27.01.11
01:32
Здравейте! Нов съм във форума, така че май е редно да се представя :) На 22 години съм, 183 см, 73 кг. Във фитнеса се навъртам от около година и половина, като “навъртам” е правилният глагол, защото заниманията ми са били периодични и не чак толкова сериозни, поради ред причини, които не искам да ползвам за оправдание. Сега от около месец съм приел нещата присърце и се старая да съм стриктен, както с храненето, така и с тренирането. Та въпроса ми е какво ви е мнението за комбинацията от следните продукти.
1.Протеин - съответно суроватъчен и някакъв бавноусвоим
2.Креатин - приемам предложения дали монохидрат или някоя др. разновидност е най-доброто решение
3.Глутамин
4.Universal Animal Pak - особено се интересувам от мнения на хора, които са го ползвали, а не от такива, които само са чели.
5.Замислям се за някакво ВСАА, но не съм сигурен дали си струва - отворен съм за идеи
Целта ми е килограмите да достигнат максимално близо до 80, като не си поставям краен срок за това, а просто с уговорката да е възможно най-скоро.
казано от Stoicho Stoichev на 27.01.11, 01:32:
4.Universal Animal Pak - особено се интересувам от мнения на хора, които са го ползвали, а не от такива, които само са чели.
Едва ли някой ще ти разкрие тайната на тези революционни хапчета.
27.01.11
09:49
Не знам какъв ти е зора да даваш толкова пари ,но нищо.
Аз лично взимам Animal Pack.Той може да те възтановява ,но го забелязах след 4-5 приема.Пий го с повече вода,тъй като предполагам знаеш,че дозата ти е 11 хапчета (аз го пия с 700-800ml. вода ). Обикновенно знам,че може да се приема след тренировка или след ядене,зависи от това кога тренираш.Моята комбинация е по-проста ,но пък съм си доста доволен от нея:
Gainer - 2 пъти дневно ( замествам го 1 път за лека закуска преди убяд и 1 път след тренировка )
Animal pack - след закуска рано сутринта (в зависимост от това кога тренирам)
Hot blood ( дори не е нищо особено,на Scitec е ) - 30 мин. преди тренировка.
П.П. Не бързай да даваш сумати пари за добавки , няма да станеш културист.По-добре съчетай правилно 2-3 вида добавки и с останалите пари си вземи качесвена храна :)
Става, но защо ще даваш толкова пари за Animal Packa?Според мен си вземи някакви по-евтини мултивитамини, но ако твърдо си решил за Animal Packa, вземай го.Относно креатина, можеш направо да пробваш някоя креатинова матрица, напримерно CellMass или Green Magnitude, защото в момента са на промо цени.Колкото до BCAA, виж тези fitness1.bg/usplabs-modern-bcaa/
27.01.11
11:50
Благодаря първо на всички за включването!
@Biad_ - определено ми е ясно, че хапчетата не са революционни, просто ми е интересно как действа един мултивитамин за толкова пари.
@Daniel Dimitrov - куллтурист нямам и намерение да ставам, просто имам възможност да ги взема нещата за без пари общо взето и за това реших да се допитам дали би била добра подобна комбинация.
@martinski - понеже никога не съм пил матрица, можеш ли да ми кажеш какви са и предимствата пред “чистия” креатин?
@СКОТА - би ли ми обяснил защо такова негативно отношение към глутамина? :)
Мнението беше редактирано от Stoicho Stoichev на 27.01.11 11:51.
Защото едва ли ще усетиш някакъв ефект от него, дори и при големи приеми от 20+гр на ден. Ако чистиш може и да помогне да не губиш толкова мускул, но иначе за мен са грешни пари. Няколко пъти съм го комбинирал с креатин- еми все едно си пия чист креатин нищо повече. В крайна сметка ти си знаеш, ако толкова държиш пробвай- може да останеш доволен : )
Креатин - само един вид (монохидрат, етил естер, кре алкалин и др. форми)
Креатинова матрица - смес от няколко вида креатин
Тоест, да кажем си купиш монохидрат и се окажеш non responder, то няма да усетиш никакъв ефект.Купуваш си матрица - няма начин да не ти подейства (много са малко продуктите (матрици), които ползват монохидрат, а другите форми действат).Излиза, че с матрица няма да сбъркаш, ефект ще има.
