждаща” фаза,както при креатина.Схемата с 2 дни почивка и 2 дни зоб е точно за това,да не се насищат рецепторите.Това,което ти го каза,твоита схема - по 9 таблетки на ден?!?!?То за това е нямало никакъв резултат при тебе,ти си се предозирал.Максимално до 5 трябва да се стига с клена.Аз лично го взимах в продължение на 6 седмици,по всякакъв начин.Ако искаш да качих,пии го със системата 2-2,ако искаш да свалиш,можеш да пиеш по 3 хапа,3 дена,а два да почиваш.Така по-бързо ще наситиш рецепторите,но ще успееш да стопиш по-добре.Аз лично изобщо не се изчистих,само наедрях и се цепнах тук-там :).Тва със спирането на разтежа...няма нужда от коментар.Мога да ти препоръчам един много по-качествен(поне при мен е така) начин за сваляне.Със течен л-карнитин,по 20ml - половин час преди тренировка,заедно с кофейн.Продават се едни таблетки кофейн+таурин,много добра комбинация.Можеш и аспирин да вземаш също.Ще взимаш и Амино киселини с разклонена верига(BCAA),и гледай да са по-ниски,под 2000.Има примерно Амино 2400,което е по-подходящо в периода за маса,а сега ще е добре да е 1800 примерно.Няма да е лошо да вкараш суроватъчен претейн,по 50гр. преди да си легнеш,както и малко въглехидратен след тренировка(вкарай и 30 мин кардио в края на всяка тренировка).Ако искаш да взимаш и още нещо,можеш да вкараш и creatin malate,той не задържа вода,както е при creatine monohydrate.
Всичко това разбира се е доста скъпо де,клена излиза много по-евтино,но със сигурност няма да даде толкова добри резултати,ти си преценяваш за какво имаш възможност.Ако направих и една НВД(ниско въглехидратна диета),ще се стреснеш след 2 месеца от резултатите :).
П.С : Аз лично се отказах от всияките тия добавки(много ми е скъпо) и реших направо на винстрол,примоболан,суроватка и л-карнитин да мина. :oops:
Ето един интересен линк за кленбутерола - доста подробности са дадени, цитирани са научни изследвания и са описани механизмите в детайли:
http://www.bodybuilding.com/fun/catclen.htm
Искам да обърна внимание на два пасажа:
In several animal studies1,2,3 Clenbuterol was also shown to act as an anabolic, believed to be able to impart muscle gains. This was never demonstrated in humans4 however, and there is more evidence that its effect on catabolic hormones invokes the opposite.
Тук черно на бяло се казва, че ефектът за трупане на мускулна маса при хора не само не е доказан, а дори има доказателства за противното!!!
It loses most of its nerve stimulation and fat burning benefits after 3-4 weeks, and using it longer on end would be futile. The user is best to discontinue use for an equal period of time and then recommence again.
Това е за времето, през което може да се ползва като фетбърнър. Да, малко по-дълго е, отколкото мислех, но все пак след около 3 седмици трябва да се спре за поне толкова, за да има ефект.
Кленбутеролът нито е безопасен, нито е ефективен като средство за натрупване на мускулна маса. Повишава кръвното, ускорява сърдечната честота и като цяло натоварва твърде много сърцето. Да не говорим, че ползите от него са твърде преувеличени и приемането му (особено в големи дози) не си струва риска.
който само чете,а не пробва в бодибилдинга,до никъде няма да стигне
той е доста безвреден,за здравите хора
и е много ефективен при изчистването и запазването на мускулите при сваляне
[quote author=“xtasss”]който само чете,а не пробва в бодибилдинга,до никъде няма да стигне
Както казах вече по-горе, пробвал съм. Резултатът клонеше към нула. След това се поинтересувах по-подробно и разбрах защо не е имало резултат.
