22.01.11
17:04
Тази хранителна добавка е вземана някога от арналд и мисля ,че ще се взема дълго време напред..приемам монохидрат за 3ти или 4ти път по следния начин:7 дена зареждащи дози от по 20 гр ии след това до края на месеца пия по 10 гр на ден всеки ден разделена преди и след тренировка...към 20-25 ден обаче започвам да усещам ,че ефекта от към сила спада което е нормално..попринцип нали след прием на моно се спира поради насищане на организма...Искам да попитам ако примерно в този 25 ден вдигна дозата от 10 на примерно 15 или дори 20 гр дали ще се върне оптималния му ефект..по простата логика ,че когато нещо спира да ми деиства или го спираш или увеличаваш дозата :Д Питам защото с креатин не е хубаво да се експериментира пордаии възможноста да си напраиш проблеми на бъбреци и глупости каквито аз нямам планове да имам..!
Мерси предварително доло ще ви дам 1 табличка ако не сте мe разбрали :)
22.01.11
17:30
Ем гледай сега ако качиш дозата то трябва да я приемаш преди и след тренировка съответно след като си преминал зареждащия период също така това е голямо натоварване за бъбреците ,а ако го взимаш 10 гр преди трен. и 10 гр. след има голяма вероятност да имаш проблеми с стомаха.Поне това е моето мнение по въпроса надявам се да съм бил полезен.
22.01.11
18:47
Ако не се лъжа основните проблеми с стомаха беше..че кратина се усвоява бързо и влиза в организма ии когато беше дълго време в стомаха там над 10-15 мин ли беше става на креатинин които пречи и почва да боли стомаха...НО това ставаше при високи дози креатин а аз ще го пия като в зареждащите дози пример:
15 гр - 5 сутрин,5 преди тренировка, 5 след тренировка
20гр - 5 сутрин,5 преди тренировка,5 след тренировка,5 вечер
Дозите си се приемат в прием по 5 грама за да се усвояват и да няма проблем с стомаха :)
22.01.11
18:49
тогава няма да видиш желания ефект поне според мен :) така че си го пии като хората 40 дена и после направи няква почивка 1-2 месеца и пак 40 дена
22.01.11
19:00
Е пич..ти зареждащите дози по 10 гр преди и 10 гр след тренировка ли ги пиешш..? Нали основната цел е зареждане през целия ден да го има в тялото ти :)
Вместо това ,защо не помислиш за смяна на креатина с нещо по-добро kre-alkalyn , kre-alkalyn pro или креатинова матрица .
23.01.11
01:13
Смяна..не бих казал...но мисля да пробвам скоро целлмасс или не съм решил ощя коя креатинова матрица..МОЕ МНЕНИЕ:
Всеки един културист,трибоец или които и да е леко успял човек в нещо с вдигане на тежести е започнал и е изградил голяма част от основата си на КРЕАТИН МОНОХИДРАТ....доста велики културисти не са ползвали др освен моходират...креатинова матрица все пак си е креатин + някфи лигави работи които слагат...! Тоест си го възприемам като за доста по напреднали..или както казва 1 пич в моята зала..А какои туии креатинче мчи то туи вече на мене не ми деиства беее.. :) Иначе съм съгласен с нови формули и т.н убеден съм че деистват много добре и за това искам и да ги пробвам..но не бих казал че скоро ще се откажа от монохидрата...дори и това да е моя грешка :)
23.01.11
01:21
Ми незнам покраи инжекциите сиг и това е имало :) Не ,че имам нещо против пича :P
Ми земи си ethyl ester . Той е на основата на монохидрат ,но се освоява на 100 % и няма задръжка на вода и няма да се притесняваш от проблеми с бъбреците.
Моя съвет е. ако не е пробван монохидрат, да се опита с него.Ако не подейства, както при мен, бих посъветвал за матрица или алкален/ее
23.01.11
18:28
Гледам аз какво пишеш за монохидрата и си мисля, че преувеличаваш доста или възлагаш някъкви нереални надежди за действието му. Монохидрата е с водна задръжка, не влиае добре на бъбреците, но вдига силата /не е с много но вдига/, в зависимост от хранителния режим може да доведе и до покачване на мускулна маса /няма да станеш културист само от него/. Повечето не правят разлика м/у качването на кг. и водната задръжка и за това има идиотски изказвания от рода на “качих 6 кг, но свалих 4”.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218 това прочете ли?
И пробвай малко да оправиш правописа щото пишеш по-зле от турски преселник.
23.01.11
21:23
Формулата е ясна..тя не се сменя..спрете да ми предлагате други формули..неща етил естер...а и съм на 15 ден вече от моното...да пия за трети или четвърти път креатин монохидрат...тоест няма да ми е за пъри път...надежди не възлагам продукта съм го ползвал...знам как въздеиства на мой приятели и на мен самия...не ме интвресува колко килограма качвам....самия мускул ръзтеж..съответно и покачване на работната сила...бодибилдър няма да ставам...вода аз задържам изключително малко формулата ми харесва пак да кажа...бъбреците да си дойдем на думата...до сега съм нямал проблем с тях но след...25-30 ден като отслабне ефекта от креатина го спирам...съответно питам за тази схема която написах как ви звучи...НЯМАМ ПЛАНОВЕ ЗАРАДИ НЯКАКВИ СИ 10 ДЕНА ПОВЕЧЕ ДА ИМАМ ЗДРАВОСЛОВНИ ПРОБЛЕМИ...ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ МОГА ДА ГО ПРИЕМАМ СЛЕД МЕСЕЦ ИЛИ ДВА ОТНОВО...! Статията съм я чел...мерси все пак..иии доста добре казано за правописа ми :)
Ние се опитваме да ти помогнем с мнения и съвети ,а ти си си наомил нещо и това е .
Вместо да се чудиш дали ще си навредиш на здравето ако дигнеш дозата , защото това е така.При приемане на големи количества креатин монохидрат се наблюдават силно завишени стойности на креатинин в кръвта и е възможно да бъдат увредени гломерулите на бъбреците поради затруднения във филтрацията му и точо заради това те съветваме да смениш креатина с нещо друго има много по-добри форми на креатин ,но щом искаш си стои на монохидрата и прави каквото искаш с здравето си , то си е твое.
24.01.11
18:16
Полза от увеличаване на дозата няма да имаш, ако ще и на 50гр. дневно да я вдигнеш. Рецепторите вече са наситени и излишният креатин ще се изхвърли от организма. Най-доброто и правилно нещо което може да направиш е да си довършиш цикъла и да починеш после 2 седмици без никакъв вид креатин и след това пак може да си почнеш креатина, коя формула ще избереш си е лично твой избор, но ако до сега не си опитвал други продукти съветът ми е да го направиш, за да си дадеш ясна представа коя формула работи най-добре при теб, а не сляпо да се хфърляш на една единствена.
24.01.11
21:22
Не бе пичове просто монохидрата съм си го купил и имам 300 гр още и за тфа не ми тряя др форумула..мисля ,че получих отговора който чаках....LOCK темата много мерси :)