Тренировка в зала Vs. Тренировка вкъщи

21.01.11
20:46

Привет на всички, бих искал да повдигна тема за тренировка в зала срещу тренировка в домашни условия.Част от потребителите тук тренират в зала, други вкъщи.Някой имат мнение, че трениране в зала е по-добре от това вкъщи други пък са на обратното мнение.Дайте си мненията като се обосновете :)

АЧ

21.01.11
21:00

Е в залата повече се постигат резултатите. Аз тренирам на лостовете, но напоследак почнах и фитнес. Ако се комбинират и двете става супер.

22.01.11
00:12

Няма кой да твърди че домашно е по добре освен ако нямаш всичко необходимо и самия конфорт да се води за по добрата част..  Ако често имаш причини които не ти позволяват да отидеш до залата е по добре вкъщи за да се поддържа постоянство на тренировките.

Мнението беше редактирано от Manigga на 22.01.11 03:03.

22.01.11
00:12

Зала ! ако имах достатанчо пари, щях да си направя собствен фитнес :)

22.01.11
01:40

казано от Budapest528 Budapest528 на 21.01.11, 20:46:

Някой имат мнение, че трениране в зала е по-добре от това вкъщи други пък са на обратното мнение.Дайте си мненията като се обосновете :)

Ако в къщи си имаш добре обзаведена зала за пълноценна тренировка, то по-добре е в къщи.

22.01.11
02:20

казано от Петко К на 22.01.11, 01:40:

казано от Budapest528 Budapest528 на 21.01.11, 20:46:

Някой имат мнение, че трениране в зала е по-добре от това вкъщи други пък са на обратното мнение.Дайте си мненията като се обосновете :)

Ако в къщи си имаш добре обзаведена зала за пълноценна тренировка, то по-добре е в къщи.

Аз съм на същото мнение, не обичам да се съобразявам с други хора докато тренирам. Единствения недостатък е, че няма кой да те пази, но този проблем съм го решил като не правя максове. От години не съм стъпвал във фитнес и нямам намерени скоро да го направя.

22.01.11
10:10

казано от Valdis на 22.01.11, 02:20:

Аз съм на същото мнение, не обичам да се съобразявам с други хора докато тренирам. Единствения недостатък е, че няма кой да те пази, но този проблем съм го решил като не правя максове. От години не съм стъпвал във фитнес и нямам намерени скоро да го направя.

По принцип сте прави, обаче има и един детайл за тренировките вкъщи, който изпускате.
Аз лично не само не обичам да се съобразявам с други хора, ами нямам и възможност - на тренировка ми трябват между 2 и 4 лоста нон-стоп заети и немалко тежести, което в повечето фитнеси е непостижимо. Затова ходя в специфични часове в не особено посетен фитнес заедно с 1 другарче и си тренираме само двамата - това е идеалното за мен и бих го правил, дори да беше в другия край на София въпросната зала. В “нормален” фитнес с много хора и плочки по пода ми е невъзможно да направя смислена тренировка, пробвал съм.

Обаче вкъщи също би било доста трудно - ако не си на партера много трудно ще можеш да правиш тяга или обръщане с разумни кила (не говорим за максове, но и 150-60 кила да сложиш пак си е тегаво на четвъртия етаж примерно) без да се изморяваш повече при оставянето, отколкото при вдигането (тягата по принцип си я оставям почти на свободно падане, примерно - така не хабиш сили, които могат да отидат за още едно повторение; на обръщането е същото). Отделно, че ще трябва да си гумираш пода на стаята и да набиеш към 2000 лева за лостове, стойки и тежести - доста дебела инвестиция, която в моя фитнес примерно се равнява на 100на месеца неограничен достъп - кажи ги 8 години :D

Мнението беше редактирано от G33K на 22.01.11 10:11.

22.01.11
11:40

g33k да не правиш силова тренировка с кръгове, като бойците например?
Ако е така, наистина в обикновенна зала е доста трудно

22.01.11
11:58

Това е да.
Но не само това е трудно - и кросфит да правиш половината неща не стават в обикновена зала, на някои “нормални фитнеси” даже тяга не можеш да правиш, че им е на плочки пода, абе изобщо - в мейнсрийм залите ако не тренираш ръце или гърди все за нещо ще си прецакан, квартален фитнес му е майката :D
A който има пари да си оборудва един гараж в междублоково пространство - те това е най-яката работа.

Мнението беше редактирано от G33K на 22.01.11 12:01.

Ако си имах заличка вкъщи с подиум, дебели гуми и висок таван, както и хора, които да ме пазят - бих редувала тренировки в зала с такива домашни условия, но като цяло не бих изключила посещението на зала.
Причини - надъхваща атмосфера, хора, които биха ти помогнали. Възможност да си хвърляш щангата както си искаш, без да се притесняваш, че ще счупиш нещо (говоря за щангистка зала).

Накратко - тренировки в зала:)

22.01.11
20:37

От 2 години тренирам у дома. 1-2 пъти в месеца посещавам зала за да изпълня някои упражнения, които вкъщи няма как.
Плюсове на тренировката вкъщи - най-големият е, че се пести много време - при мен ок.45-60мин. Не се чака, ако някой уред е зает. Няма селски изцепки, няма чужда пот по лежанката и няма мятане на дискове и изнасилени пъшкания. Концентрацията е на макс.
Минуси на домашните тренировки - уредите заемат много място или съответно малкото уреди не позволяват разнообразна тренировка. Няма кой да те пази, при тежки серии или няко с кой да си дрънкаш (което понякога е плюс де :) ). За някои хора е важно да ходят в зала, защото там завързват контакти, социализират се...а вкъщи си говориш с мухите :) .

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.01.11 20:39.

23.01.11
14:55

Проблема с пазенето го решавате ако си вземете една рак стойка.

23.01.11
20:59

казано от to4ka на 23.01.11, 14:55:

Проблема с пазенето го решавате ако си вземете една рак стойка.

Да, но тогава проблемът с пространството се задълбочава :)

23.01.11
22:43

Винаги може рак стойката да я направиш закачалка :))) Аз като се замисля за вкъщи освен нея и пейка с промяна на наклона нищо друго не ми трябва... Инак в мазето имам стойка за клякане, лежанка, скрипец и със сигурност заемат повече място .... ама само ръждясват де, ходим си на зала...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1