30.01.11
22:04
Здравейте, приятели. Имам един такъв въпрос >> В залата в която ходя, а тя е единствена в моят град няма уреди за кардио тренировка.. Аз обаче искам да провеждам такава с идеята да си стегна корема и по възможност да изкарам преса. Имам възможност да бягам на стадион. Идеята ми самото бягане какво би трябвало да бъде, за да постигна целите си?
Бягане с ускорено темпо? Леко потръскване? Спринтове? Или просто въртене на обиколки в умерено темпо ?
Висок съм 192см, 84-5кг, 24 години., слаб съм, не съм замазан, но искам да си оформя мускулатурата.
Благодаря!
30.01.11
22:06
Спринтове, а ако има и стълби на стадиона - и бягане по тях. И след това може да завършиш и с няколко обиколко, в които да следиш пулса...
Разбира се, започни според нивото си, а не се изсилвай.
Това за оформяне и стягане на краката. За корема е добре да вкараш и малко упражнения за него.
30.01.11
22:10
Оранже, а за хора, които искат да правят крака с тичане и корем, без да се топят кг. какъв вид тичане ще препоръчаш ? Защото аз искам да качвам кг, но същевременно искам и да тичам ?
30.01.11
22:12
казано от achkos на 30.01.11, 22:10:
Оранже, а за хора, които искат да правят крака с тичане и корем, без да се топят кг. какъв вид тичане ще препоръчаш ? Защото аз искам да качвам кг, но същевременно искам и да тичам ?
Разликата с предното ми мнение е в храненето в случая.
Аз съм бегач и съм участвал на работнически състезания на средни и дълги разстояния. И бягането не ми е пречело при качване на кила, а дори обратното. Всичко идва от храненето. И дозировката на спринтовете и по-дългите отсечки.
Колега, моята идея е същата, аз също искам да кача мускулна маса.. и не смятам да спирам залата..
Чудя се обаче дали няма да ми дойде много да съчетавам и 2-те.. дали ще имам физическите сили..
Когато имаш всичкото свободно време на света вероятно е лесно, но като ходиш и на работа... трудно :)
30.01.11
22:31
казано от freaker на 30.01.11, 22:28:
Колега, моята идея е същата, аз също искам да кача мускулна маса.. и не смятам да спирам залата..
Чудя се обаче дали няма да ми дойде много да съчетавам и 2-те.. дали ще имам физическите сили..
Когато имаш всичкото свободно време на света вероятно е лесно, но като ходиш и на работа... трудно :)
Стегна корема, изкарам пресата, оформя бедрата, кача мускулна маса...прав си, че е трудно ;)
Хубавите програми са според човека, а не фиксирано какво да прави и той да кара Сизиф да изглежда като лентяй.
Ако имаш хубава, индивидуализирана спрямо твоите възможности програма, то не само ще имаш сили за залата и тичането, а и ще бъдеш все по-свеж, здрав, силен и работоспособен.
30.01.11
22:43
Аз знам, че храната играе най-важната роля, но леко-кросово ли е добре или спринтово или комбинация да речем 300 м крос, 100 м спринт ?? :)
30.01.11
22:47
казано от achkos на 30.01.11, 22:43:
Аз знам, че храната играе най-важната роля, но леко-кросово ли е добре или спринтово или комбинация да речем 300 м крос, 100 м спринт ?? :)
Какво съм написъл в първия пост по темата? ;)
30.01.11
22:50
Значи спринтове ОК :) Корем си тренирам в нас :) Благодаря.