26.01.11
21:50
Здравейте,
Имам проблем и реших да потърся помощ тук защото виждам, че има хора които биха могли да помогнат.
Приятелката ми е на 27 години и има сериозен (според мен) проблем с храненето- яде много малко, доста нередовно и много еднообразна храна, като отказва всичко друго. Най-лошото е че, напълно избягва плодове и зеленчуци в суров вид, единственото което приема и то по-малко са плодови сокове. Не мога да я убедя по-никакъв начин да си взема например ябълка за работа... Обича доста сладките работи -бисквити, сладоледи, като ги смята за продукти със достатъчна хранителна стойност. Забравих да спомена и че е доста слаба 49-50 кг и въпреки голямото количество сладки, не наддава.
Това което забелязвам при нея е че може би проблема е донякъде и психологически- когато е притеснена или нервна, не яде почти нищо. Може би ще ме посъветвате да отидем на лекар, но май това не е най-подходящото в този случай...
Бих бил благодарен ако някой препоръча някакъв хранителен режим- кога и по- колко, знам че няма универсални режими, но все пак търся някакъв подход... Благодаря предварително
26.01.11
21:54
Колега трудно ще я излекуваш.И аз го имам този проблем:когато съм нервен нямам апетит и не ми се яде!Не изпитвам чувство на глад и това е.
Все пак можеш да й помогнеш като й обясниш,че ще си причини язва най-малкото и е добре поне да хапва по малко,но по-често пък било то и някоя бисквита или ядки (по принцип момичетата хапват ядки...) не я насилвай да яде много...глези я с неща,които обича да яде..на първо време я научи да си хапва по-честичко,а после ще стигнем до другия “левел” да е и по-качествено :)