26.01.11
14:23
Здравейте!
Реших да си направя едно НДВ,за да мога да сваля мазнините,които имам от много време.На 18г. съм,тежа 67кг. и съм 1.77см висок.Режима за сега съм го измислил така:
Закуска:2яйца + 100г макарони
Втора закуска:100г фъстъци
Обяд-100г пържола(свинска или пилешка)+100г ориз
След тренировка-1-2 банана
Следобедна закуска-2яйца+100г фъстъци
Вечеря-100г пържола+100г ориз
Преди лягане-150г извара
Приемам всякакви съвети за режима ми!
П.С Мога да заменям пържолите с риба.
Твърде много въглехидрат като за НВД... Лично аз не съм привърженик на НВД диетите. Ефекта от НВД трае реално около седмица, след което организма се приспособява към ниското количество въглехидрати и прогреса спира. Ориентирай се към ротация на въглехидратите или РБД, наблегни на чистите храни и повечко белтъчини, кардио дейност след силова тренировка.
Това от мен, ако имаш повече въпроси питай
По-здрави!
26.01.11
19:41
казано от emzo на 26.01.11, 15:00:
177см и 67кг ....... и викаш имаш мазно ???
Да,имам доста мазно на корена,по-малко на бедрата и задника.
26.01.11
22:33
Аз мисля,че тези макарони трябва да ги махнеш.Можеш да ги заместиш с овесени ядки например.За обед или вечеря е добре да включиш и риба тон :)
26.01.11
200гр ориз + 100гр макарони са ти около 210гр въглени. Доста много за един 67 килограмов на НВД.
200гр фъстъци дневно също са много, особено тези 100, които са без никакъв друг протеин - не очаквай от тях да усвоиш кой знае колко белтъчини.
90% от диетата трябва да се преработи. А ако това е най-доброто, което може да направиш за парите си (ако парите са критерий за диетата), то по-добре не се занимавай с НВД.
27.01.11
22:01
казано от Oranje на 26.01.11, 22:33:
200гр ориз + 100гр макарони са ти около 210гр въглени. Доста много за един 67 килограмов на НВД.
200гр фъстъци дневно също са много, особено тези 100, които са без никакъв друг протеин - не очаквай от тях да усвоиш кой знае колко белтъчини.
90% от диетата трябва да се преработи. А ако това е най-доброто, което може да направиш за парите си (ако парите са критерий за диетата), то по-добре не се занимавай с НВД.
Еми ако махна въглехидратите от вечеря и ги заместя със салата,и плодове.Също да намаля макароните и ориза на 60гр.Фъстъците ще ги направя 2-пъти по 50гр. и при първите 50гр. сложа друг протеин.Няма ли да се получат нещата?
Ако може да кажеш как да я оправя?
29.01.11
15:25
Определено доста въглехидрати за НВД. Ако целиш кетоза, въглехидратите трябва да са ти максимум 1гр. на телесен килограм. При теб това ще значи 67гр. абсолютен максимум. При този случай останалите калории за деня(около 2500 в твоя случай, за да отслабваш) ще трябва да си набавяш от протеин и мазнини в съотношение 50%:50% или 45%:55% и т.н. Кетозата настъпва след около 5 дни и тялото се адаптира да използва мазнините за енергия. Ако ще изпадаш в кетоза, запомни, че не трябва да продължава повече от 1 до 2 месеца максимум, защото след това са възможни здравословни проблеми. Дори и ако не целиш кетоза, а диета с ниски въглехидрати, то те трябва да бъдат около 25% от дневните калории, което се равнява на 156гр. въглехидрати за деня. Сам виждаш, че доста грубо прекрачваш всякакви граници, които определят НВД. Обмисли отново менюто си и храните в него. Избягвай всякакви въглехидрати. Е, все пак трябва да поемаш малко, но ги сложи в закуската и след тренировката. В нетренировъчен ден, ги сложи в закуската и обяда (примерно). Имаш още работа ;) Успех! :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.01.11 15:26.
29.01.11
Закуска:2яйца+50г фъстъци
Втора закуска:30г фъстъци -тук не мога да реша какво да сложа?
Обяд-100г пържола(свинска или пилешка) 100г ориз
След тренировка-1-2 банана
Следобедна закуска-2яйца 40г фъстъци
Вечеря-100г пържола салата плодове
Преди лягане-150г извара
Така по-добре ли е или още нещо трябва да се барне?
30.01.11
12:28
казано от brusakch на 29.01.11, 22:37:
махни плодовете от вечерята
и ги вкарай сутрин или на 2рото място, където питаш какво да сложиш.
Здравейте! Много искам да започна НВД, но моят проблем е, че изчисленията и самата схема не са ми много ясни. Имам представа какви храни са позволени, но не знам как да балансирам и как да ги разделям през целия ден. Висока съм 160 см и тежа 57 кг. Видимо положението е нормално, но нали знаете, че винаги искаме още :) Искам да започна НВД, за да се почувствам по-добре в кожата си. Имам да махам от краката най-вече, и до сега почти нищо не е било от полза. Активно се занимавам със спорт, 3-5 пъти седмично и искам да съчетая това с режим. Ще съм благодарна за малко съвети и разяснение как да се храня през целия ден. Колко въглехидрати мога да ям и от каква храна да си ги набавям?
