20.01.2011
Храна
06:30 - ставане
06:35 - 3 яйца + 70гр овесени ядки + зелена ябълка + 30гр черен шоколад (45% какао)
10:40 - 3 яйца + бонбон Figaro
14:15 - голямо пилешко бутче + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица
18:05 - 200гр кайма + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица + 400гр кисело мляко 2%
20:30 - 200гр извара с 10 печени фъстъка и чаена лъжичка какао
22:45 - доза Cellmass
Течности - 2 литра вода
Тренировка
не
Днес станах сравнително трудно. Спеше ми се много. Разсъних се доста бавно. Отчитам болка в лактите и рамената.
Храната - долу-горе. Сутринта като си сипвах овесените ядки имах само 70гр, а не 100 - 30гр ми се губят. Закръглих ги с шоколада (грешка). Към обяд изядох и 1 бонбона, по повод рожден ден на колега. Течностите са ми малко, но нямах време да пия повече.
Мнението беше редактирано от Fallen на 20.01.11 18:56.
21.01.2011
Храна
06:40 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
10:30 - 3 яйца
14:05 - 1/4 пиле на грил + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица
16:30 - доза no-Xplode
17:05 - Тренировка
18:20 - доза Cellmass
20:10 - 1/4 пиле на грил + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица
22:50 - 150гр извара с 10 печени фъстъка и чаена лъжичка какао
Течности - 4.5/5 литра вода
Тренировка
Гръб и Трицепс
Хоризонтални набирания - 3х10
1. Набирания (средно широк надхват) - 5х5 със СТ (последната серия с обичайния чийт)
2. Гребане щанга (надхват) - 5х7 с 70кг
3. Тяга - 1х8 с 70кг, 2х6 с 80кг, 1х3 с 90кг, 1х3 с 100кг, 1х7 с 70кг
4. Придърпване на хоризонтален скрипец - 1х10 с 50кг, 2х10 с 55кг
5. Избутване на щанга с тесен хват - 3х10, 1х8 с 50кг
5. Френско - 3х10 с 35кг
6. Повдигане на краката от успоредка - 3х10
Времетраене - 1 час и 20 минути
Днес станах навреме. Разсъних се сравнително трудно. Незнайно защо болката в лактите продължава да се усеща. В работата имаше доста физическа активност, но тя не ме спря да тренирам.
Самата тренировка протече по план. Малко повече почивах между сериите с тяга. Редувах се с едно друго момче, на което му бяха нужни повече от 3 минути да се концентрира. На тягата 100кг ми бяха по-леки от предния път. След второто повторение започнах да си вкарвам песимистичните мисли - “Така и така 110 пак няма да ги вдигна, дай поне още едно повторение да направя с 100”. Така и стана. Пробвах и 110, но отново се изправих с добра извивка (затова не го вписвам). След всяка серия от последното упражнение правих и по 3 наказателни набирания, като се хващах за “рогата” на успоредката (тесен хват).
Храната - Малко съм претупал вечерята и последното хранене. Два часа и половина не съм сигурен, че са достатъчни, но какво да се прави. Утре искам пак да стана рано, а ако си легна към 1:00, сутринта няма да имам нито желание нито сила за активна дейност.
22.01.2011
Храна
06:50 - 3 яйца + 100гр овесени ядки
08:00 - Тренировка (или нещо подобно)
10:30 - 2 зелени + 1 червена ябълка
13:00 - 150гр пушено свинско месо + 30гр протеин + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица + квадратче черен шоколад
17:00 - голямо пилешко бутче + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица + 10 маслини
20:00 - 200гр извара с 10 печени фъстъка и чаена лъжичка какао + салата зеле/моркови
22:30 - доза Cellmass
Течности - 4 литра вода, 1 кафе, 250мл енергийна напитка
Тренировка
1 час футбол (в зала)
Сутринта станах трудно. Откровено си ме мързеше. Пих силно кафе, а въобще не го отразих. Имам няколко мостри от новата енергийна напитка на Кока-Кола в хладилника и реших, че сега ми е паднало да я пробвам. Посъвзех се и тръгнах към залата. Определено не бях много концентриран. Липсата на футбол през последния месец си каза тежката дума - 2 гола за които си бях виновен само аз (вратар съм). Паднахме и поемам цялата вина за загубата.
