Относно моя режим моля помогнете !

31.01.11
20:40

От доста време чета форума но никога не сум пускал тема.Но сега ще ви помоля да ми помогнете искам да започна нов режим високо въглихидратен(ВВД).Аз съм на 14 години ще правя 15 год след 3 месеца ходя редовно на фитнес всички ми викат,че съм много сериозен тренирам от 1 година и 5 месеца преди това също съм тренирал 2-3 месеца но после прекъснах.Отначало почнах защото бях много пълен дебел даже бях 1.57-158 см и 72.3 кг но за 3 месеца и половина смъкнах 25-26 кг.Като много хора ми казват че е невероятно и че сум постигнал нещо.Но спазвах диети и тренирах стрикно аз сум сериозен като се заема с нещо и мога да пазя всякакви диети.диетата ми я направи едно момче шампион до 70 кг по културизъм баща ми купува мн добавки които стават за мен суроватъчен протеин, аминокиселини, бцаа ,гултамин, л-карнитин ,фет бърнър ,мултивитамини рибено масло на хапчета.След като отслабнах почнах друга диета направена от същото момче ядох овесени ядки 3 яйца(1 цяло +2 белтъка) на обяд пилешко филе или телешко +цалата+ориз+1 цяло яйце + 1 белтък след обяд ядох малко овесени ядки(с кис.мляко) + 100 гр месо на вечеря същото като обяда само че оризът беше по малко така бях 4 месеца и малко на тази диета  .Всичко си тегля имам електрона везна.От както отслабнах мина 1 година и сега искам ВВД пресметнал съм всичко чета форума гледам да се образовам да знам повече понеже на мойта възраст ядат само боклуци а аз винаги се интересувам за здравословен начин на живот и гледам да се храня правилно .Ето малко изчисления които направих в момента съм 1.60-161 см 14 год 45-46 кг (зависи дали е на гладно или на обяд се тегля сутрин съм 45 кг) Отрицателен калоричен баланс - 66+(13.7.46)+(5.160)-(6,8.14) = 2171,55 добавям 200 калории за калоричен излишък  става  2371,55 разпределям така сътношение на В,Б,М - 50%,30%,20%.Въглихидтратите са 50%.2371,55 = 118577,5 разделяме на 4 = 29644,375 гр = 296,44гр и го разпределям на 5-6 хранения  сътветно за 5 храния на ден на едно хранене ми трябват 59,28875 гр въглидрати,а за 6 49,4072916 гр .Белтъчини 30%.2371,55 = 177,86 гр пак за 5-6 хранения за 5 белтъчините са 35,572 гр а за 6 са 29,643 гр Въглидрати .Мазнините са 20%.2371,55 = 52,701 гр мазнини които пак за 5-6 хранения за 5 са 10,5402 гр мазнини и 8,78 гр за 6 хранения.Знам за това че мога на закуска и след тренировка да добавям 10-20 гр повече и да махна от другите хранния.И така въпросът ми е как да ги разделя на 5-6 хранения (защото съм 1 ва смяна от 7.30 на училище и лсе д като свърша ще ходя на тренировка) и горе доло по колко гр да ям и за съроватъчния протеин сутрин и след тренировка ли да го приемам за др добавки дали стават за аминокиселини и гултамин става въпрос.Доло горе знам какво да ям от опита до сега макар че е малък ще ми помогне.Мисля като стана да пия доза протеин 30 гр след 40 мин - 1 час да ям овесени ядки 70-80 гр (според мен като са сухи не залети с вода) с кис мляко или прясно мляко и 3 яйца (по точно 3 белтъка). на училище ще вземам пил.филе или телещко 100-150 гр и малко картофи или ориз ( Аз съм си носил в кутии не ми пука от никой) на обяд след 3-4 часа пак катрофи или ориз пил. филе или някакво друго бяло месо говоря за пилешко след тренировка веднага един банан след 20-30 мин една доза протеин суроватъчен 30 гр и вечеря някаква риба -100-150 гр някакво филе риба или пък пил филе пак + картофи или ориз или някаква салата + 2 белтъка и преди лягане 60-100 гр извара.Кажете какво мислите.Ако има  критики или предложения за поправяне кажете не се сурдя даже ще се радвам защото знам че помагате. Препоръчайте и аминокиселини , гултамин , Съроватъчен проин коийто  да е добър.Благодаря ви очаквам да м пишете .

