Фитнес + Бокс

29.01.11
19:41

Здравейте,
Занимавам се с фитнес от 9 години, мисля да започна да тренирам втори спорт бокс, непрофесионално
(като фитнеса ми остава приоритетен).
Да кажем седмично 3-4 пъти фитнес и 1-2 пъти бокс(тренировките могат да варират в зависимост от това как ще го усетя като почна).

Понеже дочух, че бокса ‘изгаря’ мускулна маса и разваля формата на мускулите искам да попитам дали това е вярно и ако да мога ли да ги комбинирам, така че бокса да не пречи на фитнеса (чрез добавки примерно, по-специална програма или нещо такова).

Един приятел(който не е много навътре) ми каза, че ако започна да тренирам бокс ще сваля на ръка от 46 на 40(5-6 см).
Има ли такова нещо ?

Прочетох други подобни теми във форума, където се казва, че масата пречи на скоростта, че при бокса ти трябва експлозивност, а фитнеса те прави бавен и скован и т.н. това е без значение, защото мисля да се занимвам любителски.

29.01.11
22:28

казано от Alexander_M на 29.01.11, 19:41:

Здравейте,
Занимавам се с фитнес от 9 години, мисля да започна да тренирам втори спорт бокс, непрофесионално
(като фитнеса ми остава приоритетен).
Да кажем седмично 3-4 пъти фитнес и 1-2 пъти бокс(тренировките могат да варират в зависимост от това как ще го усетя като почна).

Понеже дочух, че бокса ‘изгаря’ мускулна маса и разваля формата на мускулите искам да попитам дали това е вярно и ако да мога ли да ги комбинирам, така че бокса да не пречи на фитнеса (чрез добавки примерно, по-специална програма или нещо такова).

Един приятел(който не е много навътре) ми каза, че ако започна да тренирам бокс ще сваля на ръка от 46 на 40(5-6 см).
Има ли такова нещо ?

Прочетох други подобни теми във форума, където се казва, че масата пречи на скоростта, че при бокса ти трябва експлозивност, а фитнеса те прави бавен и скован и т.н. това е без значение, защото мисля да се занимвам любителски.

Александре, кажи честно, че след 9 години във фитнеса още има тайни за теб, камо ли това как ще се отрази една кардио тренировка (каквато е бокса) на ръката ти от 46см???? (wave)

29.01.11
23:56

Всичко зависи от храната ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1