25.01.11
23:58
На 22 години съм, 77 килограма, 178-180см. Тренирам от 16-17 годишен сигурно, но с постоянни прекъсвания. Все ставаше така че се отказвах, или започвах да се занимавам с нещо друго и спирах да ходя на фитнес, особено зимния период.
От три седмици пак започнах и мисля този път да съм редовен повечко време, още повече, че следва лятото. Нямам за цел да ставам еди колко си кила(четох доста теми тези дни и повечето момчета пишат “искам да стана 80 кила” примерно). Аз искам да си оформя пресата както когато не ми се лепеше нищо и бях релефен. Сега за сметка на това съм повечко кила, но ще трябва да поизчистя малко.
След всичките приказки смисъла на темата ми е в това да ми кажете, добре ли ще е да си взема протеин или протеин и нещо друго. За да понатрупам и мускулна маса не само да чистя.
За момента спрях газираното,разни снаксове и чипсове, по-малко хляб, не ям сладко(освен някоя вафла или шоколад преди фитнес)
Пил съм добавки: протеини, гейнъри, креатин, аминокиселини, глутамин. За съжаление все на Nutrim, но нямаше пара за друго.
Сега мисля да си взема нещо американско. Вие какво ще кажете? Мислех си за момента да започна със суроватъчен протеин изолат и мицеларен казеин, а по нататък креатин, аминокиселини и така....първо малко да влезна във форма
Темата беше редактирана от PaUnOff на 26.01.11 00:04.
Сам си си отговорил в последното изречение - суроватка, казеин, аминокиселини, но с разклонена верига, креатин, но не монохидрат, в общи линии това са добавките.
Понеже ще взимам аминокиселини по нататък и не съм добре запознат с тях. BCAA аминокиселините ли са с разклонена верига? И с какво се различават от другите(по бавно се усвояват ли)? На прах ли са или на капсули?
А за креатина: кре-алкалин предполагам трябва да търся, за да не задържам много вода по мускулите? И по-добре ли е да го започна след месец примерно?
казано от Иван П на 26.01.11, 10:21:
Понеже ще взимам аминокиселини по нататък и не съм добре запознат с тях. BCAA аминокиселините ли са с разклонена верига? И с какво се различават от другите(по бавно се усвояват ли)? На прах ли са или на капсули?
А за креатина: кре-алкалин предполагам трябва да търся, за да не задържам много вода по мускулите? И по-добре ли е да го започна след месец примерно?
Да, BCAA са аминокиселините с разклонена верига, защо те - най-просто казано, защото със суроватката си набаваш много повече ‘обикновени’ АК а в същото време БЦАА не се набавят с храната, и са много важни както при чистене, така и при качване. Потърси с търсачката, има много информация. Определено на прах са значително по-изгодни, за това също потърси. За креатина - да, да не е монохидрат, защото искаш и да чистиш, ако само искаше да качваш най-добре е с моно. Да, изчакай месец-два преди да започнеш с креатин. Успех!
Благодаря за отговорите FaceOff, ако ме интересува нещо друго ще допълвам в тази тема
До тук добре ,но ако не ти се получи изчистването след няколко месеца,може да влючиш и L-carnitine ;)
ОК, така ще бъде(течен L-carnitine), но мисля, че няма много за сваляне, така че ще се получат нещата
Повдигам темата с ново питане.... тренирах.. пресата се пооформи (показа се) с “по-нормално” хранене. Мисля да си взимам протеин и аминокиселини.
Кажете от изброените кой протеин е най-добър.... аз им чета съдържанието, но други си е да каже някой който е пробвал(вкус разтворимост и т.н.)Също така аминокиселините.
Суроватъчен протеин:
1. 100% Whey Gold Standard на Optimum Nutrition
2. 100% Whey isolate на SCITEC Nutrition
3. 100% Whey professional на SCITEC Nutrition
4. Premium Whey на Sci-Mentor
5. Scivation Whey на Scivation
Аминокиселини разклонена верига:
1. BCAA Xpress на Scitec Nutrition
2. Scivation Xtend на Scivation
3. Modern BCAA на USP labs
4. GN BCAA 4-1-1 на Generic Nutrition
5. BCAA на PhD таблетки
6. BCAA 6000 на Gaspari таблетки
7. BCAA на Sci-Mentor таблетки
8. BCAA 1000 на Optimum Nutrition таблетки
И последно, каква добавка е най добре по време на сън и за през деня след събуждане:
1. Някой казеин
2. Някакви протеинови матрици от рода на Syntha 6 на BSN, или Anabolic Kick Start на Scitec
3. Млечно- яйчен протеин
4. Извара вечер и прясно мляко през деня/ (не че няма да си пия мляко през деня и когато взимам бавноусвоим протеин)
Мнението беше редактирано от PaUnOff на 26.02.11 20:35.