Добре си се потрудил ;) Евала! Всичко изглежда ок...обаче ти препоръчвам сутрин като станеш да изключиш от менюто сурватъчния протеин. Още със ставането яж овес + кисело/прясно мляко (за предпочитане прясно, но това зависи от теб) + яйца. Това ще ти даде достатъчно протеин за закуска. Сурватъчния протеин може да си го приготвиш и да го изпиеш по някое време в даскалото или въобще да си го спестиш да си имаш за по-дълго време. За разделянето на храненето...от първото ядене нататък, през 2,5-3 часа хапваш и си ок...не видях да си го описал, но яденето 2 часа преди тренировка си е направо задължително, ако искаш да тренираш ефективно. Всичко останало си е бомба. Зеленчуци не виждам...може и 1 краставица или 1-2 домата да разпръснеш някъде из храненията. Тяхните калории не ги брой ;) Отделно си купи витамини от аптеката...не се изхвърляй на скъпи витамини от по 20лв. и нагоре. Аз примерно пия ето тези - http://www.multipharm.eu/product/272/multitabs-multitabs-90tabl.html . Можеш да си ги купуваш на блистери за по 2,3лв. и ти стигат за 15 дена. Съдържат всичко необходимо. Ако имаш още пари за даване можеш да си купиш и ленено масло за добавка. Аз пия ето такова - http://tinyurl.com/646rbuk . Купувам го от аптека за 19,69лв., пия само по 2 хапчета (вместо по 3) и ми стига за месец и половина. За другите добавки като глутамин, креатин и не-знам-си-какво още нека друг да ти помогне...не съм много компетентен. Аз мисля, че ако ядеш както си описал горе, нямаш нужда от никакви добавки освен протеин евентуално. Другото е само хвърляне на пари, които можеш да дадеш за още храна ;) То затова се наричат “добавки”...ако не можеш да се храниш както трябва да си помагаш с тях...или пък ако тренираш адски тежко, ако примерно си професионалист и ти трябват, за да се възстановяваш бързо. При положение, че смяташ да се храниш, при това чудесно, нямаш нужда. Това мисля аз...успех ти желая! ;)

ПС: Мисля, че разбрах какво имаш предвид за разделянето на храните. Ако питаш как да разделиш въглехидратите ето моя съвет: Трябват ти 296гр. за деня. При 5 хранения:

Тренировъчен ден                  Нетренировъчен ден
1. 80гр.                                    1. 80гр.
2. 58гр.                                    2. 62гр.
3. 58гр.                                    3. 62гр.
Тренировка                                4. 62гр.
4. 80гр.                                    5. 30гр.
5. 20гр.

Btw…дори и да надхрърляш дневните калории не се притеснявай. Яж, защото се нуждаеш от 10-тина килограма отгоре. Прекалено са малко твоите 45кг. ;)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.02.11 18:17.

01.02.11
19:30

Благодаря много за савета !Ще наблегна на храна и ще взема само протеин и мултивитамини рибено масло имам.А относно суроватъчен протеин къкъв да взема бленд/матрица/изолат.За парите долу горе за 55-60 лв за 2 либри.Пак благодаря

казано от martin iliev на 01.02.11, 19:30:

Благодаря много за савета !Ще наблегна на храна и ще взема само протеин и мултивитамини рибено масло имам.А относно суроватъчен протеин къкъв да взема бленд/матрица/изолат.За парите долу горе за 55-60 лв за 2 либри.Пак благодаря

Ми то общо взето зависи според случая. Ако ще го пиеш главно след тренировка си вземи изолат, но и матрица да вземеш няма да е фатално :)

01.02.11
20:27

Благодаря много.Ще пробвам някои изолат може на синтракс или саитек

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1