Въпроси относно хранителна програма и покачване на маса?

19.01.11
13:18

Здравейте,реших да почна да тренирам във фитнеса.От скоро почнах да ходя,но познанията ми в тази област са доста бегли.Имам няколко въпроса относно хранителния режим, който си избрах от сайта  и евентуално  от някой друг съвет.Избрах този режим:http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1BTgYeEdc .Целта ми с почването на фитнес е да кача маса.Моментното ми тегло е 65 кг и съм висок 178,крайната ми цел е да кача около 10 кг (знам ,че е много но не бързам да ги качвам за 1-2 месеца).Въпросът ми е дали е добре още в началото на тренировките ми във фитнеса, да комбинирам тази хранителна програма с протеин или да изчакам определено време ,ако да в какъв период ще е то и дали тази хранителна програма ще е добра и пълноценна за крайната ми цел която съм посочил по-горе!Ако не е евентуално ако някой е по навътре в тези среди да ми каже коя е по ефикасна.Забравих да спомена за съжеление има възможност само 3 пъти седмично да ходя на фитнес,това достатъчно ли е ? И трябва ли ако искам да кача да спра да играя футбол!.Благодаря предварително!

Дали ще взимаш отделно протеинова пудра зависи първо от теб. Ако имаш финансовата възможност си купувай. Ако все пак имаш възможност да се храниш правилно, достатъчно често и да поемаш всичкия ти необходим протеин от храна, то протеиновата пудра няма смисъл. 3 тренировки в седмицата са напълно достатъчни за начинаещ. Играта на футбол не е проблем. Просто ще трябва да увеличиш храната заради допълнителните изгорени калории.

23.01.11
14:00

яж

Мнението беше редактирано от Стоян на 23.01.11 14:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1