Храната - 3 ябълки на едно хранене. Не знам дали е правилно, но просто ми се ядяха. След обяда 1 кубче от шоколада. Шоколада и захарта от monsterа ми стигнаха за да се заситя със сладко
Запознах се с невероятен човек. 57 годишен, занимаващ се със фитнес от близо 30 години. В момента работи 6 дни в седмицата, по 12 часа, а работата му си е хамалска. След всяка смяна ходи по 1 час в залата. Не мога да ви опиша просто как изглеждаше тоя човечец. Още с ръкостискането ни усетих, че е много здрав. Не е изчистен, не е и висок, но е много, много корав. Поговорихме си малко за фитнеса, даде ми някой-друг съвет. След всеки гаден работен ден, когато се налага да отида да тренирам, а усещам умора или нямам желание (рядко се случва, но все пак не е изключено) ще се сещам за тоя човек. За неговите 57 години и за неговите 160кг от лег.
Добре си поркаш нокс и селмас, ама един протеин според мен е задължителен. Като гледам ядеш чак час-час и половина след тренировка, което е бая.
П.П Да не риташ в някоя форум лига :P
казано от korpusito на 22.01.11, 13:43:
Добре си поркаш нокс и селмас, ама един протеин според мен е задължителен. Като гледам ядеш чак час-час и половина след тренировка, което е бая.
Дай съвет къде да го вмъкна. Час-ауь след тренировка ямр за да не попречи храната на cellmassaл
казано от korpusito на 22.01.11, 13:43:
П.П Да не риташ в някоя форум лига :P
За сега не. Събираме се познати да поначешаме крастата.
казано от korpusito на 22.01.11, 17:15:
Поркаш си селмаса след тренировката и след 15-20 минути- протеина ;)
По този въпрос се консултирах с един човек от форума, на чието мнение относно хранителните добавки държа изключително много.
Та ето какво ми сподели той:
Суроватъчния протеин спокойно можеш да го изпиеш час и половина след тренировката - след като си се хидратирал и си си поел малко въздух. Това е храна все пак, макар и бързо усвояема - пии го бавно, прекарвай го по няколко пъти в устата за да се обогати с храносмилателни ензими.
Интересна дискусия може да се заформи по тая тема. Ако някой друг има да добавки нещо, нека заповяда.
Няма проблем първото ядене/протеин да ти е след час и трийсе... и след два да е се тая...
Как час и трийсе бре, вие тук съмвсем откачихте :D Целта на протеина е да те зареди максимално бързо след тренировка. Аминокиселини още по-добре, вие тук за часове ми говорите :D
Дрън дрън- нищо няма да му стане, ако не яде веднага след тренировка- тия митове за самоизяждането не ме радват :D…
казано от CKOTA на 22.01.11, 20:43:
Няма проблем първото ядене/протеин да ти е след час и трийсе... и след два да е се тая...
Да приемем, че съм съгласен с теб. Ям си нормална храна, а не пудра. Кога да пия протеина според теб? Имам почти пълна кофа а пия по 2-3 дози седмично. Мислех, да оставя протеина за периода след cellmassa.
казано от korpusito на 22.01.11, 23:59:
Аминокиселини още по-добре, вие тук за часове ми говорите :D
Бях замислил да купя и един x-tend, но неочаквано останах без пари и поради лошото стечение на обстоятелствата реших, че мога да мина и без него.
23.01.11
08:30
казано от gips на 22.01.11, 17:42:
По този въпрос се консултирах с един човек от форума, на чието мнение относно хранителните добавки държа изключително много.
Та ето какво ми сподели той:Суроватъчния протеин спокойно можеш да го изпиеш час и половина след тренировката - след като си се хидратирал и си си поел малко въздух. Това е храна все пак, макар и бързо усвояема - пии го бавно, прекарвай го по няколко пъти в устата за да се обогати с храносмилателни ензими.
Интересна дискусия може да се заформи по тая тема. Ако някой друг има да добавки нещо, нека заповяда.
Веднага влизам в дискусията с летящ старт. :)
Според мен проблемът с пиенето на суроватъчния протеин час и половина след тренировка по-скоро има друго значение - това отлага храненето с нормална храна наистина твърде много след натоварване. Дехидратацията спокойно можеш и да не я допускаш, така че това категорично не е фактор. А това за обогатяването с ензими в устата е откровена глупост. В устната кухина започва метаболизирането ЕДИНСТВЕНО на въглехидратите (под действието на амилазата, съдържаща се в слюнката). Не виждам никакъв смисъл да се държи протеинът в устата, тъй като той съдържа пренебрежимо малко въглехидрати, които така или иначе не попадат в сметките на хранителния режим. Храносмилателни ензими за обработка на белтъчини в слюнката НЕ се съдържат. Не знам чий е този съвет, но е препоръчително човекът да си разгледа учебниците по биология от гимназията (в началото на средния курс).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.01.11 08:31.
