Да е, колеги ученици някой знае ли кога ще ни пускат в грипна Старозагорска област, че утре в даскало ша настъпи деня на страншния съд.
24.01.11
15:40
казано от Кольо Пияндето на 24.01.11, 15:40:
Аман на квадрат! Именно ако се наложи пълна забрана за пушене няма да фалират заведения, докато сега именно това ще стане с доста от тези над 50 квадрата. Онзи ден бях в един клуб и вчера сутринта си изкашлях дробовете...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.01.11 15:55.
Катаджия седи пред кафе машина и пуска монета-пие кафе.
Пуска пак- пак пие.
Колегата му казва:
-Айде да ходим, имаме работа за вършене.
Пък той отговаря:
-Ааа, докато печеля- не мърдам. :D
24.01.11
16:52
казано от emzo на 24.01.11, 11:11:
Хед - много мразиш май летните билдери ?
И аз съм такъв :D
Аааа не пропускам да си ги нахраня хубаво :D
Кога ли ще извади късмет некой такъв да се засечеме на живо - ще има да дриска, да дриска :D
казано от Стоянчо на 24.01.11, 15:54:
Аман на квадрат! Именно ако се наложи пълна забрана за пушене няма да фалират заведения, докато сега именно това ще стане с доста от тези над 50 квадрата. Онзи ден бях в един клуб и вчера сутринта си изкашлях дробовете...
В смисъл? Защо да фалират малките - предоставили са им право на избор.
Не ходете по клубове, така както и аз няма да ходя, след като не мога да пуша в тях. Освен, ако не откажа цигарите, което би било наистина хубаво. Не виждам причина, навсякъде да е забранено пушенето.
Какво толкова кашляте, не ми е ясно. Сигурен ли си, че не преувеличаваш или нямаш някакви проблеми по принцип?
И някаква грешка има тук. И пушачите, не се кефят на задимено. Местата, които сега смърдят на цигари, най-вероятно ще продължат да смърдят, но на ..други неща.
Мнението беше редактирано от 6th на 24.01.11 18:45.
Както е в цяла Европа, излизаш на тротоара, пушиш и ресто вътре. Който не му изнася да си трови домочадието, не сме длъжни да смърдим на качак след всяко изпито кафе навън ;)
Окей, не си длъжен и си подбираш заведенията. Защо, аз трябва да съм длъжен да мръзна, ако искам да си пуша? Защо да не мога да си направя дискотека за пушачи?
Мнението беше редактирано от 6th на 24.01.11 18:47.
Ако успееш да докажеш, че НЕпушенето убива, съм абсолютно убеден, че ще отпадне тази възбрана.
казано от 6th на 24.01.11, 18:43:
казано от Стоянчо на 24.01.11, 15:54:
В смисъл? Защо да фалират малките - предоставили са им право на избор.
Не ходете по клубове, така както и аз няма да ходя, след като не мога да пуша в тях. Освен, ако не откажа цигарите, което би било наистина хубаво. Не виждам причина, навсякъде да е забранено пушенето.Какво толкова кашляте, не ми е ясно. Сигурен ли си, че не преувеличаваш или нямаш някакви проблеми по принцип?
И някаква грешка има тук. И пушачите, не се кефят на задимено. Местата, които сега смърдят на цигари, най-вероятно ще продължат да смърдят, но на ..други неща.
НАД, колега, не под, е написал Кольо
Не е нужно да доказвам подобно нещо. Забраната ще бъде факт. Това няма да го променя.
То и секса убива :D
Интересен ми е този начин на мислене у хората - “искам да е забранено на другите ...”
Темата е обширна, а това дали цигарите убиват или заради тях живеят много хора е съвсем друг аспект на въпроса.
НАД - мое недоглеждане.
И пак, защо да фалират?
Мнението беше редактирано от 6th на 24.01.11 19:27.
Не коментираме икономическите ползи/вреди от цялата работа. Аз съм на мнение, че всеки може да прави каквото си иска, стига да не пречи на другите.
