21.01.11
16:55
Здравейте! Започвам лекции другата седмица и храненето ще е голям проблем. Това, което търся е протеин, на цена между 20 и 35 лева, като да има поне 10 дози в продукта. Дори и 40лв. да струва, поне да е с добро съотношение цена:качество:количество. Смятам да приемам по 30-40гр. протеин на 2 пъти през деня. Демек ми трябват 20 дози, които ще приема за 10 дена, по 2 дози на ден. Знам, че малко кофти тема пускам, но от вас искам не друго, а да ми дадете препоръка за качествени марки продукти или поне сравнително такива. Аз примерно намерих 2-3 неща, но като не разбирам от добавки и се чудя дали не са няк’ви боклуци. Ето какво намерих: silabg.com/bg/7974-SYNTRAX-MATRIX-1-0.html , silabg.com/bg/337-UNIVERSAL-MILK-EGG.html , silabg.com/bg/1536-BIOGAME-BIOGAME-PRO-70.html . Моля, дайде по 1-2 предложения пък дано се спра на нещо изгодно. Принципно не използвам добавки, защото са прекалено неизгодни за мен, но сега ще се наложи. Благодаря предварително за отделеното време!
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 21.01.11 16:56.
21.01.11
16:59
казано от padre на 21.01.11, 16:57:
Взимаш първия и си 6 точки :)
+1
тоя протеин на боигейм е такъв смях ... в него има и протеин най-вероятно ..
21.01.11
17:31
Ок. Значи Syntrax печели. Обаче доколкото виждам, нявсякъде Syntrax 2.0 преобладава, а той е по-скъпичък. Та...ако кажете и няколко магазина около центъра на София, в които мога да потърся продукта ще съм ви много благодарен. Аз знам само този на Пиротска...SNC мисля, че беше. Но с моя късмет 100% няма да имат 1.0 и ще трябва да го търся на друго място. През интернет не искам да поръчвам, а и Събота и Неделя съм на работа, а пък Понеделник съм на лекции и няма как да чакам поръчката :) Благодаря отново!
ПС: Оффф, че измамници. Сега се загледах...те го дават, че има 28 дози, като 1 доза е 35гр. Да ама това е за 1кг. пудра, а тая цена дето са я дали е за 463гр. пудра. Демек цената е двойна. Търсенето продължава :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.01.11 17:38.
Това ще ти свърши работа, магазина е на Раковска откъм Евлоги Георгиев :)
silabg.com/bg/5579-SCITEC-MANNA-1380gr.html
21.01.11
17:55
За конкретния протеин на Биогейм съм чувал, че суровината е немска и качестовто било високо за марката.
Реално сега като се загледах в silata на почти всички протеини ,основно на тези които са около 600 грама им слагат хранителните стойности от 1 кг.
21.01.11
20:06
казано от Радостин Радев на 21.01.11, 17:55:
За конкретния протеин на Биогейм съм чувал, че суровината е немска и качестовто било високо за марката.
Ако си от София ще те закарам да видиш и къде ги правят (giggle)
На редута, в едно дето прилича на метални бараки и ако РИОКОЗ си вършеше работата, то отдавна не трябваше да работят.
21.01.11
20:34
казано от korpusito на 21.01.11, 17:54:
Чук е! Мерси!
казано от ProXxX на 21.01.11, 20:34:
Чук е! Мерси!
Чук е друг път, това по скоро отива към гейнър дозата е 90тр. а протеина в нея 35, направи си сметката. Това не е лошо предложение: fitness1.bg/syntrax-whey-shake/ по-скъпо е от цената която си дал но е 2.270кг. и съдържа 75 дози. Аз в момента пия такъв и въпреки прословутия добър вкус на Syntrax ванилията не ми допада особенно, взел съм и шоколад, но не съм го отворил още.
22.01.11
11:42
Валдис, този протеин е концентрат не бих заложил на него
22.01.11
11:54
Какъв е проблемът, че е концентрат? Прословутите малко повече лактоза и холестерол няма да се отразят по никакъв начин на средностатистическия трениращ... А и в така наречените блендове изобщо не е задължително съотношението да е в полза на изолата, но няма някакви масови оплаквания от тях...
Освен ако няма непоносимост към лактозата, със 2-3 дози дневно дори няма да усети разликата между концентрат и изолат.
