Кравето масло, като източник на мазнини?

25.01.11
22:20

Здравейте, въпросът ми е, дали ще е проблем, ако консумирам краве масло ежедневно? Не си набавям мазнините изцяло от него, ям доста маслини, също така ленено семе и използвам само зехтин. Също така препоръчайте ми добро немско масло, защото си нямам никакво понятие от тях. В момента съм си купил някакво на DANKING което има 60гр. мазнини в 100грама.

25.01.11
22:24

На Бор-Чвор маслото е много хубаво :) Пробвай него.

25.01.11
22:25

да удачно е , но и не прекалявай.Относно маслото по-добре не го ползвай това ,защото истинското масло е с масленост 82% в това сигурно има растителни мазнини.Препоръчвам ти маслото на President , Deutche Butter : )

25.01.11
23:02

Мерси момчета! Утре ще мина да си купя маслото на “President”! :)

По-здрави!

26.01.11
12:50

Аз залагам само на мазнините от ядките,зехтина и лененото масло-това са добрите мазнини.Масло хич не ти  и трябва.Достатъчно животински мазнини си набавяш от една свинска пържола например. А ако толкова държиж да ядеш масло взимай българско,само в него няма оцветители.

Друг вариант е от  някой кравар. На Бор-чвор е много добро маслото. :)

26.01.11
12:57

Да се изкажа и аз, ако може... от април миналата година почти ежедневно ям масло поне по 20гр... в отлично здраве съм и невиждам проблем- скоро ще си пусна профилактични изследвания за холестерол и тн... та може да ядеш, но много от по-евтините масла имат и растителни мазнини, дори да не го пише. Как разбрах- лесно- имам киселини като ям такова масло и другото, което аромата при пържене наподобява този на пуканките за микровълнова, а това знаем не трябва да е така. Хубави масла са тия с печата дойч нещо си- това май е стандарт. това дето Джънкхед е дал за пример сигурно е добро- ще го пробвам. За 250гр обикновено давам около 3 лева +- някоя стотинка и под 82% не съм взимал. Опаковката е златиста с една крава на някаква поляна или нещо от сорта.

26.01.11
17:13

Парите не ме интересуват, все пак здравето ми не струва 3-5 лв... Ще си взема хубаво масло и ще хапвам по малко от време на време. :)

Благодаря на всички изказали се по темата! :)

Аз често си правя сандвичи с краве масло и месце някакво :) за едно съм сигурен...кравето масло е по-добре от маргарина!

26.01.11
22:57

казано от BlackraveN на 26.01.11, 22:45:

Аз често си правя сандвичи с краве масло и месце някакво :) за едно съм сигурен...кравето масло е по-добре от маргарина!

Каде намеси маргарина.. Той е много добър източник на хидрогенирани мазнини...

26.01.11
23:05

точно така !
затова по-добре без него в каквато и да е диета !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1