24.01.11
19:32
казано от 6th на 24.01.11, 19:22:
НАД - мое недоглеждане.
И пак, защо да фалират?
Предполагам има предвид обособяването на зона за пушачи и такава за непушачи, което изобщо не е особено евтино.
казано от 6th на 24.01.11, 19:22:
Не е нужно да доказвам подобно нещо. Забраната ще бъде факт. Това няма да го променя.
То и секса убива :D
Интересен ми е този начин на мислене у хората - “искам да е забранено на другите ...”
Темата е обширна, а това дали цигарите убиват или заради тях живеят много хора е съвсем друг аспект на въпроса.НАД - мое недоглеждане.
И пак, защо да фалират?
Защото наполовина седят празни, най-общо казано, в същото време разходите по празната половина са си почти същите.
т.е. “къде са всичките тия непушачи”
Затова, всеобща забрана за да се покажат въпросните. Пълна простотия.
24.01.11
19:44
Въпрос на избор си е. Виждам напоследък доста кафета с надпис “За пушачи”, а и точно обратното. На мен като на бивш пушач не ми пречи, когато някой си запали около мен - все веднъж или два пъти седмично се преживява. Не трябва да бъдеме крайни в отценките си и за едното и за другото. Иначе за вентилация съм много съгласен, когато не работи всичко по човек започва да мирише на цигари, а това не е приятно и за пушачите /поне на мен не ми е било приятно/. Хубаво е, че се въвежда някакъв ред, а дали ще се спазва е друга работа, но аз лично се надявам да е така.
казано от 6th на 24.01.11, 18:43:
Сигурен ли си, че не преувеличаваш или нямаш някакви проблеми по принцип?
Не преувеличавам. Кашлям около 1 час докато не си изчистя дробовете (за мен това е цялата сутрин). И само нещо да ти кажа, тъй като виждам, че защитаваш димящите - аз имам право да искам да не ми се разваля здравето от дима. Ти сега ще си кажеш “а аз пък имам право да си пуша” и тогава ще ти отговоря “да, всеки има права, но доколкото не засяга чуждото благо, т.е. здравето ми в случая”. Би могъл да ми кажеш да не ходя по заведения, но това е ограничаване отново на мои права.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.01.11 20:22.
Ето ви една новина в Днес.бг: http://www.dnes.bg/world/2011/01/24/pochina-syzdateliat-na-fitnesa-no-dojivia-96-g.109559
Пичове , от другата седмица започвам сериозното премахване на мазниние , което може да продължи до март месец , зависи дали ще ме устройват резултатите :)
1во искам да питам - кое е по-доброто решение - в училище да ям по една закуска (пица например) ИЛИ да ида до зеленчуковия да си взема 2 ябалки и банан примерно ?
2ро - искам през февруари , докато ще навлизам в (силовите) тренировките :D т.е. се завръщам след няколко месечната пауза , да направя нещо като специализация за крака - да наблегна на тях. 1-2 пъти седмично СИЛОВА тренировка за краката :
1) Напади (с дъмбели) - 7х10@2х12,5кг
2) Клек с дъмбели в ръце - 7х15@12,5кг
3) 5мин велоаргометър на висока степен (7-8 от 10 възможни) - 5 минути
4) Глутеус мост
А пък през другото време ще правя 3 пъти седмично кардио.
Икам само да ми отговорите на 2та въпроса горе и стига tolkoz :D
2) можеш да направиш специализацията си за крака и с обикновено ходене. Предполагам, че ще е по-ефективно. :)
Мен тая тренировка не ми се вижда да е силова. Гошко, поне мускулна здраво ще имаш отначало, но това е заради високия брой повторения. Сила няма да качиш, най - много издържливост....
А в училище си носи сандвич от вкъщи.
Ами , то главно издръжливост и сила ми трябват за краката. Като цяло ще ги натоварвам много краката - ще включвам 3 дни седмично кардио - било то бягане , велоаргометър , скачане на въже. А примерно за силовоата тренировка (образеца в по-по-горния ми пост) може всяка следваща тренировка да вдигам повторенията :) Мисля , че за покачване на издържливост ще е добре :?