В допълнение да кажа, че протеин НЕ се пести, щом имаш пий си поне след тренировка ;)
@ Скота (mooning) :D
23.01.2011
Храна
07:00 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
09:30 - доза no-Xplode
10:15 - Тренировка
11:40 - доза Cellmass
13:10 - 30гр протеин + 1 кренвирш + 150гр червен боб + 3 малки лозови сърми (с бял ориз) +1 морков
16:30 - 200гр свинско сърце + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица
20:00 - 500гр кисело мляко + салата зеле/моркови
Течности - 5 литра вода + 1 чай
Тренировка
Крака и Рамо
10 минути леко бягане на пътека - 2км
1. Клек - 1х8 с 70кг, 1х6 с 80кг, 1х6 с 80кг, 1х5 с 90кг, 1х2 с 100кг, 1х1 с 104кг, 1х5 с 90кг, 1х5 с 60
2. Бедрено разгъване в СС с бедрено сгъване - 3х12 с 20/30кг
3. Повдигане на пръсти на лег преса - 4х10 с 180кг
4. Военна преса - 2х6 с 50кг, 4х6 с 46кг
5. Раменни преси с дъмбели - 5х6 с 20кг
6. Молитва на портален скрипец - 3х12 с 55кг
7. Повдигане на краката от успоредка - 3х10
Времетраене - 1 час и 20 минути
Снощи гледах филм до късно, но въпреки това сутринта се събудих навреме. Отпочинал и зареден с енергия на макс. Тренировката протече малко странно. на клека първата 5ца с 90, след четвъртото повторение ми натежа. След това 100те килограма ми бяха сравнително по-леки. 104 си тежаха колкото за два повторение, но предпочетох да направя само едно с прилична техника. В началото опитах пак с low bar, но нещо усетих неприятен дискомфорт и реших, че няма да е днес.
На лег пресата умишлено намалих малко килограмите и повторенията и се надявам утре да ги няма гадните схващания.
Военната преса ми е с по-малко килограми. Тамън се запътих към стойката за клек и за моя изненада там вече беше застанало едно момче и на щангата вече бяха наредени 70кг. Не исках да го прекъсвам или да разтоварваме и товарим щангата постоянно. Не исках и да пропускам пресата. Та както се казва в една стара българска поговорка - дупе знае две и двеста... Натоварих си лост на една от лежанките и с обръщане си качвах щангата на гърдите. Трябва да си призная, че никога не съм правил обръщания. Определено с 50кг си ми натежа. По-слабата ръка (дясната) губи сила и изостава в сравнение с лявата. Получава се така, че с лявата вдигам, я дясната отказва, щангата се накланя. Усещам как започва да играе и кръста. Затова реших да намаля килограмите. Обръщането доста ми хареса.
казано от Кольо Пияндето на 23.01.11, 08:30:
Според мен проблемът с пиенето на суроватъчния протеин час и половина след тренировка по-скоро има друго значение - това отлага храненето с нормална храна наистина твърде много след натоварване. Дехидратацията спокойно можеш и да не я допускаш, така че това категорично не е фактор. А това за обогатяването с ензими в устата е откровена глупост. В устната кухина започва метаболизирането ЕДИНСТВЕНО на въглехидратите (под действието на амилазата, съдържаща се в слюнката). Не виждам никакъв смисъл да се държи протеинът в устата, тъй като той съдържа пренебрежимо малко въглехидрати, които така или иначе не попадат в сметките на хранителния режим. Храносмилателни ензими за обработка на белтъчини в слюнката НЕ се съдържат.
На мен тази тема ми е много интересна. Аз също съм чел урока от 9ти клас за храносималена в устната кухина. Знам и за основното значение на амилазата, но все пак си мислех, че щом чета материал, предназначен за 9ти клас, значи е много вероятно много неща да са спестени.
Ти лично, при условие че не си пил тези добавки, можеш ли да вземеш становище по въпроса? След тренировката, ако пия креатина, след колко време е удачно да сложа хранене. Къде да добавя и суроватъчния протеин?
казано от korpusito на 23.01.11, 10:08:
В допълнение да кажа, че протеин НЕ се пести, щом имаш пий си поне след тренировка ;)
Мерси за съвета.
Мнението беше редактирано от Fallen на 24.01.11 19:29.
