Каква диета да избера?

27.01.11
21:41

Здравейте!Това е първата ми тема в сайта.Новак съм и съм на 13 години.Направих си домашен фитнес.Смятам да запо4на с тази програма http://www.bb-team.org/workout/1358_klasicheska-programa-za-pokachvane-na-muskulen-obem#axzz1CEK5cKZq , но не мога да избера между тези диети- http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1CEK5cKZq и http://www.bb-team.org/articles/909_visoko-vaglehidratna-dieta-vvd#axzz1CEK5cKZq .Моля някой опитен да ми помогне.Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от ronaldo .. на 27.01.11 21:48.

27.01.11
22:20

Мисля ,че при тази възраст не ти трябват никакви диети и кой знай какви тренировки :)
На 13 години си организма ти тепърва започва да се изгражда. Не мисля,че е полезно да го подлагаш на каквито и да било диети.
Просто за сега яж ,както си знаеш и тренирай ,а след време почни да се позаинтересоваш одностно храненето.
Знам,че не е отговора,който очакваш,знам че си надъхан ,но всичко с времето си :)

27.01.11
22:47

На каквато и възраст да си нездравословната храна вреди,а си остава като навик.
Не се ограничавай от качествени храни:месо,мляко,яйца,ориз,боб,леща,ядки.
Старай се да имаш поне 4-5 хранения на ден.Като закуската е задължителна,всеки ден.

28.01.11
09:42

Благодаря ви!Даниел от една страна си прав-още сам малък ,но наистина сам много надъхан.Biad___ благодаря за съвета!

Мнението беше редактирано от ronaldo .. на 28.01.11 09:54.

Ще ти кажа какво  бих направил аз ако бях на твоето място.
Основната ми цел щеше да е да си развия максимално костната структура, а това става чрез повишен хормон на растежа.
За да си повишиш хормона на растежа:
- избягвай честите храненета, те ще ти поддържат висок инсулин , който ще инхибра хормона нарастежа. Най-добре, яж стабилно след тренировка и вечер преди лягане.
- Тренирай на гладно. Така тренировките вдигат хормона на растежа, адреналина и норадреналина
- яж достатъчно мазнини и месо, защото от тях основно зависи правилното функциониране на организма ти
- избягвай ТРАНСмазнините, захарта. Ако ще ядеш въглехидрати гледай да са след тренировката.
- за витамини наблягай на зеленчуците, а не на плодовете.
- спи по много!

28.01.11
14:33

Благодаря ти Freelancer!

28.01.11
15:04

‘’За да си повишиш хормона на растежа:
- избягвай честите храненета, те ще ти поддържат висок инсулин , който ще инхибра хормона нарастежа. Най-добре, яж стабилно след тренировка и вечер преди лягане.’‘

Пълна глупост?
Точно пък често тряя да ядеш,през 2,5-3,5 часа някъде!Количеството инсулин зависи от вида въглехидрати и не толкова от количеството!

-’’ Тренирай на гладно. Така тренировките вдигат хормона на растежа, адреналина и норадреналина’‘

Пак не съм съгласен!
Яж яйца+овесени ядки преди тренировка.Не ти казвам количество защото зависи от килограми и мускулна маса,но общо взето 2-3 цели яйца + 50-60 грама овес мисля , ще ти стигнат.

28.01.11
15:36

Нещо се обърках :D ,ще из4акам още мнения. :D

29.01.11
10:36

Мога само да ти препоръчам да четеш на много места и да бъдеш скептичен към всичко!Проверяваш на 5,10,15,100 места и все пак не вярвай!Науката се променя всеки ден общо взето и в интернет се пишат доста простотии :)

29.01.11
10:45

Май наистина е така.:D

На мен ми омръзна само да цитирам изследвания от медицинските журнали след всяко мнение, което изкажа.
Който иска да ми вярва, който не. Но при всички случаи е доста добре да си ъпдейтвате информацията на тема фитнес поне през 1-2 години. В последните години излязоха доста нови неща, доста митове бяха разбити...

30.01.11
11:06

Прав си Freelancer.

30.01.11
17:11

А не мога ли да избера някаква по-лека диета?

Какво имаш в предвид под “по-лека” ?

02.02.11
17:00

Нещо като за мене...

03.02.11
14:22

Т.к. ме мързи да споря ще призная твоето мнение за правилно : - )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1