Краве масло ?

не съм сигурен дали е точно за тука тая тема ама ... направо на въпроса.

За да се покачва тегло трябва приетите калории да са повече от изразходените. Но така наречените ‘’полезни’’ калории се намират в кравето масло и други продукти подобни. Има ли най-удачно време за приема на тези калории ( преди / след тренировка ) или може да си мажа на филийки с някое хранене през деня ? Дано сте ме разбрали щото аз на моменти не се разбрах :D

22.01.11
18:51

ммм не е за тук аз раздела хранене :) но ще ти отговоря това са празни калории по добре гледай калориите ти да се образуват от протеини и въглехидрати не от мазнини

празни калории в смисъл ?

22.01.11
19:03

Няма смисъл. :D

22.01.11
19:10

Празни калории .... това са например захарта и захарните изделия ,от които смисъл няма освен мазнини. Празните калории са с ниска хранителна стойност ,но с голямо числово изражение.

е то тогаз няма разлика от маргарина и кравето масло поне не намирам голяма ... както и да е благодаря за отговорите : )

22.01.11
19:12

Разбира се, че има разлика.Погледни им етикетите.Ако трябва да избираш между двете- без да се замисляш краве масло.
Аз вечер го ям.

22.01.11
19:12

Разбирасе ако имаш възможност замени маргарина с краве масло .... няма да сгрешиш.

22.01.11
19:55

да принципно е хубаво да замениш маргарина с масло но това което питаш ти е дали може от него да се наваксват калории затова аз казвам че няма смисъл от празни калории особено след тренировка трябва да поемаш много бързи въглехидрати за да се възстанови изгубения гликоген а в маслото няма въглехидрати принципно мазнините трябва да са ти най-малката част от калориите през деня само 20% останалите трябва да са от 40 от протеини и 40 от въглехидрати

22.01.11
20:57

казано от kristiancho на 22.01.11, 18:22:

не съм сигурен дали е точно за тука тая тема ама ... направо на въпроса.

За да се покачва тегло трябва приетите калории да са повече от изразходените. Но така наречените ‘’полезни’’ калории се намират в кравето масло и други продукти подобни. Има ли най-удачно време за приема на тези калории ( преди / след тренировка ) или може да си мажа на филийки с някое хранене през деня ? Дано сте ме разбрали щото аз на моменти не се разбрах :D

Единият момент според мен е веднага след тренировка: тогава бързи въглехидрати с висок гликемичен индекс са удачни (аз пия безалкохолно тогава), но важнотото е тогава да няма мазнини.
Другият момент е късно вечер преди лягане (мазнини, но е по-добре да са хубави - ядки, зехтин, омега 3-6-9 и т.н.).

ВН

23.01.11
22:33

Съотношението на веществата в комбинацията филийка с масло, според порцията най-добре се вписва в РБД. Мястото за подобна комбинация е закуска, втора закуска или обяд. В по-късните часове, маслото може да се добави към бульонче или да се консумира на кубче, досущ като шоколадов бонбон.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1