А за храната - @tra^la^la , и друг път сте ми казвали да не ям банани ; добре - ще ги отбягвам. За храната в училище , нещо такова :
1) домашно направен сандвич ;Д ; Ябълка ; Ядки* - ядките може и да отпаднат , сандвича и ябълката ще ме наядат :D
Много ме е яд за тоя скапан сняг :X Сети се кога да вали, а когато трябваше - не валеше :@
ПФфф, дейба, и ние сме ваканция - най-накрая! УРААА! Ся няма да ходя докато не ме викнат :D
25.01.11
12:32
Брех... тия днешните гимназии много претоварват учениците, бре... (giggle)
:D Ами така е та. Как ше ме мъчат тъй. Какви задачи решаваме, навремето хората са ги решавали в 50-ти клас, а ний сега в 1-ви. Ся от тоя сняг тука и да тренирам сигурно няма да ме пуснат, а си бях обещал нещо. Така не е валяло никога - снега е точно 34см.
ахахахахахаха, баси скуката е било щом си мерил снега :D
И се пише ниИ ! :D
ОкеиИИ, професоре :D И, да, скука е, щом тръгнах с кучето към водопата. А и снега да меря - пФ... Хубавата новина е, че са му покарали хубави ЗЪБКИ и ш са биИИИИ вече и тоИи. За кучето говоря :D
25.01.11
13:22
Абе да ви питам нещо,че тука ме мъчи някакъв грип и не ям почти нищо по цял ден (по един омлет на ден горе-доло) и така съм вече 4-ти ден (апетит=0).Свалил съм засега около 3-4 кг. ,но после като почна да си ям както преди дали ще си върна и сваления мускул или само мазнините имат “помнещи клетки” ?
казано от emzo на 25.01.11, 13:17:
Някой гледа ли предаването тази сутрин по БТВ за диетичния хляб в БГ ?
Не, но предполагам, че иде реч за неотговарящите етикети и това, че диетичните хлябове се оказват по-калорични от нормалните.
Мен лично това никак не ме учудва, а и не би трябвало да учудва когото и да е, като се има предвид, че 90% от храните са долнопробни имитации. Виждал съм машина, която е създадена с идеята да пълни пилетата с вода, няколко десетки игли се забиват във пилето и го пълнят с вода, след което шоково се замрзява.
казано от -=REFLEX=- на 25.01.11, 13:22:
Абе да ви питам нещо,че тука ме мъчи някакъв грип и не ям почти нищо по цял ден (по един омлет на ден горе-доло) и така съм вече 4-ти ден (апетит=0).Свалил съм засега около 3-4 кг. ,но после като почна да си ям както преди дали ще си върна и сваления мускул или само мазнините имат “помнещи клетки” ?
Това е основно от обезводняване, пий повече течности и не се вкарвай във филми.
казано от -=REFLEX=- на 25.01.11, 13:22:
Мускулите ти не се топят за дни! Без паника ;)
казано от Стоянчо на 25.01.11, 15:02:
Мускулите ти не се топят за дни! Без паника ;)
Абе за дни се топят :D друг е въпроса за колко. Ако тялото има нужда от голямо количество енергия може да изгори много голямо количество мазнини и мускул за отрицателно време. По дискавъри , ако не се лъжа имаше един филм за сноубордист който се губи в планината и за около седмица губи двадесет и няколко кг, а човека си беше с нормално телосложение. Първите 4-5 кг, които губя при започване на диета са именно вода, и ги губя буквално за седмица и мога да ги наваксам точно за два дни;)
казано от Едуардо на 25.01.11, 15:05:
Как си хапнах хубаво 3 голями парчета бисквитена торта :P
Я разкажи, как беше? :D :D :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 25.01.11 15:20.
25.01.11
15:38
Добре,успокоих се :) Абе бая корав грип се оказа тоя,ама съвсем скоро ще го детронирам.Поздрави и се пазете :)