26.01.11
18:01
Възможно ли е това да се случи ? Чиста с диета която сам съм си съставил , в която няма въглехидрати и мазнини . Има много зеленчуци , протеини и кофеин за кардиото.Въпроса ми е възможно ли е докато чистим да качваме сила ?
казано от Castiel на 26.01.11, 18:01:
Възможно ли е това да се случи ? Чиста с диета която сам съм си съставил , в която няма въглехидрати и мазнини . Има много зеленчуци , протеини и кофеин за кардиото.Въпроса ми е възможно ли е докато чистим да качваме сила ?
Мазнините са ти необходими! Изследвания сочат, че хора приемащи полезни мазнини свалят повече килограми
26.01.11
18:37
Ако става вьпрос за тези в рибата , ям и риба !
Разбира се ,че е възможно .Натурално ли тренираш,добавки?
Activate Extreme + Triazole мисля ,че ще помогнат доста .
26.01.11
18:46
Натурално , вьпроса ми то4но е каква храна да ям и кога , за да запаза силата ?
Става въпрос и за сланината. Лично аз съм свалял до сериозен релеф с мазни сирена и меса, масла, сметана и др. Въглените трябва да са ниски просто. И да - докато се чисти е идеално за сила, защото силовите тренировки са нискообемни.
Яж мазнини и ще имаш сила за силова тренировка. Трябва ти енергия, която не можеш да си я докараш от зеленчуците и белтъчините.
Аз лично съм пробвал да си набавям енергия от мазнини за сметка на вгх но не съм успявал. Почна ли НВД това значи, че силата ми е поне с 20% надолу.
Според мен е абсурдно да има рестрикции върху храненето и силата да е същата, каквато си е била преди това.
Дори да не се сваля само с протеин и зеленчуци (най-пагубния за силата вариант), самото ограничаване на калориите си е проблем. Не може всичко - ако си решил, че искаш да махаш някакви мазнини, махаш мазнини и се примиряваш с останалите неща. Също както като качваш се примиряваш, че неизбежно ще качиш и малко лой, така и тук неизбежно няма да си в такава кондиция, в каквато си бил.
Ако искаш да си як - яко мазнини + яко въглехидрати = яко сила. Ако искаш да си релефен ...
27.01.11
00:18
Въглехидратите са ОСНОВНИЯТ енергиен източник на тялото. Нормално е като ги орежеш да спадне силата. Може да се “заиграеш” като вкарваш въглени преди тренировката.
Ако на закуска приемаш въглехидрат, което е препоръчително, а тренировката ти е веднага след това, то сила ще имаш.
казано от Радостин Радев на 27.01.11, 00:18:
Въглехидратите са ОСНОВНИЯТ енергиен източник на тялото.
Не е вярно, мазнините какво са? Относно енергоприем тялото му е все тая дали яде мазно или въглехидратно... вече кое до какво води е друга тема.
27.01.11
00:56
Пробвай да правиш максове с/без въглехидрати. ;) То и мазнините стават за енергия, но те освобождават плавно и продължително енергия. Всеки според нуждите си. За мойте цели ми трябват много въглени, кросфитърите пък трябва да поддържат дълго време силата, затова се хранят “мазно”..и т.н и т.н......
27.01.11
01:13
Може и да успееш да задържиш силата докато сваляш, при правилен хранителен режим и тренировки. Повишаването на силата докато чистиш е възможно само в два случая - ако си начинаещ във фитнеса или взимаш стероиди.
Ако не си на зверска рестрикция пак може да повишаваш силата, макар и по-бавно. Силата няма толкова общо с храната, колкото обема. Аз от 1 месец редуцирам мазнините си и не съм спаднал силово- даже напротив. Радо, не съм намесвал времето, като фактори или нуждите. просто ти се изказа по много абсолютен начин- аз говоря от чисто физиологична гледна точка... толкоз.
казано от CKOTA на 27.01.11, 01:43:
Ако не си на зверска рестрикция пак може да повишаваш силата, макар и по-бавно. Силата няма толкова общо с храната, колкото обема.
Абе да ти кажа, и аз така си мислех доскоро. И наистина, до един момент е така - докато стигнеш някакви смислени тежести, които действително да са стрес за тялото, общо взето с правилни и що-годе правилни тренировки можеш да повишаваш силата почти независимо от храната. 130-40 клек можеш да направиш и без да се вживяваш много в това какво ядеш - само че, това е до време.
За 140-50-60+ лег, 200+ тяга и клек, над 100на обръщане и такива неща вече все повече си се усещат последователни дни с повечко папане. Просто ако вдигаш наистина тежко (тежко за тялото, а не тежко за нервната система) без много ядене няма възстановяване, а като няма възстановяване може даже да даваш назад с работните тежести. А то всъщност това вече е сила, другото си е начинаещ период, който и при мен се проточи повечко заради страничните спортове, но напоследък започнах да поизлизам от него и наистина оценявам колко са важни количествата храна.
Аз още не мога да си върна силовите постижения от последното ми чистене с орязани въглени :D Мощно мазнини и силата не мърда ;)
Така е, определено след едно ниво нататък става трудно. И аз последните месеци, като не се ограничавах от към хранене и веднага дръпнах на сила и качих 1-2 кила. Намаля ли калориите за няколко дни и веднага усещам как се връщам назад.
всичо е до организъм,метаболизъм ,ала бала портокала
високобелтъчна диета съчетана със силови тренировки малки по обем
водят до спад на килограми и леко качване на сила
ако си мислите че ще приемате по 2 грама белтък на колограм а другите 1200 калории примерно
ще си ги набавяте от фъстъци и слънчогледови семки и че ще постигнете нещо :D
казано от iunga на 27.01.11, 10:27:
а другите 1200 калории примерно
ще си ги набавяте от фъстъци и слънчогледови семки и че ще постигнете нещо :D
Това що за храна е, че изобщо да се споменава :D и 5000 калории от фъстъци, са си просто калории от фъстъци ..
Добре съгласен съм с казаното, но примерно съм 70кг и на ден ми трябват 2200 калории аз хапвам по 2100 и клякам със 100… минава се време хипотетично съм заякнал и клякам със 135 примерно, ама пак съм си 70кг и пак приемам 2100 калории, ама те вече не са ли ми малко за поддържане на същото състояние на отпочиналост, тонизираност, възстановяване и тн? Тоест имам предвид, че и дневната дажба ми се е вдигнала, защото енергоразхода е по-голям, за поддържане на едни и същи кила или дори намаляването им бавно. Това разбира се са някакви свободни съчинения...
когато тренираш по интензивно и с по големи тежести ,ще си преизчислиш диетата за по голяма двигателна активност
и ще се получи примерно 2400калории
но всеки си е индивидуален и с времето и наблюденията над себе си ще знаеш ,колко какво и как да папкаш
Така е аз съм зелен още и за това ми се получават нещата още- вероятно... ако доживея някой ден да тренирам с тежко сигурно няма да е толко плитка водата :D
27.01.11
23:41
На практика, не е възможно при чистене по-дълго от 10 дни. Паднат ли калориите, тестостерона отива надолу, възстановяването се забавя, метаболизмът също - губиш си настроението, нервната система ти отрязва силата и т.н.