24.01.2011
Храна
06:40 - 3 яйца + 100гр овесени ядки с 1/2 чаена лъжица мед + зелена ябълка
10:30 - 3 яйца + шоколадов бонбон figaro
14:40 - 250гр пилешки дробчета + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица
17:40 - 250гр свинска пържола + 250-300гр салата картофи / праз лук + салата зеле / моркови
20:30 - 30гр протеин + 1 пилешка супа (голяма е купичката, а пилето вътре не е повече от 100гр)
22:40 - доза cellmass
Течности - 3.5 литра вода
Тренировка
няма
Сутринта станах навреме. Разсъних се моментално. Няма отпадналост. Лека (лека) мускулна в бедрата. Цял ден ми е студено, а не бяха чак толкова ниски температурите.
Храната - чудя се, дали има ли смисъл да пия протеина толкова късно. Не знам и какво друго да ям. Студено ми е затова слагам и 1 пилешка супа.
казано от gips на 23.01.11, 13:12:
23.01.2011
Не знам точно каква е лег пресата във вашата зала, но каквато и да е аз не бих правила повдигане на лег преса на пръсти, защото така товариш колената, по-добре я прави на цяло стъпало.
И все искам да те питам, какво значение има кога ще станеш, особено ако денят ти е почивен и нямаш определена работа, която трябва да свършиш в точно определен час. Това заради яденето ли го правиш?
Мнението беше редактирано от T-X на 24.01.11 22:45.
25.01.2011
Храна
06:45 - 4 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка + 35гр шоколадово десертче
10:40 - 3 яйца
13:30 - 250гр пилешки дробчета + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица
17:45 - 350-400гр свинска пържола + 300гр шарен(червен) варен боб
20:30 - 400гр кисело мляко 2% + салата зеле/моркови + 1 яйце
Течности - 4 литра вода + 1 чай
Тренировка
няма
физическо състояние - нормално.
храната - малко я сгъстих към обяд, но така се стекоха обстоятелствата. Пържолата за вечеря беше една и реших, че няма да я разрязвам наполовина и колкото е голяма толкова ще ям. Грешка беше десертчето сутринта. Грешник съм...
Намерих си една малка млечна борса от която започнах да си пазарувам яйца XL за 16.5ст (30 за 5лв). Вярно не са домашни, не могат и да се сравняват с такива, но са по-добре от полските или от немските.
казано от karpi на 24.01.11, 22:44:
Не знам точно каква е лег пресата във вашата зала, но каквато и да е аз не бих правила повдигане на лег преса на пръсти, защото така товариш колената, по-добре я прави на цяло стъпало.
Става въпрос за ето това упражнение.
Усещам го много добре и затова го предпочитам пред повдигане на пръсти с щанга на врата или калф машините.
казано от karpi на 24.01.11, 22:44:
И все искам да те питам, какво значение има кога ще станеш, особено ако денят ти е почивен и нямаш определена работа, която трябва да свършиш в точно определен час. Това заради яденето ли го правиш?
Никакво значение няма. Просто всеки ден съм ангажиран. В събота ритам от 8, а в неделя тренирам от 10 (закусвам в 7, към 9:30 приемам, че мога да изпия нокса, чакам 30-40 минути и започвам)
Мнението беше редактирано от Fallen на 25.01.11 20:50.
26.01.2011
Храна
06:45 - 4 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
10:50 - 3 яйца + 20гр печени бадеми
14:35 - 250гр пилешки дробчета + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица
14:45 - 5 голееееми лъжици течен шоколад
18:00 - доза no-Xplode
19:45 - доза Cellmass
21:30 - доза протеин + 400гр кисео мляко 2% + 1 яйце + 1 морков
Течности - 5 литра вода
Тренировка
Гърди и Бицепс
3х15 - лицеви опори
1. Лег - 2х8 с 60кг, 2х6 с 70кг, 1х2 с 80кг, 1х6 с 70кг
2. Кофички - 4х8, 1х6 със СТ
3. Флайс - 3х8 с 12.5кг
4. Пуловър - 3х8 с 20кг
5. Набирания с тесен подхват - 4х5, 1х4 със СТ
6. Сгъване на дъмбел прав - 3х8 с 12.5кг
7. Скотово сгъване - 3х8 с 25кг
8. Вертикално повдигане на краката на стенд - 3х12
9. Коремни преси от малък наклон - 3х10
21 минути бягане на пътека - 10-13 скорост - 380 калории
Времетраене - 1 час и 45 минути (с бягането и разтягането)
Сутринта се събудих навреме. Разсъних се моментално. В много добро настроение. Денят започна почти перфектно.
