17.01.11
20:58
Интересува ме колко метра е пълната обиколка на стадиона - дали е 400 м ? И колко метра е правата отсечка ? Дали има 100 м ?
Аз преди тренирах лека атлетика на стадиона на ЦСКА. Обиколката е 400 метра, има значение и в кой коридор си, мисля, че 400 метра е в първи коридор, в другите се увеличава, но не с много. За 100 метра се почва малко в завоя, то си има очертания, не точно само правата да се използва, не знам дали ще разбереш. :)
Все пак зеления терен е 90 метра. ;)
18.01.11
10:25
Бъркам ли или самата права отсечка е 60 метра, откъдето идва и дисциплината?
Всъщност, като го писах, се замислих - май си е повече от 60 метра.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 18.01.11 10:26.
18.01.11
10:50
Разбрах. Благодаря :)
казано от Димитър Михайлов на 18.01.11, 10:25:
Бъркам ли или самата права отсечка е 60 метра, откъдето идва и дисциплината?
Всъщност, като го писах, се замислих - май си е повече от 60 метра.
То е елипса и самата права отсечка мисля е 60 метра, имам някакви такива спомени, и за 100 метра почвахме от самия завой, то си има очертания. Малко е объркващо за обяснение така. :D
Може да го нарисувам и да го постна ;)
18.01.11
12:12
Нарисувай го.
Малко набързо, но все пак съм на работа :)
Не знам дали ще добиеш представа, но е това. Като отидеш на стадиона предполагам ще има и трениращи лекоатлетисти, може и тях да питаш.
Използвах националния стадион, защото на ЦСКА не се виждаше хубаво. :)
Просто както има по целия стадион маркировка на каналите, ако не се лъжа на ЦСКА са 8 или 6, така има и на едната права маркировка за 100те метра, тя се пресича в завоя с другата.
По правилата на ФИФА,дължината на един футболен терен е от 90 до 120м (от едната аут линия до другата),а ширината е от 45 до 90м (за ширината не съм 100% сигурен).Дължината на националния е със сигурност повече от 90м.Преди мача с Холандия намаляха дължината (заради Робен),а след това и връщаха предишните размери.На ЦСКА и Левски терените ми се струват,че също са с по-голяма дължина (поне около 100м),защото този на Черноморец ми изглежда значително по-малък от горните 3.