дневникът на ~~Sladuranata~~bea~~

Темата е заключена.

26.01.11
13:29

Здравейте,чета вашите дневници от 2 дена много ми стана забавно
aз съм 40кг.и съм на 9г.,може ли някой да ми изясни по точно колко килограма трябва да сваля.И АКО НЯКОЙ знае по леснонатоварващи упражнения нека сподели.Чувствам се много подута и ми е ужасно.:) Не тренирам,ям нормално,но не разбирам от какво дебелея...Искам да отслабна :)

Темата беше редактирана от beti ivanova на 26.01.11 13:34.

26.01.11
13:36

Здравей,
Супер, е че отсега си решила да направиш нещо по въпроса.
Нямам представа колко си висока, за да ти кажа колко трябва да свалиш.
Най-доброто, което можеш да постигнеш е изграждането на добри навици - за хранене и достатъчно активен живот (Разходки, спорт и т.н). Килограмите сами ще се наредят.
Успех! Животът е пред теб!

На тази възраст не ти трябва нищо повече от качествена храна. Избери подходящ спорт по твой вкус и започни да се занимаваш сериозно. Кой ти е казал, че имаш да сваляш - не знам, но не си прави експерименти - неразумно е...

ВН

26.01.11
13:36

Бети, тепърва има да растеш и да навлизаш в пубертета. Прави добро впечатление, че пишеш грамотно. Доста си грамотна за трети клас, даже е съмнително. Колкото до свалянето на килограми - забрави за това на този етап, спортувай за здраве и се храни четири пъти дневно с качествени натурални храни - плодове, зеленчуци, млечни продукти, месо, ядки, пълнозърнести храни и риба. Ограничи сладките храни и газираните напитки, както и всички белобрашнени продукти. Забрави за диети. Разгледай в раздел Хранене, Хранене 101.

26.01.11
13:46

благодаря за съветите,висока съм 1.40 (whew)

Мнението беше редактирано от beti ivanova на 06.06.11 18:36.

26.01.11
13:48

е за 1.60 4кг не са много. Както каза Владимир - спортувай за здраве и яж качествена храна.

26.01.11
13:49

Бети, признай си, че хапваш доста сладичко :)))))
Не се притеснявай, 40 кг. са си екстра на този ръст от 1,60 м. Напиши ни какво яде вчера и днес до обяд, да видим защо се чувстваш така подута.
И на нас ни е забавно, че си толкова млада и толкова амбициозна : ))))))))

26.01.11
13:51

Здравеи Бети

Наистина ли си 160см висока?  Ако тоава е истинската ти височина едва ли 40кг са много за теб въпреки годините.
Според мен не трябва да мислиш за режими, а по скоро както е казано по горе да не ядеш много сладки неща, чипсове, солети. Повече плодове зеленчуци, месо, яйца, пълнозърнести спагети, макарони, хляхб, кафяв ориз, картофи, боб, леща, извара , масло, ядки.
И внимавай, малка си още за диети и не гладуваи в никаъв случай !
Успех :)

Мнението беше редактирано от Rali на 26.01.11 13:53.

26.01.11
13:58

Интересно...160 см в трети клас, за момиче??? Синът ми е в седми клас и е 152-155 см, а е нормално висок според стандартите и съучениците си. Има два варианта, или не си трети клас или не си се измерила правилно. Ако все пак грешката е вярна (whew) те съветвам единствено да увеличиш движението и да намалиш всичко съдържащо захар. За жалост второто е трудно при положение че на всяка лафка е бъкано с вафли, пасти и сокчета. Яж плодове и зеленчуци, всичко което мама ти е сготвила, прави си разходки и гимнастика  вкъщи или разни танци, балет и т.н и изчакай да преминеш пубертета.

26.01.11
14:22

признавам си наблягам повечко на сладко.Вчера мама поръча китайска храна за вечеря.За обяд си взех 80гр.паниран хек. това беше .А за днес не съм близвала и трохичка даже.:D Станах в 12.00 часа а вчера съм си легнала в 25.00

26.01.11
14:27

мисля че за моята възраст трябва да съм 28-29кг.
КАК МИСЛИТЕ?

26.01.11
14:31

казано от beti ivanova на 26.01.11, 14:27:

мисля че за моята възраст трябва да съм 28-29кг.
КАК МИСЛИТЕ?

Ако си 1.60 твоите килограми не са много.
Това че не си яла днес не е добре, никак даже. Трябва да се храниш редовно и по малко и както всички ти казаха намали сладките неща. Панираното също не е много полезно. По добре печено, варено.

26.01.11
14:33

Живей си живота и не спазвай някакви диети от такава възраст просто започни да спортуваш.

26.01.11
14:49

1.40 ме мери майка ми.