Храната - от седемте смъртни гряха най-проблемен ми е лакомията. Отидохме днес до Lidl, като влязох с идеята да си напазарувам от някое по-евтино месо. Естествено нямаше нито едно месо, което да си заслужава. Намаленията бяха основно на сладките работи. После се чудиме защо българите сме затлъстяващи. Гледам 1 голям буркан течен шоколад за 2лв. Не ме изкуши самият шоколад, колкото факта, че е намален от 4 на 2лв. Купих си 1 буркан с идеята, че ще го ям по малко. След обичайния обяд реших, че преди тренировка мога да си позволя 1 лъжичка. Вкуса беше.... като от детството. Много, много вкусен. 1, 2, 3, 4, 5 ... сигурно изядох към 250гр. Накрая ми беше толкова тежко, че едвам дишах. Ядосах се и се направо му казах на един от колегите : Ти нали имаш дете... “я земи тоя шоколад и си ходи су здраве”. Вечерята ми е много изчанчена, но не знам какво да ям с тая късна тренировка
Тренировката - закъснях с нея. Реших да изчакам повечко време за нокса след последното подобие на хранене. Самата тренировка протече добре. На лега промених малко килограмите. Кофичките ми бяха една идея по лесни. Изморих се и бицепска малко куцаше. Преди кофичките разтягах, развъртах ръце и лакти в продължение на 5 минути. Накрая пак усещах дискомфорт в лактите.
Накрая реших малко да потичам заради скапания шоколад. 100% съм изял повече от 400 калории, но нямах въздух за повече от 20 минути, след такава тренировка. Закръглих калориите (според пътечката) и реших да спра.
Надявам се утре да съм по-добре.
Мнението беше редактирано от Fallen на 26.01.11 21:47.
27.01.2011
Храна
06:45 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка + малко парче домашна торта с бисквити
14:55 - 250гр пилешки дробчета + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица (всичко е измерено в сурово състояние)
18:30 - 300гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица + 1 яйце (всичко е измерено в сурово състояние)
22:00 - доза Cellmass
Тренировка
няма
Нормален ден. Сутринта много ми се спеше. Постепенно с напредването на деня навлязох в ритъм.
храната - средна работа. Днес случайно попаднах на нещо като кланица, която пакетира и продава месо на големите вериги. Цените приятно ме изненадаха. 6.50 за бон филе, 6.80 за филе, 6.50 за пържола от бут с кожа (става въпрос за пилешко месо). Ръснах се с 10-12лв, но не съжалявам
Квартал Бенковски, ако ви говори нещо. След Орландовци, посока околовръстното. Намира се точно на площада.
Много е неудобно, ако нямаш път натам
28.01.2011
Храна
06:45 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + червена ябълка + доволно голяма лъжица домашен мед
14:35 - 330гр свинска пържола + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица (количествата са в сурово състояние)
16:40 - доза no-Xplode
17:30 - Тренировка
18:50 - доза Cellmass
20:30 - 1/4 пиле на грил + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица + 1 кисела краставичка
Течности - 4 / 4.5 литра вода
Тренировка
Гръб и Трицепс
1. Набирания (средно широк надхват) - 5х5, 1х4 със СТ
2. Гребане с щанга (надхват) - 5х7 с 70кг
3. Тяга - 1х8 с 70кг, 2х6 с 80кг, 1х4 с 90кг, 1х4 с 100кг, 1х6 с 80кг
4. Придърпване на хоризонтален скрипец - 4х8 с 55кг
5. Избутване на щанга с тесен хват - 3х10 с 50кг
5. Френско - 4х8 с 35кг
6. Повдигане на краката от успоредка - 3х12
Времетраене - 1 час и 20/25 минути
Завършвам подобаващо работната седмица. Събудих се сам (преди алармата), въпреки, че снощи си легнах късно. Цял ден имам странни приливи на енергия. Нокса преди тренировка ме изтреля.
Тренировката - доволен съм от набиранията. Чисти повторения, без чийт. На тягата дори не опитах 1ца (сега ако ме питате защо така постъпих, едва ли мога да дам смислен отговор). Докато траеха почивките при последното упражнения, отбелязвам и още 3х3 набирания. Пробвах и повдигане на краката от вис, ама нещо генерално ми куца...
Храната - нямам мнение. Ядеше ми се салата, ама нямам зеленчуци в нас, а магазинът е тооолкова далеч.
казано от korpusito на 28.01.11, 20:32:
На твое място бих работил върху вдигане бройката на набиранията ;)
Как?
