30.01.11
19:44
Здравейте, 1.83см съм висок,88кг и от 3,5 години опит в залата без прекъсвания. Планирам да направя един стак от:
Суроватъчен протеин, аминокиселини, БЦАА и глутамин. Като цяло конкретни фирми за продуктите долу-горе съм избрал, но въпросът ми е какво може да се добави към стака за поне малко по-добър ефект(без креатин понеже сега съм на НО експлоуд и СЕЛМАСС,които съдържат креатин до някаква степен,а приема им е 2 месеца т.е. време за почивка от креатина + НИТРИКС и СИНТА 6)
Благодаря предварително
Темата беше редактирана от head_hunter на 02.02.11 13:55.
Ако мога да помогна - ето какво проработи при мен и имам видими резултати :
Протеин - Миофюжн и Казеин
Бцаа - на прах сайтек
Витамини , Омега , Минерали - НаУ
от края на 1-ви месец прибавих Кре-алкалин Пийк
от края на 2-рия месец - вече 1 седмица Джак3д
От всичко за сега само махнах казеина защото ми стана гаден на вкус иначе всичко останало е супер :)
Всякаш няма да е добра идея да взема азотен бустер за 3-ти месец...
А относно витамини не мисля засега,а бцаа-тата тоя път на капсули,че е мн гаден вкуса...
Как ли ще е да добавя нещо като таурин или бета аланин
30.01.11
21:52
ВСАА на капсули е ДОСТА скъпо удоволствие. Прав си - неовкусените ВСАА на прах са доста неприятни за приемане. Затова разгледай овкусените варианти на прах - Scivation Xtend, Scitec BCAA Xpress Flavored, USPLabs Modern BCAA. Таурин... не съм уверен, че е кой знае колко добра идея. Бета аланинът, обаче, е “друга бира”. Ако имаш търпение и приемаш подходящи дози, ще ти се отрази добре.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.11 21:53.
е БЦАА-та на прах 60лв за 2 месеца,пък капсули 80-не е нещо кой знай какво
а иначе за бета-аланин-по принцип знам че се пие 2 месеца,но тия добавки са за Март-пък Април почвам да чистя и малко кофти се получава.
Имаше на МНР Активите (ако не се бъркам с витамините им) уж през целия ден те зареждал със протеини въглехидрати от храната,но като го проверих нямаше добри отзиви за него-търся нещо от такава категория но....
30.01.11
22:08
казано от 3rsIxII на 30.01.11, 22:03:
е БЦАА-та на прах 60лв за 2 месеца,пък капсули 80-не е нещо кой знай какво
а иначе за бета-аланин-по принцип знам че се пие 2 месеца...
Хайде сега сметни цената на 5 g BCAA на прах и това количество, но на капсули. Знаеш, предполагам, че 5 g ВСАА не е особено голямо количество и при едно добро трениране трябва да приемаш повече. Бета аланинът се пие поне 2 месеца, тъй като едва около началото на втория започва да сработва. Не виждам нито една причина да го спираш когато започнеш да чистиш мазнините.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.11 22:08.
ще ти ги сметна на 500,че ми е по-лесно: 500гр БЦАА -58 лв, а 400 таблетки(1.1гр на тбл) 70лв + още някоя др тбл за да станат точно 500гр.най-много 80лв да излязат
Не мисля,че е по темата-но да ти отг
30.01.11
22:20
Вкарай 2ри протеин - казеин !? Или едни витамини.. примерно Multi Pro/Monster 100.. хем цената няма да ти е проблем :)
Очаквах го тоя въпрос за казеина :Д (ям изварка преди лягане,голяма степен го замества)
а иначе за витамини-не знам как действат по преве на качване на ММ(дори вобще не съм пил витамини досега :Д)
30.01.11
22:30
Моля те, изписвай целите думи. С нищо не съм заслужил тези криптирани писания, които трябва да разкодирам.
Дай да се върнем на сметката сега. Защо не си направи труда да смяташ? По твоите цени 5 g прахообразни ВСАА струват 0.58 лева, а 5.5 g ВСАА на таблетки струват 0.88 лева. Ако трябва да го кажа с други думи - таблетната форма е почти 1.5 пъти по-скъпа от прахообразната. Казвам ‘почти’ заради разликата от половин грам между прахчето и 5 таблетки. Практически този половин грам е без значение. Та... какво стана със сметката?
както каза 5гр. БЦАА на прах 0.58лв
а 4.4гр БЦАА на капсули 0.70лв пък и дори 0.80 да е за 5.5.гр-какво значение има -и за жълти стотинки ли са на доза(също като теб казах,че бцаа-тата на капсули са с 20лв по-скъпи на месец,какво значение има дали 20лв или 19 или 21…)
за какво вобще спорим
казано от 3rsIxII на 30.01.11, 22:17:
ще ти ги сметна на 500,че ми е по-лесно: 500гр БЦАА -58 лв, а 400 таблетки(1.1гр на тбл) 70лв + още някоя др тбл за да станат точно 500гр.най-много 80лв да излязат
Не мисля,че е по темата-но да ти отг
Ако става дума за Dymatize BCAA 400 caps, една капсула е 550мг., т.е. в една опаковка има 400 х 0,55гр. = 220гр. БЦАА за 80лв.