Заради това (както вече казах):
[quote author=“Boby_”]Ето един интересен линк за кленбутерола - доста подробности са дадени, цитирани са научни изследвания и са описани механизмите в детайли:
http://www.bodybuilding.com/fun/catclen.htm
Искам да обърна внимание на два пасажа:
In several animal studies1,2,3 Clenbuterol was also shown to act as an anabolic, believed to be able to impart muscle gains. This was never demonstrated in humans4 however, and there is more evidence that its effect on catabolic hormones invokes the opposite.
Тук черно на бяло се казва, че ефектът за трупане на мускулна маса при хора не само не е доказан, а дори има доказателства за противното!!!
It loses most of its nerve stimulation and fat burning benefits after 3-4 weeks, and using it longer on end would be futile. The user is best to discontinue use for an equal period of time and then recommence again.
Това е за времето, през което може да се ползва като фетбърнър. Да, малко по-дълго е, отколкото мислех, но все пак след около 3 седмици трябва да се спре за поне толкова, за да има ефект.
Кленбутеролът нито е безопасен, нито е ефективен като средство за натрупване на мускулна маса. Повишава кръвното, ускорява сърдечната честота и като цяло натоварва твърде много сърцето. Да не говорим, че ползите от него са твърде преувеличени и приемането му (особено в големи дози) не си струва риска.
Не мислите ли, че вече се въртим в затворен кръг? :lol:
Ползвам кленбутерол не 1 или 2 пъти. Ползвам го когато видя че имам нужда от него. Може да е лято може да е зима зависи като се видя как изглеждам какво искам да постигна и дали ще ми погмоне да доразвия това което искам.
Кленбутерола неможе да се каже че е фетбърнър. Защото фетбърнърите са няколко вида както знаете. Кленбутерола със сигурност ще ви помобне да намалите количествово на мазнините под кожата и ще даде превест на чистата мускулна маса. Повече не ми се пише. Който има нужда да свали кг и желае да ползва кленбутерол да го опита. Няма да сбърка. Кленбутерола със сигурност не е анаболен. Той просто ти помага ако качваш маса да я качваш чисто и също така при неговата употреба се отделя адреналин, желанието за тренировка се увеличава и с това може да се свързва анаболното му действие, но сам по себе си той некачва мускулна маса.
КЛЕНБУТЕРОЛА ГОРИ МАЗНИНИТЕ МНОГО УСПЕШНО!
желанието за тренировка се увеличава
Т’ва не знам откъде го измисли. Аз съм ползвал клен и съм много доволен от него просто защото ми свърши работа и с всичко останало, което си писал съм съгласен. Само да добавя, че клена е известен със силно антикатаболния си ефект и така отговарям на mansion относно аминокиселините (няма нужда от тях). Не спира растежа ти защото няма нито пряка, нито косвена връзка с него.
Така.Нагледах се на пълни простотий.Просто Boby_ просто не знам как не си умрял още.Ти си напраил ебаси курса е.Понеже много хора пият клембутерола не правилно и реших да отида до Митко Славов(култорист(Бълкански шампион))и го питах за с-мата за клена и дори вече на един човек отговорих мързи ме вече да я пиша заради товаче влезте тука http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=6095 ето тука сам написал правилната с-ма. :lol: :lol: дано да сам ви помогнал сас нещо!
24.04.05
15:05
Skretch, ти каква марка клен си ползвал?
26.04.05
02:22
[quote author=“xtasss”]който само чете,а не пробва в бодибилдинга,до никъде няма да стигне
Може ли да си изпрося дефиниция на “здрав”? “Здрав” като след одобрен за пилот, като одобрен за БГ казарма, като след NASA тестове или друго? Ти здрав ли си? А сигурен ли си? Отдели 5000$ да се изследващ целия и ще поговориме, все пак по думите ти човек ще рече, че далече си се прицелил! Ми да вземе се тества, всеки дет мисли да го взима, че ако не е “здрав” знае ли се...? И да дава по старото шопско мото “От опит глава не боли!”?
