28.01.11
21:50
Здр аз съм на 13 175см 62кг обиколка на раката 32 и гръдна 97 ходя от 3 седмици на фитнес искам да питам дали като ходя да тренирам може да ми спре растежа
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 17:40.
28.01.11
22:27
зависи с каква тежест тренираш.А иначе да има си и упражнения ,които забавят растежа.Като например клековете с щанга,мъртвата тяга и etc… . Но като цяло ако тренираш правилно с нормална тежест и без тези упражнения не мисля,че ще има проблем. :)
Според мен няма абсолютно никакъв проблем ... на 13 неможеш да клякаш с такива кила та да ти забави разтежa.
Само не разбрах какво общо имаше това с обиколката на ръката ти :D
казано от Daniel Dimitrov на 28.01.11, 22:27:
А иначе да има си и упражнения ,които забавят растежа.Като например клековете с щанга,мъртвата тяга и etc… .
Напротив, няма такива упражнения, които да забавят растежа.
Не, растежа не спира. Обаче не трябва да гониш максимални постижения т.е. да целиш да вдигнеш колкото се може повече на лежанката за едно повторение. Аз съм на 16 и от подобни трибойски изпълнения ме болят всички стави(китки,лакти,рамене,гръб,таз,колене,глезени ....) Така че тренирай от типа 4х8 / 4х10 не се втурвай към под 6 повторения. Така като гледам този форум и че и други, има много на моята възраст, които са се претоварвали във фитнеса и сега си патят като мен.
В сайта имаше една тема за влиянието на фитнеса в/у растежа. Говорил съм с Величко Чолаков. Български щангист висок 206 см. Каза че от 12 годишен тренира и както се вижда не е нисък въобще. Освен ако не е трябвало да стане 2.50 метра и щангите да са му намалили растежа, което аз считам за невярно. Но дори и той е имал тази болка в ставите ... така че внимавай ! Разгрявай добре и не се пренатоварвай.
Аз ти препоръчвам да се ориентираш към спортна гиманстика,футбол,волейбол,баскетбол,плуване или каквото ти харесва. Фитнеса е за по-късно. Лично мнение.
Мнението беше редактирано от Overlord на 28.01.11 23:38.
29.01.11
10:39
казано от HAYEMAKER на 28.01.11, 23:14:
Според мен няма абсолютно никакъв проблем ... на 13 неможеш да клякаш с такива кила та да ти забави разтежa.
Само не разбрах какво общо имаше това с обиколката на ръката ти :D
Еми щото съм чувал че колкото повече мусколи имаш толкова повече пречи на коста да се издалжава
Няма проблеми с растежа. Единствено внимавай с работните тежести да не са ти непосилни и да те карат да изпълняваш упражненията непраилно. Все пак организмът ти е млад и сравнително по-крехък.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.01.11 10:52.
Твоята цел каква е - да опиташ по някакъв начин да забавиш растежа си или да постигнеш нещо във фитнеса ?
29.01.11
20:03
казано от Borko Golemanov на 29.01.11, 12:49:
Твоята цел каква е - да опиташ по някакъв начин да забавиш растежа си или да постигнеш нещо във фитнеса ?
искам да си раста нормално и да имам мусколи
Почвай да тренираш...да не ти пука за растежа.Като станеш на 16-17 ще си животно.Много хора съжаляват че не са почнали да тренират на твоята възраст...
04.02.11
15:59
Аз не тренирам за корем ама ако по4на дали 6е ми спре растежа шото са ми казвали че плочките пречат на грабнака да се издължава