Благодаря предварително! :)))
Такаааа...никой не ми отговяря, но реших да пробвам пак. :) Ето какво успях сама да изработя като свой собствен режим съобразен с НВД:
Закуска: кисел плод
Врора закуска: 50 гр овесени ядки с чаша прясно или кисело мляко
Обяд: 100-200 гр печено месо + домат
Следобедна закуска: кисело мляко с подлсадител
Вечеря: месо + салата
Закуска: кисел плод (портокал, мандарина, зелена ябълка и др.)
Втора закуска: 50 гр сирене/кашкавал + 50 гр ръжен или пълнозърнест хляб
Обяд: месо + зеленчук
Следобедна закуска” 50 гр ядки
Вечеря: месо + салата
Месото е всякакво, като избягвам свинско, освен ако не е кайма. Млечните продукти са пълномаслени или със среден процент масленост. Как ви се струва? Тренирам до час и половина след обядя. Приемам съвети всякакви :)
05.02.11
19:01
Трябва да поемаш не повече от 1г-1.5г. на килограм въглехидрати.И е хубаво да са разпределени на закуска и преди тренировка.От тук можеш да видиш състава на всяка храна- http://www.bb-team.org/hrani и да изчислиш по-колко грама да приемаш.Тази тема ще ти помогне много за режима http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063.Общо взето трябва да приемаш повече протеин и мазнини(но полезни,не от вафли)и малко въглехидрати.
казано от person на 05.02.11, 19:01:
Трябва да поемаш не повече от 1г-1.5г. на килограм въглехидрати.И е хубаво да са разпределени на закуска и преди тренировка.От тук можеш да видиш състава на всяка храна- http://www.bb-team.org/hrani и да изчислиш по-колко грама да приемаш.Тази тема ще ти помогне много за режима http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063.Общо взето трябва да приемаш повече протеин и мазнини(но полезни,не от вафли)и малко въглехидрати.
Аз трябва да приемам 57 грама въглехидрати на ден, а една малка филия ръжен хляб не съдържа повече от 30 грама :) Всичко, което казваш го знам, питах дали менюто ми е добре съобразено. :)
07.02.11
07:58
казано от person на 05.02.11, 19:01:
Трябва да поемаш не повече от 1г-1.5г. на килограм въглехидрати.
Хич не съм съгласен. НВД не означава непременно “кетоза”, защото с 1г/кг. въглехидрати ще се получи точно това. НВД може да бъде и 200гр. въглехидрати на ден...естествено всичко зависи от съотвеното тяло. Като цяло, НВД се смята режим, в който въглехидратите представляват 30-35% (или по-малко) от дневните калории. При 1гр./кг. общо взето се получава около 5-10% (Аткинсова диета)...има разлика между диетата на Аткинс и обикновен режим с ниски въглехидрати ;)
07.02.11
12:36
Еми аз така прочетох в темата за съставяне на НВД.Ще обясниш ли малко по-подробно за кетозата и за тази Аткинсова диета,и за разликата с обикновения режим с малко въглехидрати?
При 1гр/кг трудно ще влезе в кетоза.
Изобщо какво му давате акъли, като при 177см и 67кг едва ли има мазно, което да свали с режим, да трупа мръвка и догодина да чисти.
07.02.11
13:27
казано от person на 07.02.11, 12:36:
Еми аз така прочетох в темата за съставяне на НВД.Ще обясниш ли малко по-подробно за кетозата и за тази Аткинсова диета,и за разликата с обикновения режим с малко въглехидрати?
Обикновената НВД няма какво да се обсъжда. Просто се цели да ядеш малко въглехидрати (около 25-30% от дневните калории). При Аткинсовата диета обаче въглехидратите трябва почти да отсъстват от менюто. Обикновено при нея се препоръчва прием от 1гр./кг...може и малко по-малко, но в никакъв случай повече. Опростено казано, при този режим, поради липсата на въглехидрати за енергия, организма започва да черпи енергия главно от мазнините. За сметка на нищожните въглехидрати се увеличава приема на протеин и мазнини. Естествено, органи като мозъка и черния дроб не могат да функционират без глюкоза, затова за тях се чрез глюконеогенеза се превръщат мазнини (и не само) в глюкоза. Та...това е идеята на цялата диета. Да накараш организма да наблегне на мазнините за енергия, включително и подкожните. Тя обаче крие здравословни рискове, ако се прилага за по-дълго време. Около месец, месец и половина е най-добре, но не повече.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.02.11 13:27.
07.02.11
15:04
Махни въглехидратите след 18:30.
За кетоза не трябва да минава и 30-40 грама и то основно тези 30 рама въглехидрати може да са от млечни продукти или малко ядки евентуално , от изключителна важност при кетонната диета са фибрите , аз много пострадах от това , че ги подцених , но не препоръчвам на автора тази диета по-добре е да си състави 1 прилично НВД с по-малко въглехидрати от това което е написал :)