29.01.11
12:20
Какво мислите за консервите с риба тон?Лично аз като чуя консерва и веднага свързвам думата с нещо супер нездравословно, напълнено с консерванти.Пробвах да си пека риба вкъщи, но нямам време всеки ден да се прибирам в обедната почивка и да си готвя, затова започнах да си мисля за варианта с консервите.Наистина ли са толкова зле, колкото си мисля аз и добра идея ли са за обяд и вечеря почти всеки ден?
добър вариант е разбира се ,но купувай риба тон в собствен сос и преди да започнеш да я ядеш и изливаш водата
Rio mare - натуралната ми привлече вниманието, само тази сол вътре е кофти.
Да препоръчате някоя друга?
29.01.11
13:08
супер са повечето консерви откъм здравословност. Друг е въпросът за вкуса...
29.01.11
13:21
Аз си взимам Ocean филе в собствен сос. Цедя го, доколкото е възможно, нарязвам го на ситно и го ям като сандвич с домат или зелена салата. В друг формат ... евентуално мексиканска салата, но е много играчка за моите кулинарни умения.
За жалост напоследък и в горепосочената марка и продукт засичам съдържание, което е всичко друго, но не и филе (костици и други подобни).
29.01.11
13:25
И аз консумирам риба тон на Ocean в собствен сос. В седмичното ми меню минимум два пъти фигурира риба тон.
Хапвам я на сандвич с хляб Вита и резен домат отгоре или в салатка, която приготвям по следния начин:
280 гр. царевица, изцедена
130 гр. филе риба тон, изцедено
4 -5 листа зелена салата
1 домат
няколко маслинки
поръсена с лимонче, ако обичаш може и зехтинче :)
Т.к. и аз нямам време да готвя, включам в обедите си спокойно риба тон и описаната салата е една от любимите ми.
Благодаря ви много за бързите отговори.
Ей сега си взех една на rio mare в собствен сос, махнах соса, сложих лимонче и стана божествено.Наистина е идеална да си я хапвам на училище, без да се занимавам да се прибирам до вкъщи, че да гледам часовника през 2 мин докато ям и после да се услушвам като съучениците ми почнат да се чудят от къде им мирише на риба.
Ще пробвам и ‘‘ocean’‘, само да я открия, че в магазина наблизо я нямаше.
Eх тва Ocean го гледах преди малко ама не ми вдъхна доверие нещо.
Ще я пробвам.
Като цяло е суха риба нали ?
И на Ocean и на Rio Mare съм пробвал, да не казвам всичките им разновидности, съществена разлика не съм намирал. Смело взимай.
Между другото много хубава пица може да се направи с риба тон, но не знам каква ти е диетата. :)
Oт мен глас за Di Alba, синята кутия. Има варианти собствен сос, със зехтин или с растително масло. Взимам си от първия.
Ocean са като смлени с пасатор, докато Ди Алба са си истински цели парчета. Rio Mare също е много хубава, но е почти двойно по-скъпа.
казано от 3OP3AMAH на 29.01.11, 19:05:
Oт мен глас за Di Alba, синята кутия. Има варианти собствен сос, със зехтин или с растително масло. Взимам си от първия.
Ocean са като смлени с пасатор, докато Ди Алба са си истински цели парчета. Rio Mare също е много хубава, но е почти двойно по-скъпа.
Имаше и една De Lora мисля или нещо подобно, тя също не е лоша, малко е, като смелена, както ти казваш. Но и цената ѝ е по-добра от тази на Рио Маре-то. ;)
За жалост в България само консервите са вариант,един път срещнах прясна риба тон на скромната цена от 40 лв за килограм.Цвета нямаше нищо подобно с тези от консервите,наподобяваше телешко по червения концентриран цвят.Така че това ни остава консервирана.
Аз съм доволен от филето на Sunny Foods,едни жълти консерви.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 29.01.11 23:52.
О, да.Точно тази прясната риба си взех онзи ден от Метро.Не е лоша, но е многоо суха, направо едвам се дъвчи..
30.01.11
00:36
казано от Nicolette Elias на 29.01.11, 23:59:
О, да.Точно тази прясната риба си взех онзи ден от Метро.Не е лоша, но е многоо суха, направо едвам се дъвчи..
Ами хубаво е да се маринова със зехтин преди това, след което се запича буквално за по минутка от всяка страна. Така не се получава толкова суха.
31.01.11
00:30
Не е чак толкова лош вариант консервата. Аз си хапвам на Ди Алба филе от консерва. Това е една от най- евтините консерви на пазара и мисля, че е и най-доброто от към цена/качество. Вкусна е и като отвориш консервата, тя е пълна с риба, а не като други с малки парченца плуващи в пълната със сос кутия. Която и марка да предпочетеш, взимай си в собствен сос и отцеждай преди консумация :)
09.02.11
21:57
хапвай и не се притеснявай,да не е по хубаво да хапнеш една баничка?
21.08.16
16:21
От къде мога да си намеря такава консерва ,защото никога не съм пробвал и ще ми е в голям + за набавянето на протеина за деня ??? И каква е цената ???
Във всички по- големи магазини има. Цената е според зависи от марката, но например в лидъл има добра тяхна марка за 2-3 лева консервата (170 гр. мисля че е отцеденото съдържание).
22.08.16
09:28
Да споделя, че няма да ти е никак от полза. Цялата консерва е 170 гр, като , реалното съдържание отцдено е ок 80 гр. риба за 3 лв- няма никаква полза. Освен това в консервите се слагат най- нискокачествените риби- като го свариш в автоклава, не може да се разбере какво си сложил. Намери си прясна риба тон или поне замразена на котлет/филе, Консервата е напълно безполезна.
22.08.16
20:18
Пробвах я днес от кауфланд за 2.20 лв тяхна си марка ,иначе са около 3.50 лв . Сухо е месото ,но определено при тази цена/грамаж/качество не си заслужава ,но от време на време може да се купува .
Изпада от време на време на промоция за по 1,60 - 1,80 лв., като вземеш 2 консерви за около 3,50 лв, нарязваш и 1-2 домата и става добра вечеря :)
казано от Димо на 22.08.16, 02:19:
Във всички по- големи магазини има. Цената е според зависи от марката, но например в лидъл има добра тяхна марка за 2-3 лева консервата (170 гр. мисля че е отцеденото съдържание).
Погледнах я - 2.60 за 150 грама в отцедено състояние.
29.08.16
15:47
Аз мисля, че Captain Blu е най-добрата на пазара. Има ли други, които мислят като мен?