Мнението беше редактирано от Нежния на 27.01.11 12:00.
27.01.11
12:28
А дали някой има наблюдения върху Cellmass на BSN?
27.01.11
12:31
казано от Stoicho Stoichev на 27.01.11, 11:50:
Благодаря първо на всички за включването!
@Biad_ - определено ми е ясно, че хапчетата не са революционни, просто ми е интересно как действа един мултивитамин за толкова пари.
Да беше хвърлил едно око на етикета преди да го напишеш това.
Анимал Пак не е само мултивитаминен комплекс!!! И как да действа един мултивитамин? Ако го купиш за два пъти повече пари по-добър ли става и обратното?
п.п. Само за “навъртащ” се във фитнеса имаш определено неясни изисквания! За човек, който няма да става културист се мяташ на продуктите с най-гръмки обещания за качване на брутална мускулна маса и невиждани размери :D
Чакай сега и на теб да обясня - докато не оправиш храненето, тренировката и почивката, файда няма да видиш. Можеш да си вземеш половината магазин и ще е все тая. Ще качиш някое и друго кило /предимно вода от креатина/ и приключваш. Добавките /не случайно се именуват така/ са към изграден хранителен и тренировъчен режим! Вълшебни хапчета и прахчета няма!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 27.01.11 12:45.
27.01.11
12:40
Казах го най-общо, за да не изпадам в подробности. Не знам защо си решил, че ще купувам някакви неща ей така, колкото да не е без хич, но държа да ти кажа, че не си прав. И как би обобщил нещо, което в 1/3 от съдържанието си е витамини? И предполагам, че има разлика между Пак-а и мултивитамините марсианци нали? :))
27.01.11
12:50
Щото така си го написал, а аз нямам гадателски способности. Условието за максимално бързо качване на маса. Сигурно ей такива работи са ме накарали да мисля, че не знаеш какво правиш и търсиш. Подобни изказвания не са типични за трениращи хора, а по-скоро за “летен билдър”. Все едно но ти си знаеш. Аз само отбелязвам какво ми прави впечатление. Ако беше ползвал търсачката щеше да разбереш мнението на доста хора за БСН и в частност продукта за който питаш. Хайде успех с бързото качване на кг. и аз ще пиша следващия път в тази тема едва, когато започнеш да задаваш адекватни въпроси.
Винаги съм се възхищавал как 2 вълшебник думички,обещават вълшебни резултати.
Animal и Gold.
Не знам кой как усеща добавките,който каже че е усетил нещо друго освен пред и intrain продуктите,просто си въобразява.
Анимал пака ще ти е от полза,ако тренираш като професионален културист,тоест се смазваш най-малко 5-6 пъти в седмицата.
27.01.11
18:57
Mисля, че и двамата с head_hunter ме преценихте погрешно, което най-вероятно се дължи на грешки в начина, по който съм описал нещата. Не гоня маса от днес за утре, ясно ми е и че добавките магии не правят. Единственото, което целях с тази тема е да разбера мнението за това, което си мисля и ако не съм прав съответно да получа някакъв съвет от хора, които са по-навътре с нещата ;) Целта от 80 кг е ориентировъчна и срока е възможно най-кратък, като под това не разбирам до лятото за плажа, а имам предвид, че не е чак толкова важно ... вярно по-добре ще е да стане за 6-7-8 месеца отколкото за година/година и половина, но все пак когато тогава. И така да започнем от начало, защото явно с първото впечатление не успях да се справя :) Бихте ли ми препоръчали и ако да какви добавки, като се има предвид, че тренирам 4 седмичен сплит и се опитвам, доколкото ми е посилно да се придържам към теорията за 4-5 хранения на ден, като гледам да не прекалявам с въглехидратите понеже се омазнявам лесно. Надявам се този път да съм се изразил по-правилно и разбираемо.
Ти сам си написал доста добра комбинация:Протеин:суроватка и матрица,креатин тук може да пробваш първо с различните видове и ако няма ефект матрица си вземи,някой intrain продукт,bcaa за възстановяване и някаква спортни витамини(поне 2 пъти по евтини от Animal).
Всичко друго е ако имаш пари да се глезиш давай ги.