USPLabs (както ти предложиха) Modern BCAA 35 дози по 10гр. = 350гр. за около 70лв.
И естествено най-евтиния избор е неувкосените БЦАА, но трябва да не ти пука какво пиеш :D
казано от 3rsIxII на 30.01.11, 22:39:
а 4.4гр БЦАА на капсули 0.70лв пък и дори 0.80 да е за 5.5.гр-какво значение има -и за жълти стотинки ли са на доза(също като теб казах,че бцаа-тата на капсули са с 20лв по-скъпи на месец,какво значение има дали 20лв или 19 или 21…)
за какво вобще спорим
Хубаво е, когато човек има възможности, още по-хубаво е, когато сам си създава възможностите, но да се прахосват пари за едно и също нещо е тъпо. Още повече в тази галактика от суплементи със спестените пари ще можеш да си купиш и да пробваш много други неща.
Мнението беше редактирано от AbSs на 30.01.11 22:47.
Съгласен съм,че най-евтино излиза на прах,но ми е писнало от вкуса....
иначе,говорех за бцаа на САЙТЕК-доста са доволни от техните продукти,пък цените им са ниски( 1таблетка/капсула 1,100мг БЦАА)
30.01.11
22:55
казано от 3rsIxII на 30.01.11, 22:39:
за какво вобще спорим
Спорим за това, че разликата не е лев-два месечно - таблетната форма е 1.5 ПЪТИ по-скъпа от прахообразната за доза от 5 g! Нека добавим и това, че 5 g дневно няма да ти свършат никаква работа. При доза 15 g дневно разликата за месеца става ли значима? Е, парите са си твои. Не желая да споря, то няма и как да го направя - ясно се вижда кой е значително по-изгодният вариант. Искаш таблетки - ОК. Аз лично предпочитам да получа повече за парите си, опитах да посъветвам същото и теб.
Погледна ли изобщо овкусените варианти, които ти предложих? Защо продължаваме да говорим за гаден вкус? предложих ти скъп, средно скъп и евтин вариант. Успех.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.11 23:00.
Кога пък съм споменал,че 5 грама на ден е дозата???
ти нещо си заядлив,че останалите ти виновни-мерси за съветите ти,но...аз казвам разлика 20 лв-затова,че била 20+- 2,3 лв ми дигаш спор
30.01.11
23:31
казано от 3rsIxII на 30.01.11, 19:44:
Здравейте, 1.83см съм висок,88кг и от 3,5 години опит в залата без прекъсвания. Планирам да направя един стак от:
Суроватъчен протеин, аминокиселини, БЦАА и глутамин. Като цяло конкретни фирми за продуктите долу-горе съм избрал, но въпросът ми е какво може да се добави към стака за поне малко по-добър ефект(без креатин понеже сега съм на НО експлоуд и СЕЛМАСС,които съдържат креатин до някаква степен,а приема им е 2 месеца т.е. време за почивка от креатина + НИТРИКС и СИНТА 6)
Благодаря предварително
Значи като цяло целият ти стак се съдържа още в първият избран от теб продукт, но това е друга тема. Ще ти кажа Аз какво правя когато си избирам добавки-разделям ги на категории-ускоряващи въстановяването,подсилващи имунитета,изпомпващи и вдигащи силата( за изгаряне на мазнини до сега не сам прибягвал, а за стимулиране на хормоните всички знаем кои препарати са победители;) ) Във всяка категория избирам най-утвардилият се продук и получаваш най-изгодния стак. ;)
П.П. Абе Абаш нямаш ли си работа ми само вдигаш кръвното на хората ? Сега колко време трябва да напрягаш момчето с някави дървени академични теории? Освен да се обеси, че на прах аминокиселините били по-евтини ? Забелязал съм те Аз тебе :D ...
Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 30.01.11 23:33.
31.01.11
06:53
казано от Николай Маринов на 30.01.11, 23:31:
П.П. Абе Абаш нямаш ли си работа ми само вдигаш кръвното на хората ? Сега колко време трябва да напрягаш момчето с някави дървени академични теории? Освен да се обеси, че на прах аминокиселините били по-евтини ? Забелязал съм те Аз тебе :D ...
