Дневникът на Пидов - сила + маса

Темата е заключена.

10.01.11
20:56

Здравейте. Реших да си направя дневник като допълнителна мотивация към тренировките ми. Проблемът е,че няколко пъти съм започвал да тренирам, но бързо се отказвам. Основно заради мързел...
Реших, че е крайно време да направя нещо за тялото си и първата тренировка е факт. Целите ми са:
1.Повишаване на силата.
2.Качване на малко маса и цялостно стягане.
3.Малко релеф няма да е излишен.

Не целя да ставам 110 кила мускули, нито да вдигам 150 от лежанка. Искам просто малко да стенга и оформя тялото си, като същевременно повиша силата си.

В момента съм със следните мерки:
192 см.
90 кг които въобще не ми личат (те там е проблема)
36 бицепс
96 гръдна обиколка

Мисля като за начало да тренирам цялото тяло във всяка тренировка, без да сегментирам. Все пак трябва да заякна малко и да свикна. Като минат 1-2 месеца ще му мисля за конкретни тренировъчни планове и евентуално строги диети.
Снимки няма да качвам, че само ще се изложа с клечкообразната си структура ;D

П.С. Забравих да спомена че съм на 19 години

Поздрави!

Темата беше редактирана от Иван Пидов на 13.01.11 20:16.

11.01.11
11:37

Какво мислите за следните упражнения.Всяка тренировка, първия месец:

1.Лежанка
2.Придърпване на горен скрипец/набирания
3.Бицепсово сгъване с прав лост
4.Трицепсово разгъване с дъмбели
5.Бицепсово сгъване с дъмбели
6.Хиперекстензии
7.Коремни преси

За тяга мисля че ми е рано.
И един въпрос - удачно ли е да вкарам и флайс, защото искам да си отворя гръдния кош? Или ще станат много упражненията?

11.01.11
11:45

Става, ако искаш да си останеш 90КГ е ОК.
Иначе:
Вкарай повече базови упражнения, многоставни за сметка на 2-те упражнения за бицепс и трицепс. А именно - клек, гребане с щанга, с дъмбел, раменната преса не я виждам... общо взето, почти цялата ще трябва да я поправяш с изключение на първото упражнение, но даже и то, защото би трябвало да мине като второ, след клека.
Успех.

11.01.11
21:13

Късно ти видях отговора, ще променя някои неща отново следващия път.

днес отново импровизирах и правих:
1.Хоризонтален лег.
2.Горен скрипец.
3.Бицепсово с лост
4.Френско (определено го чувствам много повече от трицепсовото разгъване с дъмбели. Подходящо ли е за начинаещ?)
5.Раменна преса (пред и зад глава. Само с лоста, че са ми малко трудни техниката и баланса.)
6.Коремни преси
7.Екстензии

Това ми беше 3 тренировка и отново беше различна от предните 2. Всеки път променям нещо докато усетя кои упражнения ми действат най-добре. Ако имате критики ще ги приема, все пак не разбирам много :)

След тренировката вкарах 4 яйца. Сега хапвам ориз + пиле + супа. И съм си подготвил пиперката с извара за довечера ;)

13.01.11
20:15

Ето и равносметката за днес:
Храната не беше перфектна ;D

1.9:30 ябълка + кафе
2.10:30 кисело мляко с мюсли
3.12:00 дюнер (прегреших)
4.14:00 манджа (варени картофи, грах, пилешко, доматен сор и малко брашънце) + бананче
5.20:00 (след тренировка) - шейк (2 банана, 150 гр. извара, кофичка кисело мляко, 2 лъжици мед) + 4 варени яйца
6.20:30-21 (предстои) - манджата + още нещо
7.Преди лягане - печена пиперка с пълнеж от яйце, сирене и извара.

Тренировката:
Пробвах мъртва тяга, 3 серии  - определено я усещам :) Харесва ми.
4 Серии на скрипеца (горен)
4 серии хоризонтален лег
3 серии раменна преса
3 серии бицепсово с прав лост
3 серии френска преса
3 серии коремни преси
3 серии повдигане на крака от вис
3 серии хиперекстензии (след тягата определено наляха ;D)

Май е това :) Като цяло чувствам горната част на тялото си доста натоварена, но за сметка на това ръцете май не са натоварени добре :?

Има още да нагаждам :)

Мнението беше редактирано от Иван Пидов на 13.01.11 20:23.

