растеж, 13 години

28.01.11
21:50

Здр аз съм на 13 175см 62кг обиколка на раката 32 и гръдна 97 ходя от 3 седмици на фитнес  искам да питам дали като ходя да тренирам може да ми спре растежа

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:40.

28.01.11
22:27

зависи с каква тежест тренираш.А иначе да има си и упражнения ,които забавят растежа.Като например клековете с щанга,мъртвата тяга и etc… . Но като цяло ако тренираш правилно с нормална тежест и без тези упражнения не мисля,че ще има проблем. :)

28.01.11
23:14

Според мен няма абсолютно никакъв проблем ... на 13 неможеш да клякаш с такива кила та да ти забави разтежa.
Само не разбрах какво общо имаше това с обиколката на ръката ти :D

28.01.11
23:21

казано от Daniel Dimitrov на 28.01.11, 22:27:

А иначе да има си и упражнения ,които забавят растежа.Като например клековете с щанга,мъртвата тяга и etc… .

Напротив, няма такива упражнения, които да забавят растежа.

28.01.11
23:35

Не, растежа не спира. Обаче не трябва да гониш максимални постижения т.е. да целиш да вдигнеш колкото се може повече на лежанката за едно повторение. Аз съм на 16 и от подобни трибойски изпълнения ме болят всички стави(китки,лакти,рамене,гръб,таз,колене,глезени ....) Така че тренирай от типа 4х8 / 4х10 не се втурвай към под 6 повторения. Така като гледам този форум и че и други, има много на моята възраст, които са се претоварвали във фитнеса и сега си патят като мен.

В сайта имаше една тема за влиянието на фитнеса в/у растежа. Говорил съм с Величко Чолаков. Български щангист висок 206 см. Каза че от 12 годишен тренира и както се вижда не е нисък въобще. Освен ако не е трябвало да стане 2.50 метра и щангите да са му намалили растежа, което аз считам за невярно. Но дори и той е имал тази болка в ставите ... така че внимавай ! Разгрявай добре и не се пренатоварвай.

Аз ти препоръчвам да се ориентираш към спортна гиманстика,футбол,волейбол,баскетбол,плуване или каквото ти харесва. Фитнеса е за по-късно. Лично мнение.

Мнението беше редактирано от Overlord на 28.01.11 23:38.

29.01.11
10:39

казано от HAYEMAKER на 28.01.11, 23:14:

Според мен няма абсолютно никакъв проблем ... на 13 неможеш да клякаш с такива кила та да ти забави разтежa.
Само не разбрах какво общо имаше това с обиколката на ръката ти :D

Еми щото съм чувал че колкото повече мусколи имаш толкова повече пречи на коста да се издалжава

29.01.11
10:51

Няма проблеми с растежа. Единствено внимавай с работните тежести да не са ти непосилни и да те карат да изпълняваш упражненията непраилно. Все пак организмът ти е млад и сравнително по-крехък.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.01.11 10:52.

29.01.11
12:49

Твоята цел каква е - да опиташ по някакъв начин да забавиш растежа си или да постигнеш нещо във фитнеса ?

29.01.11
13:04

http://www.bb-team.org/articles/2801_fitnes-i-rastezh-na-visochina

29.01.11
20:03

казано от Borko Golemanov на 29.01.11, 12:49:

Твоята цел каква е - да опиташ по някакъв начин да забавиш растежа си или да постигнеш нещо във фитнеса ?

искам да си раста нормално и да имам мусколи

29.01.11
20:09

Почвай да тренираш...да не ти пука за растежа.Като станеш на 16-17 ще си животно.Много хора съжаляват че не са почнали  да тренират на твоята възраст...

04.02.11
15:59

Аз не тренирам за корем ама ако по4на дали 6е ми спре растежа шото са ми казвали че плочките пречат на грабнака да се издължава

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1