30.01.11
22:06
Здравейте!Храня се правилно и спортувам много,но не уддържам на сладките изкушения.Продава ли се нещо изпитано и хубаво?
казано от ekaterina на 30.01.11, 22:06:
Здравейте!Храня се правилно и спортувам много,но не уддържам на сладките изкушения.Продава ли се нещо изпитано и хубаво?
Да, продава се - хром, може да си го купиш от всяка аптека, приема се един месец, по едно хапче (аз съм пил на Биоактив - дражето е 200мг ако не се лъжа) след това се почива известно време, но колко точно трябва да провериш. Изцяло убива желанието ти за сладко :)
казано от emzo на 30.01.11, 22:30:
Хром пиколината, дори и на хартия няма такива свойства.
Не си прав Емзо - http://apteka.framar.bg/30001332/хром-табл-30-биоактив
Освен това го казвам като човек, за който два шоколада или две парчета тежка шоколадова торта са нищо работа, но когато пия хром погледна ли шоколад ще се издрайфам.. А линка беше просто защото и на хартия го има ефекта.
В момента не ми се търси, но за хрома има десетки проучвания, а Фрамар може да напишат, че и за 1 ден сваля 10см от талията :D
този фрамар знаете ли къде се продава?аптеки,магазини,сайтове?а хрома?това сладко ми скапва всичко за което се трудя
30.01.11
23:37
А защо вместо да търсиш магически хапчета, не спреш да ги ядеш? :) Желанието за “сладко” е ниско ниво на инсулин в кръвта и/или привикване на тялото към постоянни високи стойности на хормона (което се получава при постоянното ядене на “сладко). Вместо да съжаляваш, че ядеш “сладко”, започни да си набавяш въглехидратите от храни с нисък ГИ, като овес, кафяв ориз, пълнозърнести спагети.
И в този ред на мисли Хром пиколинатът трябва да помогне:) Худия, Акай... някои казват, че убива желанието за храна (в това число и сладко), но от личен опит нищо не мога да ти кажа.
казано от emzo на 30.01.11, 23:18:
В момента не ми се търси, но за хрома има десетки проучвания, а Фрамар може да напишат, че и за 1 ден сваля 10см от талията :D
Наистина не съм сигурен в действието му, в смисъл дали приемането на хром намалява желанието за сладко, или липсата му в организма подтиква към свръх употреба на сладко, и след прием на хром това желание изчезва, но за мен е факт, че е едно от двете. Спорът дали хромът намалява желанието за сладко би заприличал на спорът - действа ли Джак-а, при едни да, при други не. Но определено има много мнения по форумите за положителното въздействие на хромът за подтискане на желанието за сладко. Жив пример е и майка ми, на която го препоръчах, и резултата при нея е същия, а и тя като мен е опустушител на сладко.
Екатерина, хром се продава сигурно във всяка аптека. Ще ми е интересно да споделиш дали ти е подействал!
обезателно ще взема нещо.от години това ми е най-вредния навик.вечер към десет единайсет настъпва ад за всичко сладко и общо взето се мотивирам,че сутринта ще тренирам и така в порочен кръг.имам за сваляне 11 кг,което не е малко.по-малкото зло е че хапвам диетични бисквити и други с намалени ,но знам,че и това е супер вредно.утре ще си купя хром
31.01.11
00:21
Не съм сигурен, дали ще има желания ефект, но компонентен протеин може да те засища вечерно време, а и да притъпи глада, най-вече този за сладко. При мен става точно това, но нямам неконтролируемо желание за сладко.
Воля?Не става ли?
Просто не дръж нищо сладко у вас,тогава и да ти се яде вечер няма от къде.
31.01.11
06:39
От доста жени съм чувал да описват този проблем - “вечер към 10-11 (някои в 2-3 през нощта) така ми се дояжда сладичко .... и .т.н.”.
Ето ДВА начина за решаване на проблема (най-добре да се комбинират двата)
1. Последното хранене за деня да е богато на протеини и мазнини.
2. Не дръжте сладко вкъщи!!!
Сетих се и още нещо:
Сладкото си има своето място в режима - веднага след тренировка, но да няма мазнини в това, което се яде!
отстрани изглежда лесно,но не е))))))).има моменти ,когато гладът за сладки неща е неудържим.Поръчах хапчета от нета и ще коментирам ефекта.
