Поръчка на Добавки от Ebay

Темата е заключена.

28.01.11
01:49

Някой поръчвал ли е от Еbay хранителни добавки и как седят там нещата има ли мито ддс и прочие примерно за този протеин Whey Gold Standard
цена: 51,90$ + доставка 51,10$ = 103$ което е към 150 лв та въпроса ми е само това ли се плаща или има и още такси.

Темата беше редактирана от emzo на 28.01.11 14:57.

28.01.11
02:08

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42006

казано от Bojidar Jordanov на 28.01.11, 01:49:

Някой поръчвал ли е от Еbay хранителни добавки и как седят там нещата има ли мито ддс и прочие примерно за този протеин Whey Gold Standard
цена: 51,90$ + доставка 51,10$ = 103$ което е към 150 лв та въпроса ми е само това ли се плаща или има и още такси.

В iHerb този протеин е $63.90, а ако ще пазаруваш за пръв път от там и ползваш код NOV505 при “CHECKOUT-a” ще получиш и $5 отстъпка. По принцип  доставката до 1,3 кг. (3lbs)  е 4$ до България. Това, което си си избрал е по-тежко и ще ти вземат повече. Другия вариант е да купуваш по-малки разфасовки.

28.01.11
09:49

Сега както са затегнати мерките 100% ще платиш 20% от цената,а и всичи извън страните от Е.съюз се обмитяват,а и това са 5лб в момента в повечето сайтове е на цена от 100лв.

Мнението беше редактирано от Стоян на 28.01.11 09:51.

28.01.11
11:20

казано от Bojidar Jordanov на 28.01.11, 01:49:

Каква е целта на тази гимнастика???

28.01.11
12:36

Ами понеже има и други добавки който са по евтини в Ebay отколото в България а относно Iherb немога да разбера като си направя поръчка примерно за 40$ понеже съм от Горна Оряховица къде трябва да си платя там ДДС Мито незнам още кво си..

казано от Bojidar Jordanov на 28.01.11, 12:36:

Ами понеже има и други добавки който са по евтини в Ebay отколото в България а относно Iherb немога да разбера като си направя поръчка примерно за 40$ понеже съм от Горна Оряховица къде трябва да си платя там ДДС Мито незнам още кво си..

Аз последния път поръчвах от iHerb за $46, пратката дойде в пощенската станция. Не съм плащал ДДС или мито, само 4 лева пощенска такса. По принцип ако я пратят с обикновен Airmail, нещата не минават през митница, стига пратката да не е подозрително обемна.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 28.01.11 13:01.

28.01.11
12:45

Ами поръчай си протеина от България, защото 51$ протеин + 51$ доставка = почти 10lbs. протеин от нашите магазини. Евтините и по-леки неща си ги поръчай от И-Бей щом искаш или от сайтовете изброени в отделната тема за поръчки от УСА. Виж и европейските сайтове, от които не плащаш ДДС и мито. Прочети темите за поръчка от чужди сайтове и ще си отговориш на всички въпроси.

28.01.11
13:30

Аз темите сам ги чел коментари всичко а за европейските сайтове мисля че ако ще се поръчва малка поръчка няма файда защото става с 10тина лв по малко от България и то без доставката а за iherb ако има мито къде се плаща то немога само да разбера в пощатата или трябва да се ходи до друг град и там митници ала бала и ако е така коя е най близката до Горна Оряховица :)

А този протейн го дадох просто за пример..

Мнението беше редактирано от Bocko на 28.01.11 13:38.

HE

28.01.11
14:11

казано от Bojidar Jordanov на 28.01.11, 13:30:

Аз темите сам ги чел коментари всичко а за европейските сайтове мисля че ако ще се поръчва малка поръчка няма файда защото става с 10тина лв по малко от България и то без доставката а за iherb ако има мито къде се плаща то немога само да разбера в пощатата или трябва да се ходи до друг град и там митници ала бала и ако е така коя е най близката до Горна Оряховица :)

А този протейн го дадох просто за пример..

Добре де ако ги беше чел тея теми щеше да си отговориш на въпроса къде ще ти дойде пратката! На късмет е! Може да ходиш и на митница, а може и в пощата. Най-сигурно иди на врачка.

28.01.11
14:49

казано от Bojidar Jordanov на 28.01.11, 12:36:

Пратката ти ще пристигне в най-близката митница и там ще си платиш ДДС и мито. Лошото обаче е ако тази митница е на 50-100км, защото тогава транспортните разходи ще станат колкото добавките :D Като цяло всичко е на късмет!

28.01.11
14:57

Няма смисъл от 2 теми за добавки извън ЕС.

Ако ще пазариш от ebay и не ти се занимава с митници - ebay сайтовете на държави, членки на ЕС.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1