29.01.2011
Хранене
06:50 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + портокал
08:00 - Тренировка
10:10 - зелена ябълка + 100гр шоколад
13:05 - 200гр пилешка пържола + салата зеле/моркови
16:10 - 200гр пилешка пържола + салата зеле/моркови
18:30 - зелена ябълка
20:00 - 200гр извара с 10 печени фъстъка и чаена лъжичка какао
Течности - 4 литра вода + 1 кафе
Тренировка
1 час футбол
Днеска няма да мърдам никъде. Цял ден само ще си почивам.
Храната - хипер, мега, ултра зле!
казано от korpusito на 29.01.11, 11:39:
http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=1483
Не съм дорасъл за такава схема. Резултатите ще са трагични.
Мнението беше редактирано от Fallen на 29.01.11 18:23.
Не е чак толкова зле храната. Само тия 100 гр. шоколад, можеше да са на 2х30 например или 1х30 с първата закуска. Ако хапваш няколко дни ще видиш, че след време ще ти омръзне :).
А повдигането от лег на пръсти - ако имаш здрави колена добре иначе внимавай. По-добре да правиш повдигане на 1 крак със собствено тегло или с дъмбел в едната ръка, ако ти е лесно.
30.01.2011
Храна
08:00 - ставане
08:30 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
11:40 - доза no-Xplode
12:20 - Тренировка
14:00 - доза Cellmass
16:00 - 200гр пилешка пържола + 120гр кафяв ориз (количествата са измерени сурови)
19:00 - 200гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз с 30гр царевица (количествата са измерени сурови)
22:15 - 200гр извара с 10 печени фъстъка и чаена лъжичка какао + 400гр кисело мляко 2%
Течности - 4-5 литра вода
Тренировка
Крака и Рамо
10 минути пътека - 2км
1. Клек - 1х8 с 70кг, 2х6 с 80кг 1х5 с 90кг, 1х2 с 100кг, 1х5 с 90кг, 1х8 с 60
2. Бедрено разгъване в СС с бедрено сгъване - 3х12 с 20/30кг
3. Повдигане на пръсти на лег преса - 4х10 с 200кг
4. Военна преса - 1х6 с 44кг, 2х6 с 50, 2х1 с 54кг, 1х6 с 44кг
5. Раменни преси с дъмбели - 3х6, 2х5, 1х4 с 20кг
6. Разтваряне на ръце встрани (на портален скрипец) - 3х10 с 10кг
7. Молитва на портален скрипец (55кг) в СС с повдигане на краката наклонен лег - 3х10
Времетраене - не можах точно да засека, но надхвърли 1 час и 30 минути
Сутринта имах работа от 10 и се възползвах за да поспя до по-късно. Трябваше да ходя до 1 сервиз. Не знам дали заради студа, или заради факта, че има голямо разминаване между първото ядене и тренировката (наложи се да седя на 1 място около 3 часа), но нещо тренировката протече лошо.
Тренировка - нямах сила. Тежеше ми клека. Тежеше ми пресата. Намалих килограмите и се стремях да запазя прилична техника.
Храната - лоша. Гледам теми в раздела за храненето и си мисля, ако направи така и така, нещата ще станат. Когато става въпрос за мен нещо не мога нито да подредя храненията нито да измисля добра алтернатива.
казано от karpi на 29.01.11, 17:15:
Не е чак толкова зле храната. Само тия 100 гр. шоколад, можеше да са на 2х30 например или 1х30 с първата закуска. Ако хапваш няколко дни ще видиш, че след време ще ти омръзне :).
А повдигането от лег на пръсти - ако имаш здрави колена добре иначе внимавай. По-добре да правиш повдигане на 1 крак със собствено тегло или с дъмбел в едната ръка, ако ти е лесно.
Е аз уж точно заради тоя шоколад опитах да не ям бавни въглехидрати до края на деня.
Лег пресата въобще не ми товари коленете. Аз дори не разбирам как може да ги натовари. При повдигането на 1 крак ми е по-трудно да запазя равновесие.
Мнението беше редактирано от Fallen на 30.01.11 15:13.
Действат ли добавките ? На сила си дръпнал,а като размери какво е положението ?
казано от a.k.a. The Boss на 30.01.11, 15:32:
Действат ли добавките ? На сила си дръпнал,а като размери какво е положението ?
Не съм се мерил. Аз не виждам промяна. Ще видим като се изпразнят кутиите ...
31.01.2011
Храна
06:45 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
13:50 - 33гр сладолед
14:20 - 200гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз (сурово състояние)
18:00 - 200гр пилешка пържола + картофено пюре (не знам грамажа) + салата зеле/моркови
Течности - 2.5 литра вода
Тренировка
няма
Сутринта забравих да си взема плика с храната от хладилника. Резултата беше една голяма дупка от 6 часа без ядене.