31.01.11
19:55
Хапчета, та хапчета... Поинтересувала ли си се защо имаш неутолим глад за сладко? Как се храниш през другото време? Ако въобще се храниш? Ще станеш зависима от хапчетата и след като ги спрем кво правим? Гълтаме 1кг шоколад Линдт. :)
31.01.11
19:59
между другото ... аз също бях спрял сладкото на 100% единствения ефект беше, че ми пада кръвното и се замайвам тъй, че сладкото също има място в менюто ти ;) по един два малки шоколада на ден нищо няма да ти стане гарантирам ти... много е тъпо да има хапчета и тем подобни, учат хората на мързел ... искам да отслабна Фат бърнъра и си готов искам мускули химията и си готов... е къде отива волята,труда и потенето ... за повечето хора това е хапчета и там 1-2 часа на някакви уреди ... а би трябвало да е 1-2 часа тренировка и 22 часа живот съобразен с това тренировката ти да е не е напразна
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.01.11 19:59.
казано от ekaterina на 31.01.11, 19:52:
отстрани изглежда лесно,но не е))))))).има моменти ,когато гладът за сладки неща е неудържим.
Приятелката ми като и се прияде нещо сладко, пие от моя протеин (ndolars)
31.01.11
20:16
Ако се прияжда сладко вследствие на виждането на торта и т.н. - ок, психологически глад е, ще го борим.
Но ако вечер ей така се прияжда сладко, то това може да е сигнал от тялото, че храненето е правилно според теб, но не и според него. А що се отнася до организма ти - той знае по-добре от теб.
Преди малко ‘у молО’ една дИвойка разправяше по тИлИфонО, че започва само пилешки гърди без капка мазнина да яде, че дънките не й стават. Според нея това е правилно хранене, което трябва да се прави непрекъснато, но нещо се била опуснала напоследък...
Аз бих се опитал да разбера тоя глад за сладко дали не ми казва, че греша кардинално в хранененто си, вместо да се опитвам да го притъпявам. Ако трябваше да лъжем всичко, то щяхме да сме направени без бая рецептори начело с тези за болка...
31.01.11
20:34
казано от ekaterina на 30.01.11, 22:06:
Продава ли се нещо изпитано и хубаво?
Хубаво? Хубаво като шоколад, но без страничните ефекти май няма. Най-често срещаните натурални съставки в продукти за подтискане на апетита са кофеин и екстракти от Caralluma Fimbriata, или йерба, или худия, понякога - хром в хелатна форма. Но тези добавки не могат да дадат усещането за вкус. Може да заблудят мозъка, но според мен по-ефикасно би било да нахитриш глада си към сладко. Примерно като огладнееш по обичайното време да си си приготвила запас от леки хапвания, които да не са толкова вредни като тези със захар (сурови бадеми, орехови ядки, снаксове от зеленчуци, може да ги подлютиш леко за да предизвикаш по-силна реакция и т.н.). Принципа е че една зависимист лесно може да се замени с друга, не толкова вредна за организма. Такъв е и ефекта от спорта, когато се бори човек със зависимост от цигари, алкохол и т.н.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 31.01.11 20:35.
Стига с тези хапчета и глупости. Повечето от хапчетата за отслабване действат на хормонално ниво. Така оправяш един проблем и следват още няколко след него. Да не говорим, когато спреш с хапчетата се получава обратен ефект винаги. Ако ще взимаш нещо нека да е хранителна добавка: протеин, витамини и т.н. За да имаш такава нужда от сладко значи има някакъв дисбаланс в тялото ти.
Може от стрес и депресия да е. Все пак сладкото, в частност шоколада, всички знаем как влияе на настроението и хормона на щастието. Друго нещо, което влияе така е секса, един от най-добрите заместители на сладкото.
Не ти препоръчвам нищо, което блокира какъвто и да е апетит, ако ще и за солено. Щом тялото иска нещо, значи има нужда от него, но каква е причината сама трябва да откриеш, може да е нисък калоричен дневен прием. Не мога да знам със сигурност, като не знам как се храниш и какви навици имаш. :)
Много философски го раздавате :D
Че храненето и не е наред е повече от ясно.
И все пак:
silabg.com/bg/product/detail/bid/43/id/8554/na/EST - SUPPRESSOR CHEWABLES - 90 caps
fitness1.bg/syntrax-spyce/
и макар и не с такава цел, но подтискащ апетита - OEP
Kaто за начинаеща - Spyce най-добре, но се замисли и върху храненето.
Или не я адеш въглехидрати или не зареждаш.
