Смесване на хранителни добавки в един прием

Здравейте здравеняци ! Искам да питам по-напредналите в използването на хранителни добавки и повечко опит във фитнес залата дали има проблем ако взимам аминокиселини (amino 2700,които троша на прах понеже са огромни хапове) и ги смесвам с гейнър или азотен буустър? Не съм опитвал още и не ми се ще да се получи някакъв нежела нефект затова реших да се доверя на вас!

19.01.11
14:22

като цяло няма проблем да се комбинират. Но BCAA на прах е малко по-добър вариант според мен.

Защо смяташ така? Аминокиселините ми са доста по-силни от ВСАА и дали ще са на прах или на хап нз дали има голямо значение понеже те пак си се разтварят в стомаха за няколко минути. Притеснява ме само комбинацията м/у съдържанието на азотния бъъстър (jack3d) и аминокиселините.

Няма проблем с Jack3d и като цяло да се комбинират всякакви добавки. Има някои изключения, но са рядкост. Смесвай смело.

Какво имаш предвид като казваш, че аминотата ти са по-силни от ВСАА :) Те дори са си различни неща :) А ако трябва от двете да избираш, ВСАА е по-добър вариант.

19.01.11
16:19

казано от Кристиян Кичев на 19.01.11, 14:27:

Защо смяташ така? Аминокиселините ми са доста по-силни от ВСАА и дали ще са на прах или на хап нз дали има голямо значение понеже те пак си се разтварят в стомаха за няколко минути. Притеснява ме само комбинацията м/у съдържанието на азотния бъъстър (jack3d) и аминокиселините.

Имах в предвид следното:
1. Първо да ги трошиш и т.н. не е много удобно
2. BCAA има на прах и е доста удобно за смесване с booster (аз така и правя) + са по изгодни когато са на прах

Amino 2700 (ако са на Universal) могат да се определят като “силни” единствено заради това, че има всякакви аминокиселини вътре.
Но BCAA са най-есенциалните от есенциалните и затова доста хора се концентрират само върху тях.
Edit (Важно): 3. Видях, че амино 2700 имат B6 в солидно количество, което означава, че комбинация с booster съдържащ b6 не е препоръчителна. Все пак в такива дози има доста “интересни ефекти” B6!!!

Мнението беше редактирано от entwickler на 19.01.11 16:22.

19.01.11
16:55

Amino 2700 са комплексни аминокиселини със “sustained release” формула. Sustained release означава постоянно и продължително освобождаване. Основната цел на този продукт е да осигури постоянен приток на аминокиселини към тялото в продължение на няколко часа.

Няма проблем да приемаш Amino 2700 с гейнър.

Най-добре взимай Amino 2700 около 30-60 минути преди да вземеш Jack3d.

Аз бих ги вземал така:
  3-5 таблетки Amino 2700 - 60-90 минути преди тренировка;
  Jack3d - 30 минути преди тренировка;
  Гейнър + 3-5 таблетки Amino 2700 - веднага след тренировка.

казано от Ради Хаджирадев на 19.01.11, 15:28:

Какво имаш предвид като казваш, че аминотата ти са по-силни от ВСАА :) Те дори са си различни неща :) А ако трябва от двете да избираш, ВСАА е по-добър вариант.

Значи тея ВСАА си ги пийте вие. Казах,че са по-силни поради причините,които изброи Antov12.

Кристиян Кичев, формулата с удължено освобождаване е фактор в случая, в това съмнение няма. Струва ми се, обаче, че подценяваш значението на трите аминокиселини с разклонена верига. Далеч съм от мисълта, че комплексните са лоша идея или пък неефективни... и все пак.

HE

20.01.11
09:10

казано от Кольо Пияндето на 20.01.11, 08:40:

Кристиян Кичев, формулата с удължено освобождаване е фактор в случая, в това съмнение няма. Струва ми се, обаче, че подценяваш значението на трите аминокиселини с разклонена верига. Далеч съм от мисълта, че комплексните са лоша идея или пък неефективни... и все пак.

Само ако мога да те допълня - това са Амино 2700 /нисък клас продукт/. Преди време бяха предназначени за източна европа. Гледам, че в сайта им ги има, но аз бих се въздържал точно от това амино. Имам много резерви към него от преди години.

п.п.

казано от Кристиян Кичев на 20.01.11, 08:27:

Значи тея ВСАА си ги пийте вие. Казах,че са по-силни поради причините,които изброи Antov12.

Виж сега, първо с тоя тон далече няма да стигнеш. Искаш мнение и съвет - дава ти се такъв и то от хора, които според мен е редно да послушаш. Ако отказваш да приемаш съвети защо си я пуснал? Хората ти обясняват, че са два различни продукта.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 20.01.11 09:15.

20.01.11
09:31

казано от Ради Хаджирадев на 19.01.11, 15:28:

Ще си ги пием. И много интересно какво значи “по-силни” ако искаш да ги “сбием” :)

BCAA vs Amino 2700

казано от head_hunter на 20.01.11, 09:10:

казано от Кольо Пияндето на 20.01.11, 08:40:

Само ако мога да те допълня - това са Амино 2700 /нисък клас продукт/. Преди време бяха предназначени за източна европа. Гледам, че в сайта им ги има, но аз бих се въздържал точно от това амино. Имам много резерви към него от преди години.

