Трябва ли да обръщам внимание

30.01.11
23:11

При някои упражнения с гири ми се случва да усетя нещо, като щипане в мускула,наред с пукането на ставите и незнам,дали е правилно да продължа серията...или за конкретното упражнение да намаля тежеста,въпреки,че ми е по силите и повече...мн съм паянтова,преди време опитах кофички да правя и така изпуках в гръдния кош,че две седмици бях все едно са скачали връз мен...треа още време да се върна във форма
сега съм в период на възстановяване,за тва нз дали и лицева мога да направя,но това щипене значи ли нещо,или като мускулната треска просто си е част от прехода...
извинявам се за малоумния въпрос,но аз,колкото и да съм си блъскотила там за линия през годините,никога не съм се интересувала мн ...

31.01.11
06:36

Ако болката е лека продължавай иначе - някой друг да каже :).

31.01.11
21:00

Ако изпълняваш грешно упражнението се получава така,но понякога дори при правилно ми се случва на бицепса щипване. Това според мен е презкачане на нерв. Опитай се да правиш подобни упражнения, с които не го чувстваш това .

01.02.11
21:51

Мерси ,пичове,значи неам грижи:)

26.02.11
18:42

Загрявай повече пусни 10 мин на елипса(кростренажор) динамичен стречинг преди началото и прави 1 - 2 месеца от по лесните кофички тия дето си водоравна на земята а краката са ти на нещо .почни да слгаш по малко тежест на ракаката и като ти заякне слабото звено премини на успоредката :)

26.02.11
20:41

Относно щипванията не мога да ти помогна, носъм компетентен откъм ставите. Винаги загрявай цялото тяло, а не само определение стави т.е. трябва да загрееш глезене,коленете,таза,раменете,лактите,китките,врата и гърба. След това леко разтягане и при като започваш упражненията отначало с по-малко килограми. Ако си загрял и правиш упражнението правилно, но все пак ти изпукат ставите е напълно нормално. На една голяма част от хората са така, но ако те болят заедно с пукането е проблем, тогава спри, но само и единствено от пукане не трябва да се паникьосваш.

Пази си ставите ! Много хора не го правят и успяват да тренират само няколко години, след това следва едно разнообразие от контузии и болести. Загрявай яко, че познавам много хора с много проблеми, а с проблеми съм и самият аз. Това може да се случи на всеки, не мисли че се случва само на другите.

26.02.11
21:03

Мерси,пичове,знам че трябва да загрявам,ама бързам да си отметна тренировката(поне като започвам,после ми идва патоса,хех)
Дори не знам определени разгрявки,сега това са ми кляканията с тежест,ха ха...иначе праскам направо с някаква серия от тези за деня....
Преди 5-6 години не беше проблем(било то и в задимената ми стая)да си тренирам така,ама след отслабването,годинките,алкохола, треа внимавам...ми те костите ми тежат под 2 кила(което не го вярвам)
Ако ми дадете пример за елементарна и бърза загрявка...или то е,като тези в даскало по физ-въртене на глави,ръце,навеждания и пр...

ПП.сега това не ме притеснява толкова,колкото да не ми откаже ръката в неподходящ момент и да фана да си строша гавата с тия гири,ха ха,иначе мерси пак момчета и успех;)

26.02.11
21:12

Мисля че тази статия ще ти бъде полезна: http://lubomirivanov.com/3158.

26.02.11
21:27

Благодаря,Капри,сега ще погледна...аз съм му чела неща от нета,но за загрявки не съм се интерсувала:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1