26.01.11
14:51

Недей да се стремиш към дадени килограми и както казаха съфорумците по-горе избягвай сладкото, панираният хек (съдържа твърде много наситени мазнини, които не ти трябват и водят до затлъстяване), белият хляб. На тази възраст изграждането на хранителни навици е трудно, тъй като изцяло зависи от хранителните навици на твоите родители. Опитай се да им кажеш да не пържат приготвяната храна и т.н. Аз имах същия проблем когато бях на около 13-14 години, но все пак успях да променя навиците  на цялото семейство и това не се отрази добре само на мен, но и на тях. Сега са ми благодарни, така че опитай и ти.

Ако имаш въпросчета питай. :P

26.01.11
15:13

ще опитам да ги отвикна но дали ще успея;)

26.01.11
15:17

казано от beti ivanova на 26.01.11, 13:46:

благодаря за съветите,висока съм 1.40 (whew) не съм успяла да се премеря правилно (whew)

1.40, бе хора! Не 1.60! Все пак много сладко дневниче! Браво, дете. Запиши се на плуване, на балет, на танци... Нямате ли нещо организирано в училище?

26.01.11
15:34

Рано ти е да му мислиш, живей си детството!

Американците разработиха програма за ученици, наречена “Тренирай като астронавт”. Сайта би трябвало да съдържа упражнения за гъвкавост, ловкост и всички други качества, които трябва да развиваш, както и хранителни режими. Дано да четеш английски, ако ли не, можеш да помолиш някой за превод... http://trainlikeanastronaut.org/

fire.is.my.nature

26.01.11
15:41

Божеее тези деца .... ! :D
Миличка , ти имаш още много да растеш , аз между 5 и 7 клас порастнах с 20 см. От 150 на 170 и си седя толкова , най-много с 2 см да съм мръднала нагоре :) Но е факт ,че при издължаването и килограмите се нормализират , ти само не яж чипсове и сладки прекалено често . И спортувай нещо забавно , танци например :)

Тука в този форум не знам дали е здравословно да се подвизаваш на тези години ! По-скоро залягай над уроците и забавленията :)

П.с. Брат ми е 5 клас , висок 160-162 +  и носи 40 номер обувки . Расте с месеци и яде като за световно . По едно време почна леко да шишкавее ,но като дръпна с височината и естествено му се нормализира теглото , даже сега е слабичък .

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 26.01.11 15:43.

Нека спортува детето и евала му правя, че рано се е ориентирало. :) 
Мисля да изкритикувам коментарите - “спокойно, тепърва ти предстои пубертет” и т.н., тъй като ако човек от рано има проблеми с килограмите, твърде вероятно е през пубертета положението да стане още по-зле.
И аз съм точно пример за това. От малка бях пухкава. 3-4 клас почнах да качвам още, продължавах в същия дух до гимназията. Когато започнах да влизам в пубертета, станах самокритична, почна се един глад, после нахвърляне на ядене, почти не спортувах (само в часовете по физическо, но това не е нищо). Въобще картинката беше доста лоша, като достигна пика си в 11 и 12 клас, когато стигнах до китоподобни размери (75кг живо тегло на ръст 160 - потресаващо!).
Имах късмета да попадна на Лазар и LiveToLift, после на вашия сайт и вече трета година тренирам, храня се здравословно и смъкнах 17кг.
Много е лошо, когато си “предразположен” към качване. И доста усилия се изискват, за да имаш това, което при други е даденост (нищо лично, но още проклинам 45-килограмовите девойки, които си слагат в устата каквото поискат :D). Както и да е, да не се отклонявам. Идеята ми е, че тези неща рядко се оправят сами, с времето и т.н. и е много по-вероятно да станат по-зле.
Та, Бети, съветът ми е да си намериш спорт, който ти допада. Няма значение какво, просто спортувай активно (3-4 пъти седмично). И си намери нещо, по което ще се запалиш, за да не ти е мъка ходенето. Насила не става. И забрави за junk food-a. Прочети статиите за хранене тук, както някой спомена по-горе, те са изключително полезни. И спортувай. :)
И искам да ти обърна внимание на едно нещо, което ми прави впечатление, че много хора (в частност женски списания и жени) бъркат - “Само да свърши тая тъпа диета и ще омета де що има шоколад/сладолед/пица..” Голяма грешка, правила съм го. Приеми здравословното хранене, спорта и липсата на боклуци в менюто като начин на живот, а не като нещо временно, докато се смъкнат килограмите. Свиква се. :)
Успех! :)

26.01.11
17:16

казано от Мария Бойчева на 26.01.11, 16:41:

Нека спортува детето и евала му правя, че рано се е ориентирало. :) 
Мисля да изкритикувам коментарите - “спокойно, тепърва ти предстои пубертет” и т.н., тъй като ако човек от рано има проблеми с килограмите, твърде вероятно е през пубертета положението да стане още по-зле.
Та, Бети, съветът ми е да си намериш спорт, който ти допада. Няма значение какво, просто спортувай активно (3-4 пъти седмично). И си намери нещо, по което ще се запалиш, за да не ти е мъка ходенето.
Успех! :)

Ами тя може да иска да спортува вдигане на тежести или маратонско бягане, а дали е правилно ??? Точно в момента се оформя скелетната и мускулната и система, органите, хормоналния фон и т.н.... става девойка. Проблемите които може да си докара точно от коментари от рода на” спортувай каквото и да е” , са много по големи от 5 кила наднормено тегло. Затова на първо място е храненето. Проблемите с килограмите на тази възраст са от неправилно хранене , а не от неспортуване. Децата се движат много и горят много калории, защото растат. Ако ядат качествена храна ще имат база върху която могат да работят след израстването си. Не е редно някак си 9 годишно МОМИЧЕНЦЕ да ходи на фитнес. Затова сме писали - балет, танци, плуване и т.н

Окей, не бях достатъчно конкретна. Докато писах поста, си мислех за волейбол, баскетбол, плуване, танци. Не съм конкретизирала, защото, както споменах, е важно да спортуваш нещо, което ти харесва, и не исках да ограничавам детето с моите хрумвания. И не. Не е само от неправилно хранене. Аз не съм се спирала като малка. Буквално. И въпреки това още от детската градина пухкавеех (спомням си даже много ясно как другите дечица бяха като щеки, а аз си гледах бутчетата и се чудех защо се разпльокват странно, когато седнех на столчето си). А родителите ми не са от хората, които гонят децата си с репликата “ела, маме, да си хапнеш! искам всичко да си изпапкаш като добро дете”. И вкъщи сладкото и всякакъв вид джънк винаги са били забранени. Да не говорим, че основните продукти като месо, яйца, мляко, зеленчуци се купуваха от баби и дядовци от разни села наоколо, а не от магазина. Не помня някога вкъщи да е имало яйца от магазин. Проблеми с храненето почнах да имам чак около 15-тата си година, когато се отпусках с шоколада и сандвичите в училище, но това е друга тема. Идеята ми е, че и преди това положението не беше толкова по-розово.
Както и да е, откровено не ми се влиза в излишни полемики и конкретизирах какво имах предвид под ‘спортувай’.

Н

26.01.11
17:42

Интересно...160 см в трети клас, за момиче??? Синът ми е в седми клас и е 152-155 см, а е нормално висок според стандартите и съучениците си. Има два варианта, или не си трети клас или не си се измерила правилно.

Да не забравяме , че момичетата дърпат на височина до 6-7-8 клас по-бързо от момчетата :P А до височината  :D в 4 клас бях към 1,50-60 и аз а не бях по-висок от нито 1 момиче :D

26.01.11
19:18

Видях ти мерките...Както и други твои постове.
Много ми е нещо съмнително
Имам племенница на 9 години.
Имам приятели с деца на тази възраст. Знам от какво се интересуват и как говорят, пишат, общуват...
Усещате ли на къде бия? Дано бъркам...

26.01.11
19:26

казано от kozunak на 26.01.11, 19:18:

Знам от какво се интересуват и как говорят, пишат, общуват...
Усещате ли на къде бия? Дано бъркам...

х2

26.01.11
19:34

Има в един друг форум един потребител дето си правеше подобни експерименти постоянно, колко му е и тук да се наблюдава същото... та съмнението е хубаво нещо- ще се наблюдава развитието- дано да греша.

27.01.11
11:31

kozunak давай по същество кое ти е съмнително,че мерките са ми такива или че мога да пиша грамотно.............Напши ми  моля те кое му е съмнителното.:)

27.01.11
12:18

Не съм Козунак, но си позволявам да отговоря. “Съмнителното”, или по-скоро бих казала крайно обезпокоително е, мислите, които са обсебили съзнанието на 9! годишно ДЕТЕ!

27.01.11
12:50

казано от beti ivanova на 27.01.11, 11:31:

kozunak давай по същество кое ти е съмнително,че мерките са ми такива или че мога да пиша грамотно.............Напши ми  моля те кое му е съмнителното.:)

Няма нужда, ти си си го написал/а  - ето в това е достатъчното и стилистично “по същество”! Няма повече какво да коментирам, и май не е нужно.

казано от Margaritka на 27.01.11, 12:18:

Не съм Козунак, но си позволявам да отговоря. “Съмнителното”, или по-скоро бих казала крайно обезпокоително е, мислите, които са обсебили съзнанието на 9! годишно ДЕТЕ!

х2

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1