Аз лично усещам разликата при прием над 200-300г. суроватъчен протеин дневно. Реално погледнато протеина в концентрата и изолата е един и същи, разликата е в сателитните съставки. Не си мислете, че като е изолат ще усвоите повече протеин.
22.01.11
16:36
Някаде бях чел, че концентрата е по-качествен потентен от изолата като протеин 1:1 говоря за протеин, не за съдържание в доза пудра. Защото при технологията на произвеждане на концетрата не се унищожават пептидните връзки... ама това беше инфо. от много старо списание, сега незнам как точно стоят нещата.
казано от Valdis на 22.01.11, 01:20:
казано от ProXxX на 21.01.11, 20:34:
Чук е! Мерси!
Чук е друг път, това по скоро отива към гейнър дозата е 90тр. а протеина в нея 35, направи си сметката. Това не е лошо предложение: fitness1.bg/syntrax-whey-shake/ по-скъпо е от цената която си дал но е 2.270кг. и съдържа 75 дози. Аз в момента пия такъв и въпреки прословутия добър вкус на Syntrax ванилията не ми допада особенно, взел съм и шоколад, но не съм го отворил още.
Valdis, това, че манна-та съдържа 35гр белтък на 90гр доза не го прави гейнър (защото въглехидратите са доста различни), а заместител на хранене, може би не си прочел от какво се нуждае авторът, но това е точният продукт за него.
казано от ProXxX на 21.01.11, 16:55:
Здравейте! Започвам лекции другата седмица и храненето ще е голям проблем. Това, което търся е протеин, на цена между 20 и 35 лева, като да има поне 10 дози в продукта.
??? Аз ли не мога да чета или......?
Вземи си един матричен (компонентен) протеин и ако щеш замествай с него хранене, пий го преди или след тренировка, преди лягане...мултифункционален е :). Избери си между Матрикс, Майофюжън, Синта 6.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.01.11 20:45.
не знам как можете да си заместите хранен с протеин (прах) , аз лично след като го изпия дори огладнявъм повече ..
23.01.11
00:52
Има разлика от протеин до протеин все пак. Най-обикновена суроватка няма да те нахрани, но една матрица би трябвало да те държи сит поне около час...
казано от brusakch на 22.01.11, 22:51:
не знам как можете да си заместите хранен с протеин (прах) , аз лично след като го изпия дори огладнявъм повече ..
То значи не си пил Дессерт, нито Синта.
Според мен замества супер храната освен това с протеина зимаш много малко калории което за мен е плус.
23.01.11
17:01
казано от brusakch на 23.01.11, 13:03:
не значи , че и синта съм пил и е същата работа :)
E значи хората, които с това се занимават, не знаят какво правят. Пък хората, които пият въпросните протеини се самозаблуждават, че ги засищат...
23.01.11
20:23
Доста се изписа. :) Първо да благодаря за мненията и съветите. Най-вероятно ще се спра на Scitec Manna. Най-евтино ми излиза, а на мен ми трябва за еднократно ползване. След 2 седмици като свърша лекциите продължавам само на храна. Другите, които ми предложихте също са много добри, но прекалено дълбоко ми бъркат в джоба. Отделно, че като се замислих, тези 80гр. въглехидрати за деня от Manna-та ще ми дойдат идеално, при положение, че няма да мога да се храня както трябва. Утре отивам да видя дали ще го има на Пиротска, а ако не не знам къде ще се лутам. :D Благодаря отново!
23.01.11
20:36
Във физическия магазин на силабг на Раковска между Евлоги Георгиев и Васил Левски можеш да отидеш да се луташ :) Можеш и да им пишеш по скайп преди това да питаш дали го имат.
Питай Сила БГ в скайп дали го имат в наличност.
Едит : Чак днес (24.01) видях, че са ме изпреварили :D
Мнението беше редактирано от korpusito на 24.01.11 11:24.
23.01.11
20:57
Идеално. Мерси за насоката. Ще мина през Пиротска, ако го няма там се насочвам към silabg и от там с 94 на лекции :)
24.01.11
21:35
казано от korpusito на 24.01.11, 21:30:
Пробвай шоколада и ще виеш от кеф :D Айде успех ;)
Знаех си, че трябва да си взема шоколада. :D Седях сигурно 2-3 мин. в размисли, пред дилемата кое да взема между шоколада и ягодата и в крайна сметка взех ягодата :D
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.01.11 21:36.