въпроси за програма

01.02.11
17:58

Здравеите, мисля да започна да тренирам по следната програма:
1 ден:
гърди- 3 по 10 лег;3 по 10 избътване на дъмбели; 3 по 10 фласйс
бицепс- 3 по 10 бицепсово сгъване с щанга; 3 по 10 концентрирано сгъване
предмишница - 3 по 15
корем- коремни преси 3 по 15; надигания на краката 3 по 15
2 ден:
гръб- 3 по 10 придърпване на вертикален скрипец; 3 по 10 придърпване на долен скрипец; 3 по 10 гребане с дъмбел
трапец- 3 по 10 трапецовидно повдигане
трицепс- 3 по 10 френско; 3 по 10 трицепсово разгъване зад глава
корем- 3 по 15 коремни преси; 3 по 15 извивки встани с дъмбел
3 ден:
рамо- 3 по 10 раменни преси; 3 по 10 повдигане на ръцете встрани; 3 по 10 повдигане на ръцете напред
крака- 3 по 10 клека; 3 по 10 лег преса; 3 по 10 надигания на пръсти
корем- 3 по 15 коремни преси; 3 по 15 нагидания на крака

до сега съм тренирал в домашни условия известно време. целта ми е да пока1а малко мускулна маса (2-3-4 кг) в следващите 2-3 месеца. в момента съм 73кг 182 см.искам по-компетентните и запознати хора,ако може да си дадат мнението и да ми дадат някакви насоки също и какво е добре да хапвам след такава тренировка.

01.02.11
20:10

Вкарай мъртва тяга при гърба и смени придърпването на вертикален скрипец с набирания , освен ако не са ти трудни и затова превиш скрипеца.Мисля ,че няма нужда да тренираш корем всяка тренировка , малка мускулна група е ,може или 2 или даже веднъж в седмицата.
За храненето след тренировка бърз въглехидрат и първото ти хранене да е някъде 40-60 мин. след това.

мъртва тяга - много добро и полезно упражнение за цялостна сила маса и прочие на гърба но задължително с техника се прави.. ако при сгъването за бицепс си позволиш читинг окей но при мъртвата тяга всяко излишно изкълчване може да доведе до травми !
нямаш нищо за задно рамо ?! Ако набиранията са му трудни - Чудесно не отиваме на фитнес да си почиваме а да се зорим :) аз почнах с 2-3 набирания само дали един ще откажи при 20-тото набиране или друг при 4-тото няма значение важното е че и двамата са фалирали ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.02.11 20:28.

01.02.11
21:07

Абсолютно съм съгласен и с двете ... особено се вслушай в думите му за мъртвата тяга .Това упражнение дава много ,но е доста кувaрно .

Мнението беше редактирано от KHAN на 01.02.11 21:07.

01.02.11
21:39

мерсии за препоръките. ще сложа мъртва тяга, а другото добре ли е. И даите нешо примерно какво да хапна след тренировката

казано от HAYEMAKER на 01.02.11, 20:10:

За храненето след тренировка бърз въглехидрат и първото ти хранене да е някъде 40-60 мин. след това.

колегата ти го е написал в поста си по рано само да допълня, че храненето после трябва да съдържа бавни въглехидрати ( ориз,картофи,леща,боб.. ) и протеини ( месо,яйца,сирене... )

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 01.02.11 21:52.

01.02.11
22:51

значи след тренировката хапвам някъв плод, мед стафиди ... и чак 40-60 мин след това другото хранене

е аз ям 20-30минути.... недей да бягаш на спринт до вас само и само да ядеш по-скоро но недей да минаваш през мола само и само да се кръвоснабди хранителната ти система... спокойна крачка ведро излъчване и правилното време ще дойде ;)

02.02.11
00:21

кисело или прясно мляко (500-600 гр) след тренировка добре ли е

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1