01.12.10
16:17
Шоколадов мус
Необходими продукти:
1 авокадо
2 сл протеин на прах
1 сл орехи
1 сл кокосови стърготини
2 редчета ~ 25г шоколад /подсладен с малтитол/
50 мл прясно мляко 3,5%
Начин за приготвяне:
Шоколадът се разтопява в микровълнова печка, след което се смесва с прясното мляко и се оставя да изстине малко. Авокадото трябва да е добре узряло, за да се намачка лесно с вилица. След като го намачкаме, го смесваме с шоколадовата смес и прибавяме протеина, кокосовите стърготини и орехите. Всички съставки се разбъркват добре, ако е нужно може да се добави и малко водичка - и мусът е готов.
Време за приготвяне:
7 - 10 минути
Хранителен състав:
Белтъчини - 20,7
Въглехидрати - 7,5
Мазнини - 44,5
Калории - 570
Личен коментар:
Като количество се получава около 1/2 купичка, но е с доста впечатляващи хранителни стойности. Подходящ е при НВД, поради ниското съдържание на въглехидрати. Важно е шоколадът да бъде с малтитол, аз лично използвах “Финес” на фирмата “Милмекс”. Могат да се правят и други разновидности: с повече протеин; с фъстъчено масло и т.н.
Много е засищащо - аз лично го ядох на няколко пъти.
Приятен апетит!
01.02.11
17:14
#2
супер звучи ще го опитам!