Как да сваля около пет килограма?

Здравейте!
От скоро разглеждам сайта ви и много ми допада. По принцип не съм от хората, които са вманиачени в теглото си, защото почти не помня да съм имала проблем с него. Дори когато съм качвала няколко ненужни килограми, после те бързо са изчезвали от самосебе си. Сега съм почти на 27 години и съм висока 164см. Не се занимавам със спорт, но работата ми е свързана с постоянно физическо натоварване - общо взето около 8 часа не се спирам : ) В ученическите си години се занимавах с аеробика (около 6 години). Винаги съм била между 46 и 50кг. Сега тежа около 53кг и честно казано, не съм мърдала от тези килограми повече от година. Не знам дали са много за ръста и възрастта ми, но много ми се иска да успея да смъкна около 5кг. Предполагам трябва да обърна повече внимание на храната?
Благодаря предварително за мненията и съветите ви.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 18:14.

26.01.11
21:42

Здравей Златина,аз не ти препоръчвам диета,защото в повечето случаи са вредни.Мисля че трябва да ядеш здравословно,поне четири пъти на ден,но по-малко.Прави упражнения поне 3 пъти седмично,може да намериш в този сайт,но и в межата на ,гугал’.НЕ наблягай много на сладкото и тестените изделия. :) Аз имам същият проблем.Спокойно-не си само ти.:)

26.01.11
22:00

Не сваляй повече от 5кг. не е хубаво.
Аз съм съгласна много с теб,ако свалиш само 5кг. и станеш 46 е добре.Когато постигнеш желаната форма я поддържай добре!

26.01.11
22:22

Бети! Не трябва ли да си в леглото по това време и да сънуваш някоя приказка? Докато не навършиш 12 (или поне 10) е редно да си лягаш най - късно в 20,00 ч.! :D

@Златина, правилно се ориентираш, в храната е разковничето. Има цял раздел в сайта и във форума, разгледай ги, а междувременно се опитай просто да изчистиш храната от сладки, пържени и тестени неща. Да се храниш редовно и с качествени неща. И да пиеш поне 2,5 л. на ден. Това е важно.
Хубаво е и да спортуваш нещо, но то е въпрос на избор. А дали кг. са ти много - не са, но ако чувстваш, че имаш повечко мазнинки, значи активното ти тегло е по - нисичко. Но не робувай на разни цифри, гледай се в огледалото.

И както нравоучително ти каза Бети - не си само ти, но пък само ти можеш да промениш себе си :)

26.01.11
22:23

Теглото ти е нормално,все пак си жена.Но ако искаш да свалиш още някой килограм,може да отделиш време за фитнес или да бягаш ;).Относно храненето,яж по 3-4 пъти на ден,но по-леки храни.Успех!

Благодаря на всички за съветите. Страхотни сте и помощта ви е много ценна. Надявам се наистина да се справя с начинанието. По принцип много обичам спорта, но с ежедневието, което имам, ще ми е малко трудно да си изградя редовен график. Все пак съм амбицирана да опитам. Честно казано фитнесът не ми е голяма страст, предпочитам спорт, в който има повече динамика и движение. Но тепърва ще разбера какво ще ме накара да се усмихвам : )
По принцип с храната нямам проблем що се касае до ограничаването на пържено, тестено и сладко. Не консумирам месо от 10 и повече години. Проблем е може би нередовният ми режим на хранене, за което очевидно също трябва да се постарая.
На всички отново огромно благодаря и успех в начинанията : )

28.01.11
08:20

[quote author=”Златина Христозова” date=“1296088031”а какво ще ме накара да се усмихвам : )
По принцип с храната нямам проблем що се касае до ограничаването на пържено, тестено и сладко. Не консумирам месо от 10 и повече години. Проблем е може би нередовният ми режим на хранене, за което очевидно също трябва да се постарая.
На всички отново огромно благодаря и успех в начинанията : )

За жалост консумирането на месо доста би ти помогнало за целите. Все пак ако си вегетарианка /не си писала подробности/ наблягай на растителните белтъчини и на млечните ако ядеш такива. Можеш да изглеждаш чудесно и на тези килограми, ако оформиш тялото си.

28.01.11
10:32

не смятам, че теглото ти е “много”,но може би не  е в подходящата пропорция(както при повечето от нас)
съгласна съм с инис за месото,но и то не е панацея за отслабване и си има вредните страни-с тая замърсена природа
можеш да си вземаш соев протеин за набавяне на нужното количество белтъци и да наблягаш на варивата-соя,фасул,леща,ЯДКИ вместо картофи и хляб
както и отказ от солта и олиото няма да е зле
успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1