Винаги ми е било смешно, когато някой парадира с опит в нещо така индивидуално като ефективността на лекарствни препарати върху “здравия” човек!
:shock:
Тая тема можете да я дъвчете до края на света и пак няма да се разберете!
ПП: ... и айде стига кленбутерола е горил мазнини, мазнините “горят” в митохондриите и в пероксизомите, когато клетките имат нужда от енергия (вкл. и топлинна такава)!
[quote author=“Image”][quote author=“xtasss”]който само чете,а не пробва в бодибилдинга,до никъде няма да стигне
ПП: ... и айде стига кленбутерола е горил мазнини, мазнините “горят” в митохондриите и в пероксизомите, когато клетките имат нужда от енергия (вкл. и топлинна такава)!
[quote author=“Image”][quote author=“xtasss”]който само чете,а не пробва в бодибилдинга,до никъде няма да стигне
Може ли да си изпрося дефиниция на “здрав”? “Здрав” като след одобрен за пилот, като одобрен за БГ казарма, като след NASA тестове или друго? Ти здрав ли си? А сигурен ли си? Отдели 5000$ да се изследващ целия и ще поговориме, все пак по думите ти човек ще рече, че далече си се прицелил! Ми да вземе се тества, всеки дет мисли да го взима, че ако не е “здрав” знае ли се...? И да дава по старото шопско мото “От опит глава не боли!”?
Винаги ми е било смешно, когато някой парадира с опит в нещо така индивидуално като ефективността на лекарствни препарати върху “здравия” човек!
:shock:
Тая тема можете да я дъвчете до края на света и пак няма да се разберете!
След като си наясно със сложната физиология на човека защо тогава недаде мнение, а само коментира постовете?
26.04.05
21:18
Поради простата причина, че модераторите на отбора избягваме да даваме съвети тук... Също така не гледаме с много добро око и на примерните цикли без никаква информация за човека, стажа му, килограмите, предишни цикли, заболявания. Защото ако после с човека се случи нещо, ти ще изчезнеш, ние ще оберем гайлето, а не че няма между нас чели или такива, които могат да дадат цикъл.
И другата причина: настоящият раздел е постоянен извор на конфронтации, а като цяло потребителите тук не гледат с добро око на модераторите. Може би за в бъдеще ще се наложат някои промени, но ще видим.
Поздрави!
какво означава здрав ли?:lol:
НОРМАЛНО ЗДРАВ:каквито са повечето хора
без поблеми със сърцето,без диабет и прочие болести
също и не много млад или стар
а дали всички трябва да тръгнем да си правим тестове,ще ти отговорят годините,след време
26.04.05
22:15
[quote author=“D3BEP”]като цяло потребителите тук не гледат с добро око на модераторите
Може би от зоба, макар да се надявам да не е така.
27.04.05
07:45
[quote author=“xtasss”]е да,кафето тогава е супер зоба на века!
Умник кой ти е забранил кафето? Или цигарите?Като искаш да се натровиш и прецакаш все ще намериш начин дори без да е със забранени неща.
27.04.05
09:28
Кленбутерола е полезен. Гъчкайте.
Това, че един препарат не е хормонален, ако и да действа на подобен принцип, не го прави полезен. Даже никак.
И за твое сведение, xtasss ще ти кажа, че повече от 6 кафета се хващат на допинг проба. Кафета!
Ако не вярваш, върви и пробвай?
и аз това казвам-в допинг листата на МОК е,ама не пречи целия свят да го пие в огромни количества
27.04.05
11:20
добре като по пр... да питам от аптеките можели да се земе
27.04.05
23:29
вернолие че клембутерола вредял на сарцето ???чух го от един приятел а тои от някакв си професор
28.04.05
15:24
[quote author=”^MaD^”]1 фриенд се интересува ква пара е кленбутерола
Около 3 лева.
[quote author=”^MaD^”]1 фриенд се интересува ква пара е кленбутерола
3лв. 15ст. точно :)