Бутащи и дърпащи

28.01.11
15:38

Здравейте начинаещ съм, тренирал съм година и нещо, но прекъснах за около година поради болки в ставите, разбира се не съм спирал да тренирам просто спрях щангите, но правех лицеви, набирания,коремни, клекове спринтове и т.н след тази година пауза тренирам от 3 месеца горе доло без да спирам цялото тяло в една тренировка, та въпроса ми е мога ли сега да разделя тренировките 1 тренировка да правя бутащи упражнения - лежанки, раменни преси, кофички, лицеви, клекове и т.н. , а другата тренировка да правя дърпащи - набирания,скрипци, мечки, чукчета, гребане с дъмпел,тяга и т.н.. Също в едната да включа по някое упражнение за бицепс и съответно в другата тренировка за трицепс и така, какво ще кажете ? :)
Благодаря предварително на помогналите! :)

АЧ

28.01.11
15:49

Да :) Въпрос на твой избор е.

28.01.11
18:07

А по - добре ли е в моят случай от това да мина на сплит?

АЧ

28.01.11
18:13

Сигурно си прекаснал тренировките и сега почваш наново. Бих ти казал поне 1 месец кръгова, след това сплит.

29.01.11
10:08

А все пак по - добре ли е в моят случай от това да мина на сплит? :)

30.01.11
18:05

Може ли малко помощ. :)

1 тренировка да правиш бутащи, а втората - дърпащи, си е...сплит отвсякъде.
Трицепсът си е към бутащите, а бицепсът - към дърпащите.
Т.е. и в двата случая дефакто нищо не питаш. :)
Иначе разделянето на 2 части (например на бутащи и дърпащи) е логичната следваща стъпка след трениране на цялото тяло при начинаещите или връщащите се след дълго отсъствие в залата.

30.01.11
21:24

Благодаря много за отговора, :) но извинавай може ли да ми кажеш какво имаш в предвид с това изречение, че в случая е добре да продължа така едната тренировка бутащи,другата дърпащи или в една тренировка бутащи и дърпащи но да ги редувам 1 бутащо, 1 дърпащо? :)

“Иначе разделянето на 2 части (например на бутащи и дърпащи) е логичната следваща стъпка след трениране на цялото тяло при начинаещите или връщащите се след дълго отсъствие в залата.”

казано от r0ck на 30.01.11, 21:24:

Благодаря много за отговора, :) но извинавай може ли да ми кажеш какво имаш в предвид с това изречение, че в случая е добре да продължа така едната тренировка бутащи,другата дърпащи или в една тренировка бутащи и дърпащи но да ги редувам 1 бутащо, 1 дърпащо? :)

“Иначе разделянето на 2 части (например на бутащи и дърпащи) е логичната следваща стъпка след трениране на цялото тяло при начинаещите или връщащите се след дълго отсъствие в залата.”

Понеделник/четвъртък: бутащи
Вторник/петък: дърпащи

31.01.11
08:43

Ясно, благодаря много! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1