Белтъците - пречат ли на оформянето на корема.

21.01.11
17:19

Здравейте. Искам да ви попитам дали приемането на извара, яйца, мляко и др. дали биха попричили на оформянето на “плочки”-те на корема. Ходя на фитнес и от една страна искам да кача мускулна маса (за това се стремя да приемам повече белтъци и т.н.), но една от главните причини да ходя на фитнес е това, че искам да направя ‘’почки’‘, но в същото време искам да качвам и мускулна маса. Правя кардио за да изгоря малкото подкожна мазнина в областта на корема и се чудех дали като приемам белтуци това ми пречи :). Мс предварително.

21.01.11
17:46

Естевено, че не ти пречи, пречът прости въглехидрати и наситени мазнини общо взето плочки се правят в кухнята :) както казва един човек “плочки не се правят плочки се вадят” не прекалявай с белтъците все пак не забравяй, че излишния протеин се превръща в мазнини :)

21.01.11
18:14

И как точно става този сложен процес с преврьщането на белтьци в мазнини?

21.01.11
18:41

Нещо ги бъркаш с въглехидратите...

21.01.11
18:49

Мерси много :) .

21.01.11
19:11

Изобщо не се бърка ,а си е много прав.Когата се приема повече от нужните белтъчини се затруднява работата на черния дроб и те не  могат да бъдат усвоени след ,което се превръщат в мазнини.

21.01.11
19:27

Неусвоеният протеин се изхвърля от тялото чрез урината.

21.01.11
19:37

А наистина ли е по-добре белтъците да се взимат врчер (около 30 мин преди лягане) ?

21.01.11
19:42

И цял ден да не приемаш белтъчини?...

Преди лягане е добре изварата ;)

21.01.11
20:00

Мерси :) . Иначе през деня си ям нормално, но просто бях чел някъде, че е по-добре изварата да се яде вечер :).

21.01.11
22:39

Е тука явно само brusakch разбира от хранене и от биология ;)

22.01.11
02:38

Изличните аминокиселини могат да се превръщат в мастни киселини деца мои. Уча медицина и знам тва онва ;)

22.01.11
08:55

Че може - може, но за да стане това значи нещо жестоко му куца в диетата. Цаката е да се поддържа сравнително ниско, но постоянно нивото на инсулин, като все пак се набавя достатъчно енергия. Което ще рече ВМ-НВД. При ВМ-НВД според мен трудно се получава калориен излишък, когато той не е желан. Така че определено  не търси заплахата в излишния протеин, по-скоро гледай как са ти въглените и дали приемаш достатъчно мазнини... както и дали не прекаляваш с кардиото, защото ефектът може да е обратен.

22.01.11
12:49

Ахааа :)

Здравейте и от мен,

бих искал и аз да помоля за съвет.Висок съм 185 см, около 68 кг съм.Бях състезател по шосейно колоездене до преди година, когато тежах 63-64 кг, това са добри мерки за шосеен колоездач :) .Продължавам да спортувам-най-вече плуване, което съчетавам с бягане и велоаргуметър, тъй като вече съм студент и все още нямам личен велосипед.Хапвам също толкова обилно, както когато бях състезател и от известно време забелязвам, че коремът ми малко се е уголемил.Със сигурност на една тренировка в басейна и фитнеса не изгарям толкова колкото изразходвахме на шосето при тренировка от 60-90 или 120км.Нормално съм увеличил и талията.Чета теми във форума по този въпрос и от няколко дни намалих хляба до 3 филии на ден.Храня се по-малко, основно с ориз, яйца, малко варени картофи и плодове.Всяка сутрин правя половин час кардио на велоаргуметъра и веднага след това 1км. в басейна.През ден правя и тези упражнения след тренировката си: http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474

Ще съм благодарен за съвет дали според вас това е добър начин да изчистя корема.
Благодаря

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1