Течностите са малко, но шишето с водата ми замръзна.
Прегрешението днес е малък сладолед(60мл/33гр/20ст).
01.02.2011
Храна
06:45 - 4 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
10:20 - 3 яйца
14:05 - 200гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз
18:00 - 200гр пилешка пържола + купичка с боб + салата зеле/моркови
Tечности - 3.5 литра вода
Тренировка
няма
Днеска е пълна скука. Еднотипно, сиво ежедневие. Храната, като вчера. Не знам дали си въобразявам, но отново съм започнал да раста на шкембе...
Въпреки, че вчера не съм тренирал днес усещам краката си отмалели.
02.02.2011
Храна
10:35 - 3 яйца
14:05 - 200гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз
16:50 - доза no-Xplode
17:30 - Тренировка
18:25 - доза Cellmass
20:30 - 30гр протеин + 200гр извара + купичка боб
Течности - 3,5/4 литра вода
Тренировка
Гърди и Бицепс
Лицеви опори - 3х15
1. Лег - 1х8 с 60кг, 2х6 с 70кг, 1х2 с 80кг, 1х6 с 70кг, 1х8 с 60кг
2. Кофички - 4х8 със СТ
3. Флайс от лек наклон - 3х8 с 12.5кг
4. Пуловър - 3х8 с 20кг
5. Бицепсово сгъване с щанга - 1х10 с 24кг, 2х8 с 30кг, 1х10 с 24кг
6. Скотово сгъване - 4х8 с 25кг
7. Вертикално повдигане на краката на стенд - 3х10
8. Коремни преси от обратен наклон - 3х12
Времетраене - 55 минути
“Слаб” ден!
Слаба храна, слаба тренировка, а най-лошото е, че не правя нищо по въпроса. Разочарование...
Отбелязвам, че не съм правил набирания. Пестя сили за сряда.
03.02.2011
Храна
10:20 - 3 яйца
12:00 - 100гр шоколад с фъстъци
14:40 - голямо печено пилешко бутче (с кожа) + 100гр кафяв ориз
18:05 - голямо печено пилешко бутче (с кожа) + 100гр кафяв ориз + салата зеле/моркови
21:30 - доза Cellmass
Тренировка
няма
Сутринта станах трудно. Чувствах се малко уморен и отпаднал. До обяд ми се спеше. От понеделника опитвам да си лягам навреме, но въпреки това с всяка изминала сутрин, ставането все повече заприличва на филма: “Мисията невъзможна”.
Отново имам болежки в лактите.
храната - жалка! А в момента съм още гладен, въпреки, че ядох (според обикновените хора много) преди 30 минути. Не искам да слагам още едно хранене защото предпочитам да си легна в 10:30 (за да ми се съберат 8 часа сън).
04.02.2011
Храна
06:45 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + голяма зелена ябълка
10:30 - 3 яйца
13:55 - 250гр шарено свинско месо + 100гр кафяв ориз
16:20 - доза no-Xplode
17:10 - Тренировка
18:55 - доза Cellmass
20:30 - малко пилешко месо (около 100гр) + 30гр протеин + 100гр кафяв ориз
Течности - 4,5 литра вода + 1 нескафе
Тренировка
Гръб и Трицепс
1. Опит за -> http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=1483
2. Гребане с щанга (надхват) - 5х7 с 70кг
3. Тяга - 1х8 с 70кг, 2х6 с 80кг, 1х4 с 90кг, 1х2 с 100кг, 1х4 с 90кг
4. Придърпване на хоризонтален скрипец - 4х10 с 50кг
5. Избутване на щанга с тесен хват - 3х10 с 50кг
5. Френско - 4х8 с 35кг
6. Къси коремни преси - 3х15
Времетраене - 1 час и 45 минути
Гаден, скапан петък. Сутринта започна добре, но към началото на тренировката ме обзеха някакви мисли...
тренировка - Еми опитах системата за вдигане на набиранията... имаше един геймърски лаф - epic fail. Тези думи, много точно описват опита. Толкова беше зле, че дори при тесния хват (последните набирания) нямах сила да се вдигна. Нито чисти, нито с чийт. Жалка гледка. Освен, че станах за смях, смятам, че не успях да постигна нищо друго.Той и @Oranje си е написал, че трябва да можеш поне 12 набирания подхват за да я започнеш, ама.... След това нещо си се депресирах (като малко момиченце) и просто ми падна сила, ентусиазъм и желание за тренировка (за живот). Залата беше препълнена и това допълнително ме забави.
На тягата дори 100кг толкова ми натежаха, че всичко след второто повторение беше ... всичко друго, но не и нормално изпълнение.
