28.04.05
20:09
Какво мислите за тази статия :> http://powerlifting.hit.bg/articles/2.htm
Дали е удачно да се приеме всичко за чиста истина или е просто неразбираема за начинаещ като мене :)
Това е най-малумната статия която съм чел в последно време. Добре, че има има и такива статии които да ме развеселяват.
Има доста начини за повишаване на интензивността, но това майче не беше нито един от тях.
Кутуристите вдигали много по-малко килограми, пък много късали мускули. Навремето преди десетина години когато силовите рекорди бяха доста надолу Кевин Леврони клякаше с 340кг и правеше лег с 317кг. без разните му трика. Рони прави две повторения тяга на 800 паунда на диета. Да не говорим за Грек Ковач и много много други такива, които нямат за цел да стават щангисти.
Щангистите били по-релефни от кутуристите!!!
Културистите изглеждат така заради химията!!! Щангистите са води ненапити.
За хилядите други неща не ми се пише, че ме напушва на смях.
Статията може и да е подходяща за щангисти, само, че да дават такива сравнения и нобосновани теории е направо абсурдно.
Братле Грег Ковач има поставени рекорди на трибоя още преди да стане културист, така че това не е добър пример. За Рони и Кевин наистина са много силни, но не и колкото трибоиците им сънародници. Тази статия може да се опиша с няколко думи: миофибриларна и саркоплазмена хипертрофия, връзката на нервната система и мускула. Това е цялата философия на повторенията и силата.
по-здрави
Мисълта ми беше друга. Не казвам, че културистите вдигат повече от трибойците все пак целите са различни, то оставяше и да вдигат повече :D . Просто в статията се дават глупави и неумесни сравнения.
[quote author=”Чукундур”]Мисълта ми беше друга. Не казвам, че културистите вдигат повече от трибойците все пак целите са различни, то оставяше и да вдигат повече :D . Просто в статията се дават глупави и неумесни сравнения.
Ахам, тогава съм абсолютно съгласен с теб. Тези статии на саита са мисля писани от Христо Христов, който има малко по-различни разбирания за спорта и пропагандира лични мнения. Е пропаганда аз не обичам лично да чета, но изчерпателно и конкретно инфо винаги бих чел.
по-здрави
29.04.05
10:57
Статията... Какво да кажа, не е лоша, Чукундур.
Вярно е, интензитет на тренировката е процента сила, който влагаш в серията.
Плътността е честотата/почивките
Обемът е общия брой серии - повторения и може да се ползва за оценка тонаж.
Поне такова е делнието в литературата, което ми е познато.
Статията е почти буквален превод на част от книгата на Цацулин - Power to the People. Даже и примерите е превел, не знам защо героят я пише авторска или на изданието. Когато аз писах подобна, доста неща промених, навързах по - разбираемо, съкратих иокрупних и при това пак писах откъде е. Само в заключение и май в увод е добавил някакви нещица от себе си.
За релефът - какво да ти кажа - преувеличил е доста.
Щангистите са по - плужести от силовите трибойци според мен, И двата вида имат обаче яки и плътни мускули, за разлика от културистите, мускулите на коитро често се различават.
А за мазнините... Пак е дал субективно твърдение. Вярно, сравнявайки масата силови трибойци с Рони или Маркус например, твърдо мога да кажа, че последните двама в нормално състояние са мазни прасета, докато трибойците имат почти през цялото време постоянни килограми и малко са свинете в свръхтежките категории; но пък щом сложиш до тях един културист в лека категория, като тебе например, нещата придобиват по - друг смисъл. Така че не го приемай лично; въпрос на гледна точка е, а и книгата трябв ада се продава. Действително, за да изглеждат така, културистите не пият вода, лапат диуретици, играят с калия и натрия, подлагат се на зверски лишения, ползват и други медикаменти, мажат се, докато силовите атлети просто си изглеждат така; но определено това не е задължително правило.
В тази методика има обаче и ценни неща; лично аз я приложих с нелош успех.
Малее Стефо стига ве културизма е точно спорт за тялото няма сравнение със силовия трибой. И може културистите да нямат толкова тренировки за миофибриларна хипертрофия, но то и заложбите за разтеж на миофибрата е по-малък. Рони дори и да е прасе е прасе с плочки :) А стероидите също играят роля и си има и прасета трибойци и щангисти има и релефни. Това е твърде слабо за културизъм ако е трибоец от висока класа поне, а не като рони трибоец.
