Добра тренировка

23.01.11
14:59

Здравейте отново!
Считайки се за средно напреднал относто фитнеса (1 година и 2-3 месеца стаж) искам да попитам този път за добра тренировъчна програма ,която съм си избрал и да видя вашето мнение.И дайте съвет за почивките м/у сериите и упражненията.
Само преди да постна програмата : Години 16 ; Тегло 80кг. ; Ръст 181см. ; Цел: Чиста мускулна маса
П.П. Не ми давайте съвети как да се храня,възтаноявам и тем подобни защото знам.
  * Тренировка 1 - гърди, гръб, рамене
      1. изтласкване на щанга от лег - серии: 4; повторения: 6-12.
      2. изтласкване на гири от наклон - серии: 3; повторения: 6-10.
      3. пек дек - серии: 3; повторения: 6-12.
      4. гребане с гира - серии: 3; повторения: 8-10.
      5. гребане на скрипец с широк хват - серии: 4; повторения: 6-10.
      6. набиране в подхват - серии: 3; повторения: 8-10.
      7. раменни преси с гири - серии: 3; повторения: 6-10.
      8. разтваряне с гири от стоеж - серии: 3; повторения: 8-10.
      9. повдигане на раменете с гири в ръце - серии: 3; повторения: 8-10.
  * Тренировка 2 - крака, бицепс, трицепс
      1. клякане с щанга на раменете - серии: 3; повторения: 6-12.
      2. Хакен клек - серии: 3; повторения: 8-12.
      3. бедрени сгъвания - серии: 3; повторения: 8-10.
      4. изправяне на пръсти от седеж - серии: 3; повторения: 6-10.
      5. изтегляне на скрипец пред гърди - серии: 3; повторения: 10-15.
      6. Скотово сгъване с щанга - серии: 3; повторения: 8-10.
      7. сгъване с щанга в надхват - серии: 3; повторения: 8-12.
      8. трицепсово разгъване на скрипец - серии: 3; повторения: 6-10.
      9. кофички на лежанка (трицепсови преси) - серии: 3; повторения: 10-15.

Тренировката се прави 4 пъти седмично като :
Понеделник-Тренировка 1 - гърди, гръб, рамене
Вторник-Тренировка 2 - крака, бицепс, трицепс ;
Сряда-почивка
Четвъртък-Тренировка 1 - гърди, гръб, рамене
Петък-Тренировка 2 - крака, бицепс, трицепс
Събота-почивка
Неделя-почивка

23.01.11
15:10

Е добре де, как ще се възтановяваш след тези тренировки?
Първо - упражненията са много
Второ - повторенията са огромен брой...
Трето - гърди и гръб, рамене в една тренировка..много е!
Съвет: Намали обема на тренировката, раздели мускулните групи по две на ден.
Има готови програми, можеш и да си създадеш и сам, но да не е толкова мазохистична :)

Типично разделяне труп/крайници, подходящо за хората, минали няколкомесечен курс с цялото тяло. Нищо странно в програмата, странното е как човек, който знае да се възстановява, не знае как да се възстановява между сериите и упражненията.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 23.01.11 16:21.

23.01.11
22:03

еми според мене е 1;15мин-1;30 между сериите и по 2;30-3 между упражненята ,но просто исках да видя друго мнение
  Отностно по-горният пост ... нали точно за това има почивка между тренировите и всяко от упражненията са по 6-10 поторения,като се препоръчва пирамидния метод.
П.П. да прибавя ли малко кардио да кажем 2-3 пъти седмично през почивните дни по 20-25 мин. ?

казано от Daniel Dimitrov на 23.01.11, 22:03:

П.П. да прибавя ли малко кардио да кажем 2-3 пъти седмично през почивните дни по 20-25 мин. ?

Зависи от вида на кардиото и състоянието ти. Но по-добре се цели между 30 до макс 45 мин, ако е обикновеното велолигавене.

23.01.11
22:21

Състоянието ми е отлично мисля.
Не ,не съм от този тип хора.Влязал съм да тренирам не да се лигавя.
След 30 мин на колелото си се потя стабилно.Btw не е ли по-добре да се правят коремни упражнения след кардиото?

казано от Daniel Dimitrov на 23.01.11, 22:21:

Състоянието ми е отлично мисля.
Не ,не съм от този тип хора.Влязал съм да тренирам не да се лигавя.
След 30 мин на колелото си се потя стабилно.Btw не е ли по-добре да се правят коремни упражнения след кардиото?

Помня като бях малък как се препотвах яко като ме изкарат на дъската и не знам урока. Само двама бяха по-дебели от мен тогава...
А тези коремни упражнения след кардиото с каква цел са? Тогава да си направиш корема, да се свали от корема или да продължиш още някоя и друга минута да топиш мазнини след кардиото?

23.01.11
22:49

Не знам бях го чул някаде просто. Значи в почивните дни (2-3 пъти) по няколко упражнения за корем + 30-45 мин. велоергометър?
П.П. и почивките по време на тпенировката са долу-горе така  каккто бях писал по-горе?

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 23.01.11 22:50.

казано от Daniel Dimitrov на 23.01.11, 22:49:

Не знам бях го чул някаде просто. Значи в почивните дни (2-3 пъти) по няколко упражнения за корем + 30-45 мин. велоергометър?
П.П. и почивките по време на тпенировката са долу-горе така  каккто бях писал по-горе?

Не бих приравнил почивката между сериите клек с тази при разтваряне с гири за рамо.
Кардио и корем - както искаш. Без подходящо хранене...впрочем ти твърдиш, че там си ок.

24.01.11
22:07

Според мен за 1 година и 2,3 месеца стаж не си научил достатъчно.Сам си прави изводи ;)

25.01.11
22:33

Да ,наистина до някъде не съм наясно с начина на трениране и видовете тренировки поради простата причина,че 7-8 месеца съм тренирал с една  съща програма,което е пълна глупуст.Да имам добър прогрес ,но това което изчетох до тук за тренировъчните програми е противоположно на това което правех аэ. Сега съм малко по-заинтересован от преди и ще си управя тренировките.
П.П. Това ми са изводите накратко :)

26.01.11
09:46

Относителна глупост е, че тази програма я правиш 2 пъти седмично.
Пълна глупост е, че я препоръчваш на други хора.

26.01.11
14:14

Не мога да разбера какво й е глуповатото?Нормална тренировъчна програма просто 1та тренировка е малко по-интензивна ,но точно затова имам 3 дена за възтановяване ( от които 2 са 1 след друг).
П.П. Като не ти харесва дай някакво предложение да вида и да изразя мнение :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1