Храненето ми се състои от :
сутрин кисело мляко 0.01 с лъжица ленено семе
обяд салата с месо или риба(само зеленчук с малко зехтин и много лимон,а месо само пилешко филе и риба тон в собствен сос)
към 4 плод
вечеря салата с филе или риба ,малко обезсолено сирене със зеленчук или задушени зеленчуци с лимон.
на всеки четвърти ден включвам леща,елда или пълнозърнести макарони.пия много вода .
Премести плодовете на закуска или час-два след закуска.
Следобед може да хапнеш въглехидрат с нисък ГИ преди тренировка, това няма да попречи.
Щото така нито НВД, нито Кето.
За ориентир - смятала ли си КБ и дали приемаш достатъчно калории ?
вземи си myofusion вкуса е идентичен с шоколад пък и ще е добре малко протеин за през ноща :)
казано от mitoveca на 01.02.11, 12:56:
вземи си myofusion вкуса е идентичен с шоколад пък и ще е добре малко протеин за през ноща :)
Много си мислех да и предложа същото..
02.02.11
00:03
Най- ефикасният подход при непреодолимото желание за сладко е ... просто да не държиш сладки неща около себе си. Аз не си падам по сладкото по принцип, но обожавам сладоледа. Когато не ми е пред очите, мога и да не ям месеци. Но когато си купя една кутия 1 кг и като просто знам че си седи в хладилника и ме чака - кутията свършва за няколко часа. Недей да държиш сладки неща вкъщи или в там където работиш и изобщо където прекарваш по голямата част от деня си. Ще видиш че когато изкушенията не са под носа ти ще стане далееч по поносимо. Остави ги разните хапове, които си решила да си купиш. Най - малкото няма да ти свършат работа и ще си дадеш парите напразно.
казано от emzo на 01.02.11, 10:34:
Премести плодовете на закуска или час-два след закуска.
Следобед може да хапнеш въглехидрат с нисък ГИ преди тренировка, това няма да попречи.
Щото така нито НВД, нито Кето.За ориентир - смятала ли си КБ и дали приемаш достатъчно калории ?
спортувам всеки ден от 11 а кб не съм.мисля ,че не приемам достатъчно и затова се нахвърлям за сладки неща
казано от ekaterina на 01.02.11, 10:04:
Храненето ми се състои от :
сутрин кисело мляко 0.01 с лъжица ленено семе
обяд салата с месо или риба(само зеленчук с малко зехтин и много лимон,а месо само пилешко филе и риба тон в собствен сос)
към 4 плод
вечеря салата с филе или риба ,малко обезсолено сирене със зеленчук или задушени зеленчуци с лимон.
на всеки четвърти ден включвам леща,елда или пълнозърнести макарони.пия много вода .
Ядеш прекалено малко калории през деня и вечерта организма се сеща за този пропуск в “диетата” ти.
От друга страна мозъкът ти свързва сладкото с голямо количество енергия и приятни удоволствия и неслучайно прегрешаваш именно с него.
Вариантът е да започнеш да ядеж повече въглехидрати и мазнини през деня, за да поддържаш стабилни нива на инсулин и така вечер е малко вероятно да злоупотребяваш със сладко.
Започнах да вкарвам по малко елда,пълн.макарони и картофи и се чувствам отлично.Хапчета са страхотни.Спрях се на хром пиколината.
05.02.11
21:07
казано от Hvanatema на 02.02.11, 15:49:
Вариантът е да започнеш да ядеж повече въглехидрати и мазнини през деня, за да поддържаш стабилни нива на инсулин и така вечер е малко вероятно да злоупотребяваш със сладко.
Има ли хранене, няма стабилен инсулин!!!
За хапчета, които подтискат глада не знам, но също така съм против използването им. Ще ти опиша структурата на моето хранене, дано това да е добър съвет.
1.Сутрин закусвам умерено. Ако закуската е голяма ми става тежко. В нея присъстват “манжи”, не ям плодове и салати. Примерно може да риба,пържоли или друго месо с картофи. Обичам да ям кисело мляко, но то надали има някаква полза. Най-важното е че пия вода по много
2.На обяд вече има плодове и салати, но “по-тежките храни” също присъстват. Отново много вода
3.Вечерята е към 6-7 часа. Тя е от плодове,зеленчуци,кисело мляко т.е. много лека. След толкова много приета енергия през деня, нямам нужда още и една голяма част от нея се изразходва до лягането.Друго би било, ако бъде приета много енергия нощем, тогава тя би се складирала като резерв, от което ти се оплакваш.
