30.01.11
23:11
При някои упражнения с гири ми се случва да усетя нещо, като щипане в мускула,наред с пукането на ставите и незнам,дали е правилно да продължа серията...или за конкретното упражнение да намаля тежеста,въпреки,че ми е по силите и повече...мн съм паянтова,преди време опитах кофички да правя и така изпуках в гръдния кош,че две седмици бях все едно са скачали връз мен...треа още време да се върна във форма
сега съм в период на възстановяване,за тва нз дали и лицева мога да направя,но това щипене значи ли нещо,или като мускулната треска просто си е част от прехода...
извинявам се за малоумния въпрос,но аз,колкото и да съм си блъскотила там за линия през годините,никога не съм се интересувала мн ...
31.01.11
06:36
Ако болката е лека продължавай иначе - някой друг да каже :).
Ако изпълняваш грешно упражнението се получава така,но понякога дори при правилно ми се случва на бицепса щипване. Това според мен е презкачане на нерв. Опитай се да правиш подобни упражнения, с които не го чувстваш това .
Загрявай повече пусни 10 мин на елипса(кростренажор) динамичен стречинг преди началото и прави 1 - 2 месеца от по лесните кофички тия дето си водоравна на земята а краката са ти на нещо .почни да слгаш по малко тежест на ракаката и като ти заякне слабото звено премини на успоредката :)
Относно щипванията не мога да ти помогна, носъм компетентен откъм ставите. Винаги загрявай цялото тяло, а не само определение стави т.е. трябва да загрееш глезене,коленете,таза,раменете,лактите,китките,врата и гърба. След това леко разтягане и при като започваш упражненията отначало с по-малко килограми. Ако си загрял и правиш упражнението правилно, но все пак ти изпукат ставите е напълно нормално. На една голяма част от хората са така, но ако те болят заедно с пукането е проблем, тогава спри, но само и единствено от пукане не трябва да се паникьосваш.
Пази си ставите ! Много хора не го правят и успяват да тренират само няколко години, след това следва едно разнообразие от контузии и болести. Загрявай яко, че познавам много хора с много проблеми, а с проблеми съм и самият аз. Това може да се случи на всеки, не мисли че се случва само на другите.
Мерси,пичове,знам че трябва да загрявам,ама бързам да си отметна тренировката(поне като започвам,после ми идва патоса,хех)
Дори не знам определени разгрявки,сега това са ми кляканията с тежест,ха ха...иначе праскам направо с някаква серия от тези за деня....
Преди 5-6 години не беше проблем(било то и в задимената ми стая)да си тренирам така,ама след отслабването,годинките,алкохола, треа внимавам...ми те костите ми тежат под 2 кила(което не го вярвам)
Ако ми дадете пример за елементарна и бърза загрявка...или то е,като тези в даскало по физ-въртене на глави,ръце,навеждания и пр...
ПП.сега това не ме притеснява толкова,колкото да не ми откаже ръката в неподходящ момент и да фана да си строша гавата с тия гири,ха ха,иначе мерси пак момчета и успех;)