30.04.05
20:15
здр :) ми начи са купих си аминокиселини (СУПЕРИОР АМИНО 2222 СОФТГЕЛС - на Оптиум) и ме интересува каква точно функция имат аминокиселините и по колко на ден да пия ? (тренирам футбол почти секи ден в седмицата и ходя на фитнес 3 пъти в седмицата)
:)
Е бива ли така бе пич. Купил си си нещо което не знаеш за какво е. Аминокиселините спомагат за възстановяването на мускулните тъкани. Те участват също и в растежа и развитието на мускулатурата. Земи да прочетеш кво пише в сайта.
Аиде със здраве.
30.04.05
23:34
А относно дозировката - виж етикета!
Е аз не съм влезнал в някъв магазин и да си купя ей така квото ми скимне препоръчаха ми да пия аминокиселини и ми ги донесоха ами дозировката пише до 5 пъти на ден по 2 таблетки ма няма ли да е много това ?
2,2 грама е едната аминокиселина - ако изпиеш 10 на ден, както са то казали, тва са 22 грама, което почти съм сигурен че 1/2 ще изпикаеш! Взимай само преди и след тренировка по 3! Общо 6 макс , но според мен! Хаповете са големи и 6 бр са достатъчни. И на гладно, ей!
01.05.05
15:27
[quote author=“aeshna”]2,2 грама е едната аминокиселина - ако изпиеш 10 на ден, както са то казали, тва са 22 грама, което почти съм сигурен че 1/2 ще изпикаеш! Взимай само преди и след тренировка по 3! Общо 6 макс , но според мен! Хаповете са големи и 6 бр са достатъчни. И на гладно, ей!
и аз така мислех, но се оказа, че 2.2 грама са дозата, май беше 4 или 5 хапа, не единия хап 2.2 грама, както е при универсал
аз мисля че 2,2 грама е теглото на хапа, в което има 22те аминокиселини, следователно 2222 е именно имато на продукта!
Така е по етикет на продукта, ако не ме лъже острата като бръснач памет!
П.С. Затова най-изгодни на пазара са амино на Дженезис - едното хапче е 2,9 грама, съроватъчни са и са куул! 8)
02.05.05
15:08
[quote author=“aeshna”]аз мисля че 2,2 грама е теглото на хапа, в което има 22те аминокиселини, следователно 2222 е именно имато на продукта!
П.С. Затова най-изгодни на пазара са амино на Дженезис - едното хапче е 2,9 грама, съроватъчни са и са куул! 8)
бъркате, така е при универсал, просто вземете и ги премерете, аз имам везна, при оптимум дозата от няколко хапа е 2.2, не един хап, мерете, и аз преди това смятах, че излиза изгодно, докато не се светнах, че това е дозата, не хапа:)
02.05.05
15:14
ето вижте
http://www.musclesurf.com/2222-amino-acids.html
Two Superior Amino 2222 Caps contain 2,222 milligrams of a superior blend of amino acids derived from Soy Protein Isolate, Hydrolyzed Whey Peptides, Whey Protein Concentrate, L-Ornithine HCL and L-Carnitine.
Nutrition Facts:
Serving Size (caps) 2
т.е. дозата е 2 таблетки, а не 1, и тези две таблетки са 2222, не всяка отделно, с други думи ви излиза 2 пъти по-скъпо, отколкото сте го смятали досега
четете внимателно, това тука е търговски трик на оптимум, то си го пише на опаковката, но сме свикнали, като видиме 2700 или 2222, да мислиме, че това е грамажа на един хап, оптимум използват този ни навик от универсал
02.05.05
15:22
[quote author=“aeshna”]аз мисля че 2,2 грама е теглото на хапа, в което има 22те аминокиселини, следователно 2222 е именно имато на продукта!
може би имаш предвид 1900, не 2900 на дженесис, специално тези 1900 е това, което и пише, 1хап=1900, не дозата, и са хубави, спор няма