*В крайна сметка може би най-важното е да пиеш вода. Имаше периоди, когато спазвах стриктни диети(които в последствие се оказаха нездравословни) и тогава именно водата спомагаше за намалянето на глада, но волята(фанатизма) е най-важна. Ако подредиш храненето си, мисля че волята ти ще е достатъчна за да превъзмогнеш лекия глад. Но при сегашната ти структура, мисля че ... здравословно може би не е правилната дума, но е правилно че се храниш допълнително точно, когато нетрябва. Ефекта от гладуването е много по-лош от този на неправилното хранене.
Дано съм бил полезен.
Мнението беше редактирано от Overlord на 05.02.11 23:23.
Вече изпих пълна опаковка от хром пиколината.Няма никакъв ефект.Не си давайте парите.Овърлорд благодаря ти
01.03.11
09:15
Екатерина, не разбра ли, че вълшебно хапче няма? О, всъщност има... Но е прекалено скъпо и прекалено опасно. То пък и не било хапче, а цял хормон... Както и да е, вината си е в теб, защото така и не се послуша някой от опитните хора във форума. Храната, мила моя, храната! Тя ще те оправи, не хапчета... Чети за ВМ-НВД, РБД. А не за Д-р. Брайкова и диети тип “Господи, опази ме от болен глад!” или “Резервирайте си линейка с глюкоза и анорексия!”. Почти всички потребители в този форум, в които преобладава естрогена, искате да се тъпчете с боклуци, да не си мърдате гъза по цял ден и да изглеждате умопомрачително. Е, нЕма как да стане, баЦе! Ще търпиш да миришеш след тежка тренировка, ще търпиш да ти е трудно да се качваш по стълбите, защото си клякала като обезумяла, ще търпиш да не ядеш по 500 грама шоколад на ден, ще търпиш да ядеш меса, зеленчуци, ядки и всички “анти-вкусни” храни, ще търпиш, когато всички около теб приемат Бейк ролс, а ти си донесла от вкъщи извара и ядки.
казано от ekaterina на 01.03.11, 09:05:
Вече изпих пълна опаковка от хром пиколината.Няма никакъв ефект.Не си давайте парите.Овърлорд благодаря ти
как точно го установи това? имаш ли представа как работи хром-пиколината?
за мен това е една от работещите и много евтини добавки, стига да знаеш как да го използваш ;)
01.03.11
10:44
Да, нещото, което най-помага е храненето. Друго нещо, което на мен ми помага е протеина (все пак е сладък и има аромат на шоколад или какъвто вкус си искаш).
казано от GreyKnight на 01.03.11, 09:15:
Екатерина, не разбра ли, че вълшебно хапче няма? О, всъщност има... Но е прекалено скъпо и прекалено опасно. То пък и не било хапче, а цял хормон... Както и да е, вината си е в теб, защото така и не се послуша някой от опитните хора във форума. Храната, мила моя, храната! Тя ще те оправи, не хапчета... Чети за ВМ-НВД, РБД. А не за Д-р. Брайкова и диети тип “Господи, опази ме от болен глад!” или “Резервирайте си линейка с глюкоза и анорексия!”. Почти всички потребители в този форум, в които преобладава естрогена, искате да се тъпчете с боклуци, да не си мърдате гъза по цял ден и да изглеждате умопомрачително. Е, нЕма как да стане, баЦе! Ще търпиш да миришеш след тежка тренировка, ще търпиш да ти е трудно да се качваш по стълбите, защото си клякала като обезумяла, ще търпиш да не ядеш по 500 грама шоколад на ден, ще търпиш да ядеш меса, зеленчуци, ядки и всички “анти-вкусни” храни, ще търпиш, когато всички около теб приемат Бейк ролс, а ти си донесла от вкъщи извара и ядки.
Е слушам де как да не слушам.Пазя си диетата,но вечерите към 10 11 ми е трудно.Това явно не са моите хапчета. И да-тренирам всеки ден и обожавам да се храня с филе,извара,бавни въглехидрати и зеленчуци.И на мен ми е чудно как хората си падат по месото ,а има хора ,които не се докосват до сладко.за мен сладките неща обаче са страст,която искам да изкореня,защото се отразява на килограмите ми. в момента си позволявам да хапвам по малко само при пмс.
01.03.11
18:07
“И на мен ми е чудно как хората си падат по месото” Защо ти е чудно?
Опиши ми гладът ти за сладко. Щом видиш нещо сладко, ти се прияжда? Или просто седиш вкъщи, гледаш телевизия и се тресеш за захар?