по-здрави
пп преквалификация от трибоец към културист май е по-лесна
29.04.05
11:54
Емо, ще ме извиняваш, ама май не си чел статията.
Статията е по Цацулин.
И въобще не е за културизъм. Има едно две сравнения; какво от това - добре, не си съгласен с тях; това прави ли я грешна?
Тя визира техника за повишаване на силата; даже отдолу е писал, че се прилага за сила без маса!
Обаче ,взехме да си дискутираме, а не помагаме на момчето.
Нюман кажи какви са ти целите, за да ти помогнем. Ако е за каване на сила, да, може да има някакъв ефект. За друго - виж даже домейна как се казва: powerlifting. Не е бодибилдинг :)
Какво искаш да постигнеш и какво искаш да приложиш?
29.04.05
11:59
аз тренирах по тази система една година. сила имам. и мускули отгоре с пласт мазнина, мазнини не са били изгорени нито грам.
но всичко е индивидуално.
ако те интересува сила, това работи.
ако имаш много мазнини за сваляне, ще си със същите мазнини под които се крият мускули (те не могат да не се появят ако тренираш), и ще си силен.
за слаби хора е перфектно
29.04.05
11:59
Да ,така е. Системата е за сила; не за горене на мазнини.
29.04.05
15:50
Мене целта ми е да стана по-силен, но в същото време не по-огромен, а някакси по-атлетичен. Та значи може да се има предвид статийката :) ?
29.04.05
16:59
какъв ти е % на мазнини сега?
за силата тази система помага, както и ще развиеш мускули. но ако си мазен то ще трябва и да включиш интензивно кардио иначе рельеф няма да се покаже, ще е със пласт мазнина отгоре, която си имал преди да почнеш тренировките.
29.04.05
17:35
Kny, то е принципно положенитео. Не може едновременно сила и релеф, поне не и забележителни резултати в силата и релеф. Даже и с медикаменти. Иначе ако беше така, всички щангисти и силачи щяха да се набутат една седмица преди състезанието с повишени резултати в най - леката категория. И ем щяха да са първи в категорията, ем коефициентът им да е много по - висок за абсолютни шампиони.
В добрия случай можеш да сваляш мазнини и да задържаш горе - долу резултата.
Чисто и просто силата и силовите постижения искат голям дебит на енергия; което значи много храна, включително и въглехидрати(да не кажа основно), за да се осигури тази експлозивна енергия.
Релефът пък предполага ограничаване на калориите; т.е. недостиг на енергия. Не знам дали си виждал културист на диета, ама постиженията му доста спадат.
Вече някакъв баланс около границата, с който да постигаш малко от едното и малко от другото може и да се намери; особено сега - в горещото време, но по - добре да не се залага на това, а да се концентрираш първо върху по - важната цел и след това да хванеш и спомагателната. Това е.
Тази система ще помогне за някакви мускули и за някаква сила. НЕ е перфектна, но дава резултат, особено ако сега започваш силова програма, вариантът не е лош.
Заложи на 3-те основни упражнения - клек, лег и тяга.
29.04.05
18:18
[quote author=“D3BEP”]Kny, то е принципно положенитео. Не може едновременно сила и релеф, поне не и забележителни резултати в силата и релеф. Даже и с медикаменти. Иначе ако беше така, всички щангисти и силачи щяха да се набутат една седмица преди състезанието с повишени резултати в най - леката категория. И ем щяха да са първи в категорията, ем коефициентът им да е много по - висок за абсолютни шампиони.
В добрия случай можеш да сваляш мазнини и да задържаш горе - долу резултата.
Чисто и просто силата и силовите постижения искат голям дебит на енергия; което значи много храна, включително и въглехидрати(да не кажа основно), за да се осигури тази експлозивна енергия.
Релефът пък предполага ограничаване на калориите; т.е. недостиг на енергия. Не знам дали си виждал културист на диета, ама постиженията му доста спадат.
Вече някакъв баланс около границата, с който да постигаш малко от едното и малко от другото може и да се намери; особено сега - в горещото време, но по - добре да не се залага на това, а да се концентрираш първо върху по - важната цел и след това да хванеш и спомагателната. Това е.
Тази система ще помогне за някакви мускули и за някаква сила. НЕ е перфектна, но дава резултат, особено ако сега започваш силова програма, вариантът не е лош.
Заложи на 3-те основни упражнения - клек, лег и тяга.
привет D3BEP :)
не, аз писах само от гледна точка на упражнения, специано нищо не съм споменвала за диета
29.04.05
18:20
Привет и от мен :)