31.01.11
23:13
След много яка тренировка по канадска борба преди месец се появи ужасна болка в тази област на китката. На другата тренировка разбрах, че не мога и трябва да спра да играя заради болката, което е кофти. При сгъване на китката има болка и при други движение - явно е, че има жила и имам чувство, че ще ми изтръгне костта. Спрях всякакви тренировки, напрежения, няколко дни я обездвижих, намазах областта с едно мазило РЕВУЛЗАН, което доста загрява, но не ми помогна. Ако имате идеи, моля помогнете.
Болка има и когато дигам тежест (дъмбел) с този захват - видео клип.
Темата беше редактирана от Мартин Николов на 31.01.11 23:22.
31.01.11
23:41
10 дни почивка и мазало с противовъзпалителен ефект. Шинирай китката по някакъв начин, обездвижи я някак си.
01.02.11
00:06
Благодаря ти, още от утре започвам. За обездвижването ще си купя накитник, който ограничава движенията в китката.
Абсолютно същата болка имах и аз в лявата китка след една тренировка в гимнастическата зала на Герена, заради едно мятане върху нея.
Доста ме болеше след това, но не спрях да тренирам. Вместо това си купих ластици за китки, за пристягане. Има медицински такива и тренирах с тях. Може дори да спиш и работиш с тях, ако не ти пречат. Идеята е да пристегнат сухожилията и да не позволят още по-голямо разтягане и натоварване.
Поне на мен доста ми помогнаха, но си иска време да се оправи, особено, като не спреш с тренките. Иначе болката ми беше точно същата, както ти я описваш. :)
01.02.11
13:35
И аз имах подобна на твоята болка,много кофти беше.С какво ли не я мазах,но накрая отидох при личния лекар и тя ми даде направление за ортопед.Той ми даде един лист,с който да ходя на нагревки.Ходих около 2-3седмици,през това време не съм тренирал и да ти кажа болката намаля много.После почнах да тренирам,но по-леко и гледах да я пазя и след 2 седмици спря да ме боли.
01.02.11
15:47
Здрайвете,
благодаря за отговорите. Утре и без това трябва да ходя на ортопед, може да ми препоръча нещо.
Dimzata за нещо подобно ли говорим:
- Aко не, от къде мога да си закупя тези медицински ластици.
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 01.02.11 15:48.
Да, нещо подобно. Има доста разновидности, с лепенки, цели(като гривни, с такива бях аз). Има според обиколката на китката, най-добре мери на място в аптеката или магазина. И гледай да не е прекалено стегната, трябва да е стагната, но не да спира кръвта. Все пак отиди утре на ортопед и се консултирай и с него.
Пиши какво те е посъветвал утре.
Успех.
17.02.11
19:27
Добър вечер,
извинявам се за огромното закъснение, не бях аз виновен. Направлението ми се забави и все пак какво ми каза ортопеда. Точно в тази област, където ме боли имало връзка, както на коляното, която се е разтегнала. Добре било, че съм си взел ластика и да не го нося постоянно, така и правя аз, също така ми изписа Arnika Gel на Allga San, който е над 10 лева 100мл. За него пише, че освежава и тонизира мускулатурата, изключително подходящ за спортисти - подобрява циркулацията и ускорява възстановяването, прилага се няколко пъти дневно. Гела си го купих и вече за 2-ри път се мажа, но попринцип болката си е все същата. Ортопеда ми каза, че следващият път когато отида ще ми направи рентгенова снимка, за да види какво е, дали му има нещо. Понеделник или Вторник се надявам, че ще стане и това.
Поздрави,
Мартин!
17.02.11
19:39
Няма ли да е по-добре да се мажеш повече време с този гел и да изчакаш преди да ти правят ренгенова снимка.Защото съм чувал,а и на мен личния лекар преди време ми каза,че не е много добре да се прави,ако не е наистина нужно.
17.02.11
20:11
Добре, така ще направя ще мажа седмица-две и ще се свържа с ортопеда да каже какво да правим.
ЕДИТ:
Ортопеда не ми даде направление за нагревки.
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 18.02.11 10:58.
17.02.11
21:46
Той не ти ли даде направление за нагревки?
Дам, забравих да ти кажа, че и мазило е хубаво да има. Аз лично винаги ползвам Alga San, но не знам точно кое. Изглежда малко, но стига за доста пъти, защото е гел.
Ластиците най-добре ги носи по време на тренировка или спи с тях. През деня не ги ползвай. Добре е да се спи с тях, защото през нощта тялото най-много се възстановява, като си стегнал сухожилието тялото ще може да го възстанови, както трябва да е. Но през деня пък трябва да го раздвижваш все пак. Избягвай да дигаш тежки предмети с тази ръка и всичко ще ти мине. При мен трая към 2-3 месеца, все пак е сухожилие изисква време.
Между другото може да правиш набирания, но с ластик около китката, при мен не болеше, като ги правих и много ми помогнаха за заздравяването на сухожилието. ;)
Избягвай да вдигаш за бицепс, тогава именно ще го натоварваш, също така да се подпираш много на тази ръка. :)
Успех и просто изисква време да се оправи, но оправи ли се, ще е по-здраво от преди. ;)
Мнението беше редактирано от Dimzata на 18.02.11 09:50.
20.06.11
22:56
А за 15 годишни става ли?
Мнението беше редактирано от Мартин Николов на 20.06.11 22:56.
01.11.11
17:53
казано от Dimzata на 18.02.11, 09:47:
Дам, забравих да ти кажа, че и мазило е хубаво да има. Аз лично винаги ползвам Alga San, но не знам точно кое. Изглежда малко, но стига за доста пъти, защото е гел.
Ластиците най-добре ги носи по време на тренировка или спи с тях. През деня не ги ползвай. Добре е да се спи с тях, защото през нощта тялото най-много се възстановява, като си стегнал сухожилието тялото ще може да го възстанови, както трябва да е. Но през деня пък трябва да го раздвижваш все пак. Избягвай да дигаш тежки предмети с тази ръка и всичко ще ти мине. При мен трая към 2-3 месеца, все пак е сухожилие изисква време.
Между другото може да правиш набирания, но с ластик около китката, при мен не болеше, като ги правих и много ми помогнаха за заздравяването на сухожилието. ;)
Избягвай да вдигаш за бицепс, тогава именно ще го натоварваш, също така да се подпираш много на тази ръка. :)
Успех и просто изисква време да се оправи, но оправи ли се, ще е по-здраво от преди. ;)
Много добре действа Alga San. Използвам лосиона и също така изкарвам доста време с него. Няма как ад мине без мазилце много по-бързо се възстановява подобна травма или най-малкото претъпява болката малко.