п.п.

Виж сега, първо с тоя тон далече няма да стигнеш. Искаш мнение и съвет - дава ти се такъв и то от хора, които според мен е редно да послушаш. Ако отказваш да приемаш съвети защо си я пуснал? Хората ти обясняват, че са два различни продукта.

Много добре знам каква е разликата м/у двата вида амино. Поисках мнение и съвет по савсем друга тема, а не какви аминокиселини да пия. Сега ми стана любопитно защо смяташ,че амино 2700 на Юнивърсал са нисък клас киселини?
Благодаря на всички,които ми отговориха по темата,а не пишат излишни коментари.
П.С. Центъра на темата се измести малко от същинската идея на темата,но нека пък да научим и нещо ново.

Както Жоро спомена много хора си имат още от преди време резерви към тези аминота. Произвеждаха се само за източна Европа или поне това беше нашата информация. Нямаше ги в никой официален сайт на Юнивърсъл, а това трябва да ти говори нещо..

Не знам дали е sustained release или не, но ми се струва пълна глупост за едни аминокиселини. Защо пием аминокиселини? Защото са най-бързо усвояемата форма за прием на белтък. Какъв е смисълът да се отделят бавно и постепенно? За тази работа си има протеинови пудри (суроватъчни, а ако искаш още по-бавно разграждане - казеинови). Там е и другото типично нещо.. аминокиселини ще изпиеш няколко грама (2,3,4), които трябва веднага да влязат в работа на организма. Протеинът вече се пие в големи дози (по 3 и нагоре пъти повече от дозата ти амино). Просто намирам за абсурдно да си купя “бавни” аминокиселини. Та бързината е основната причина да съществуват като добавка въобще.

П.П. След като изпиеш комплексните аминота, които си си купил, пробавай ВСАА (в действащите си дози) и ми кажи дали въобще си имал някакъв ефект от тези амино 2700 :)

20.01.11
15:33

Аз лично ползвам Amino 2700 при един много специфичен случай. Когато изчиствам аз съм на доста стриктна НВД и тогава взимам Amino 2700 преди сън, с цел запазване на мускулна маса. Когато качвам или поддържам тегло, тогава преди сън приемам казеин. Повечето казеини обаче съдържат и някакъв, макар и малък процент въглехидрати и при НВД, особено преди лягане искам да ги избегна и затова замествам казеина с Amino 2700. Обикновено взимам 10 таблетки Amino 2700, което прави 20 г. протеин.

Amino 2700 от доста време (мисля, че аз ги проверявах за пръв път преди около 2 години) се рекламират в официалния сайт на Universal Nutrition. Ето линк: http://www.universalnutrition.com/store/html/search_results.cfm?KEYWORDS=Amino+2700&FIND=Find

Изхождам от предположението, че Кристиян вече си е купил Amino 2700, Jack3d и гейнър и в този случай по-добре е да знае как най-добре да ги ползва.

Точно така, пия Jack3d,Amino 2700, muscle juice и от аминокиселините не мога да кажа дали съм доволен още понеже ги пия от 4 дни,от които 2 съм тренирал. Пия ги преди и след тренировка,а в почивните дни сутрин,обед и вечер по 2 хапа (понеже съм 60кг и дозата на опаковката ми идва в повече)

21.01.11
16:44

Здравейте!За да не отварям нова тема,ще питам тук.Прегледах и няколко други теми и разбрах,че попринцип не прече да се смесват две хранителни добавки в едно (гейнер и креатин,гейнер и глутамин..).Но видях няколко коментара от рода на ‘’попринцип може,но има и такива комбинации,които не се препоръчват’‘.Интересува ме точно за бета аланина и БЦАА и понеже не попаднах на такава комбинация,реших да питам тук.
Имам BCAA xpress на Scitec и бета аланина на PrimaForce ( и двете са на прах).Може ли да смесвам 30 мин. преди тренировката в едно шише една доза БЦАА и една доза бета аланин и веднага след тренировката отново?Също така..на опаковката на БЦАА-то пише,че една доза (7 грама) се разтваря в 200-250мл вода,предполагам че като сложа и 3-4 грама бета аланин и водата трябва да се увеличи на 500мл примерно?

казано от camael на 21.01.11, 16:44:

Може ли да смесвам 30 мин. преди тренировката в едно шише една доза БЦАА и една доза бета аланин и веднага след тренировката отново?

Според мен няма проблем да ги смесваш.

казано от camael на 21.01.11, 16:44:

...на опаковката на БЦАА-то пише, че една доза (7 грама) се разтваря в 200-250мл вода, предполагам че като сложа и 3-4 грама бета аланин и водата трябва да се увеличи на 500мл примерно?

Съвсем не е наложително да увеличаваш водата заради бета аланина.

21.01.11
18:18

ОК,благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1