На френското усетих доста неприятна болка в десния лакът.
храната - гадна. Преди тренировка ядох качествени мазнини, бавни въглехидрати, изпих си бустера, ама тренировката не искаше да потръгне. Сега вечерята ми е тотален миш маш.
05.02.2011
Храна
06:40 - зелена ябълка
06:55 - 3 яйца + 100гр овесени ядки
08:00 - Тренировка
13:05 - 250гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз + салата зеле/моркови
16:20 - 250гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз + салата зеле/моркови
19:30 - 200гр извара + 400гр кисело мляко 2% + 5-6 маслини
Течности - 3.5/4 литра вода + 1 кафе с малко мляко
Тренировка
1 час футбол (в зала)
Мнението беше редактирано от Fallen на 05.02.11 14:16.
06.02.2011
Храна
09:00 - ставане
09:15 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
12:00 - доза no-Xplode
12:45 - Тренировка
14:10 - доза Cellmass
15:30 - 250гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз + салата зеле/моркови
18:30 - 250гр пушено свинско месо + 100гр кафяв ориз + салата зеле/моркови
22:00 - 200гр извара с 6 маслини + 500гр кисело мляко 4.5%
Течности - 4 литра вода
Тренировка
Крака и Рамо
1. Клек - 6х10 с 70кг
2. Бедрено разгъване в СС с бедрено сгъване - 3х10 с 30/40кг
4. Военна преса - 2х6 с 50кг 3х2 с 58кг 1х6 с 50кг
5. Раменни преси с дъмбели - 5х6 с 20кг
6. Молитва на портален скрипец - 3х12 с 55кг
7. Повдигане на краката от успоредка - 3х10
Времетраене - 1 час и 20-25 минути
6:30 - алармата се включва. Ставам. Сядам на леглото. Близо 10 минути седя и гледам в една точка. Постепенно процесора загрява и зацепвам, че е неделя и не съм на работа. Правя бърза сметка - какви задачи имам за деня. Мисълта минава и заминава за 20 секунди, след което се просвам пак на леглото. Малко преди девет се събуждам сам поглеждам часовника и се усмихвам доволно. Не било лошо човек да спи, “колкото му душа иска”.
Тренировка - Реших днес да карам леко с клека и да опитам да вдигна килограмите на пресата. 6х10, като имаше две серии low bar, а останалите бяха нормални.Много проблемен ми е тоя low bar. Не толкова изпълнението, ами самото повдигане на щангата от стойката. Дори опитах да отлепя нормално щангата и постепенно да я спусна надолу - ГРЕШКААА! Загубих контрол и мисълта, как изпускам щанга (зад мен има стойка за раменни преси, а до мен има калф машина, на която някакво момче тренираше), профуча през главата ми като товарен влак. Вкарах се в ебати филма. Чак краката ми се подкосиха. Едвам оставих щангата, поне беше лека, след което спрях с експериментите.
На раменните преси бях доста свеж. Слагам 58 с мисълта, как ще ги вдигна 1 път, Вдигам веднъж-два... една, две, три серии така. Приятно чувство. Не сложих 60 защото се бях уморил.
Храната - слаба. Чудя се за последното хранене дали кофичката кисело мляко няма да ми дойде излишна.
07.02.2011
Храна
06:50 - 3 яйца + 100гр овесени ядки + зелена ябълка
10:30 - 3 яйца + 1 филия пълнозърнест хляб
13:35 - 200гр пилешка пържола + 100гр кафяв ориз
18:00 - 200гр пилешка пържола + 1 малко пилешко бутче + голяма порция бял ориз с гъби
Тренировка
няма
Снощи заспах късно. Очаквах такъв развой на нещата. Въпреки малкото сън днес станах навреме. Разсъних се бързо. Тонусът е приличен. Краката уж леко ги тренирах, а ми се наложи да ги влача метър зад мен, цял ден. Прасци, задни бедра... сериозна мускулна треска.
Храната - +1 филия хляб на втората закуска. Въпреки това на вечеря бях озверял от глад. Ориза е бял, при това с гъби (усвояват се бавно), даже мисля, че е приготвен и с олио, ама си го изядох де. Нямах просто кафяв, а ми се стори прекалено сложно тепърва да варя ориз.
на лоу-бара...преди да го почнеш си разгрей ммого хубаво гърдите и раменния пояс...вади лактите максимално назад, за да се получи едно “легло” между трапеца и (пф...тука май ще объркам мускула) teres major…там трябва да стои лоста...старай се китките ти да не са свити, а изправени и през цялото време стискаш здраво лоста...