14.01.11
17:50

Ето и какво спретнах като хранителен “режим”. Нещо такова ми се върти в главата и усещам, че ще търпи много корекции :)

8:30 ставане - ябълка + зелен чай с мед и лимон
9:00 - Кофичка кис. мляко с мюсли и 1 банан + 2-3 Яйца
11:30 ядки
14:00 макарони/спагети в комбинация с зеленчуци и домашна майонеза + месце
17:30 ориз или картофи
18:30 тренировка
20:00 шейк (1-2 банана, коф. кисело мляко, 100-200 гр. извара) +3-4 яйца
21:00 Мръвка + картофи/ориз/овесени ядки. Последните в комбинация с кис.мляко
24:00 Преди лягане извара с чушка и кис.мляко.

14.01.11
22:05

Е какво значи, че горната част е натоварена, а ръцете не са. При положение, че в гърба има няколко пъти повече мускулна маса, а ти я тренираш само с 30% повече от ръката, няма логика. Сам си прави изводите накъде да коригираш програмата ; )
Аз бих изместил яденето в 11;30 -> 12, но бих вкарал и белтък - яйца или месо
Яденето в 14;00 го местиш в 15;00-15;30 и махаш това в 17;30.  Да се яде преди тренировка не е от най - разумните неща.

Мнението беше редактирано от alabalaa на 14.01.11 22:05.

15.01.11
00:49

Протеина ти е трагично малко.

15.01.11
11:16

Благодаря за съветите, ще ги взема предвид.
Но защо да ми е малко протеина? Имам 6-7 яйца дневно (без 4 жълтъка) + 300-400 гр. месо. Отделно имам 2-3 кисели млека и извара :?

21.01.11
16:16

От това, което прочетох, мога да кажа само че не е небходимо да се тъпчеш с каквито и да е протеини, защото ти си ги набавяш от месото и яйцата, както и от други продукти...Човешкия скелет расте до 25год. така , че има достатачно време.Това, което мога да ти дам като съвет, защото и аз искам да кача маса, поне 8кг за височината си, ще ти кажа нещо много полезно, което помага безотказно:
  Сутрин: Овесени ядки с прясно мляко и мед (1-2суп.лъжици) - това покрива нуждата от белтъци и витамини за целия ден.
  Обяд: Пилешко месо, или някакво друго с някакъв вид салата-от марули или зеле например.
  Между храненията задължително пий вода, като трябва да се пие 30мин. минимум преди всяко хранене, не по-рано защото разгражда ензимите в храната и тя не може да се усвоява пълноценно.
  Ядки задължително, когато са минали минимум 1час след основното хранене...орехи, фъстъци,печена царевица,бадеми.
  Включи в менюто си млечни храни, защото те са богати на казеин...много важен за белтъчния синтез.Кисело мляко, кашкавал, сирене, крем от прясно мляко с нишесте!!!(вкусно е и е доста калорично)
  Това, което написах може да го включиш към основното си меню, защото всеки е различен и има различни цели, аз ти казвам просто това,което ми помогна да кача кг. и един съвет: НЕ ЯЖ ЯБЪЛКА И СЛЕД ТОВА ДА ПИЕШ КАФЕ!!!ТОВА Е МНОГО ВРЕДНО!!Сутрин на гладно една ябълка преди хранене е полезна за да активира ензимите и стомашния сок, така организма се подготвя за хранене, а след като закусиш, 20мин. след това може да пиеш кафе...тогава то се абсорбира с храната и има ободряваш ефект, иначе вреди много на стомаха, ако е  на гладно особено.
  За упражненията не мога да говоря много, защото имам друга система...но ако искаш да качиш натоварвай повече краката, от тях се качва...;)

21.01.11
16:23

Бен, моля те почети още доста и тогава си прочети мнението...

21.01.11
18:35

Не доста а бая бая още трябва да чете!

22.01.11
12:04

Благодаря за линковете...определено това което прочетох в твоята програма е доста добро като инфо, но как човек като мен , който е се е занимавал повече от 5 години с йога сега ще започне да спазва такива програми с хранителни добавки и луди упражнения, да не говорим , че имам бърз метаболизъм.
Ям по 5-6 пъти на ден по-малко.Месо два пъти в седмицата.
Трябва ли да променям целия си начин на хранене и трениране за дa кача 5-7кг ? Или ако това стане поне да е без протеини..Преди бях си взел една голяма кутия протеин 50-въглехидратен-50белтъчен смес.За един месец качих два кг. След като спрях протеина , а продължих да тренирам свалих двата кг. за две седмици. Сега съм на мнение , че трябва да имам адската самодисциплина за да мога да качвам, но без протеин.

Мнението беше редактирано от ben ar на 22.01.11 12:19.

22.01.11
12:10

Протеина е добавка добавяш нещо когато то недостига ако си го набавяш с храната няма защо да добавяш сам си направи сметка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1