Не живея, за да вдигам нечие кръвно налягане или да напрягам някой. Академична теория не виждам, а само приложна математика. От доста време избягвам подобни дискусии, защото не обичам да споря с радиото... хиляди пъти съжалих и сега, че се намесих в темата. Идеята ми беше да се спестят пари, които само след 2-3 месеца ще станат забележима сума. Ако не ти е приятно да четеш мненията ми - форумът има ефективна функция за игнориране, която работи чудесно (казвам ти го от личен опит). От друга страна можеш да помислиш с какво допринасяш за полезността на форума, преди да гледаш по чуждите чинийки... защото включително и мнението ти в тази тема съдържа 2 не съвсем точни твърдения. Както и да е... казах това, което исках по темата. Преценката всеки прави сам за себе си.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 31.01.11 08:33.
казано от 3rsIxII на 30.01.11, 22:47:
Съгласен съм,че най-евтино излиза на прах,но ми е писнало от вкуса....
иначе,говорех за бцаа на САЙТЕК-доста са доволни от техните продукти,пък цените им са ниски( 1таблетка/капсула 1,100мг БЦАА)
кой е продукта на сайтек с по 1,1гр/табл ВСАА?
Дайте пример за някоя добавка подобряваща имунитета,някой който да е доста добър в категорията си
31.01.11
11:06
Спам!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 31.01.11 11:11.
31.01.11
11:12
Николай Маринов, няма смисъл да адресираш коментари към мен, тъй като аз няма да ги виждам от тук нататък.
3rsIxII, един добър витаминен продукт е добра идея за всеки спортуващ, както по отношение на имунитета, така и за здравето и тонуса като цяло. Now имат страхотна гама мултивитамини, избери един според предпочитанията и възможностите си - Adam, EcoGreen Multi, ViMin 100 или по-слаба формула, ако смяташ, че не е наложително да купуваш витамини за интензивно спортуващи хора.
Всякаш няма да е зле идеята да съм добре зареден с витамини преди да почна да чистя и да продължа докато чистя
Благодаря за отделеното внимание
31.01.11
20:17
казано от 3rsIxII на 31.01.11, 15:22:
Всякаш няма да е зле идеята да съм добре зареден с витамини преди да почна да чистя и да продължа докато чистя
Благодаря за отделеното внимание
Няма какво да му мислиш, ако си решил да инвестираш в добавки на първо място(независимо какви са ти целите) трябва да са мултивитамините и протеина. Аз в момента съм на Opti-Men(пил съм и всички витаминни продукти на Now) и съм доста доволен от този продукт.
И аз доста съм разглеждал тия витамини на ОН-по принцип имам навика да залагам да известни(поне за мен) фирми
да сте чували нещо за екдистерон?
01.02.11
23:22
казано от 3rsIxII на 01.02.11, 23:06:
И аз доста съм разглеждал тия витамини на ОН-по принцип имам навика да залагам да известни(поне за мен) фирми
да сте чували нещо за екдистерон?
Да чували сме. А ти да си чувал за търсачката? Тя намира поне три интересни теми по въпроса!
естествено,че съм го разгледал навсякаде-но бих искал да чуя лични постижения,а не да гледам реклами
02.02.11
07:17
казано от 3rsIxII на 01.02.11, 23:35:
естествено,че съм го разгледал навсякаде-но бих искал да чуя лични постижения,а не да гледам реклами
Те личните постигения са индивидуални - хранителни и тренировъчни режими, тип натовареност през деня, стаж в залата. Ако седна да ти обяснявам как от това съм качил обиколките на всякъде с по 3 см на теб върши ли ти работа?
Следващото нещо - ако беше ползвал търсачката щеше да видиш и негативни мнения за продуктите на БСН.
Много сте ми интересни като кажете “Ама искам мнение от някой с резултати” или “Колко ще кача от това или онова”. Несериозно е самото питане. На така поставен въпрос само врачка може да отговори.
за продукти на БСН явно си ми видял отговор в някоя друга тема,но съм ги писал,защото съм ги ползвал,а не чел(едва ли има продукт,за който се говорят само хубави работи)
а за екдистерона-исках да ти видя резултатите,за да придобия груба представа,естествено,че всичко е индивидуално
пък и не съм те питал колко ще кача или нещо такова,главно ме интертесува на коя фирма,защото видях няколко варианта,а и не всяка фирма е добра в дадена област и кога се приема(пише с богата на протеин храна,но сутрин ли вечер ли),продължителност и такива работи
02.02.11
11:15
казано от 3rsIxII на 02.02.11, 11:03:
а за екдистерона-исках да ти видя резултатите,за да придобия груба представа,естествено,че всичко е индивидуално
И какво като ми видиш резултатите? Имаш моя стаж по залите или имаш моя начин на живот, а може би хранителния ми режим е същия? Кое от това ти върши работа бе човек? Индивидуално е! Да не говориме, че това е толкова спорен продукт /повече от трибулуса/. Спирам да се занимавам с темите ти - искаш неща ама не знаеш какво, мързи те да ползваш търсачката.
кво се праиш на дървен философ,да не съм те карал на сила да отговаряш-всякаш на всички живота е един и същ, затова споделят-но понеже ти си краля на света и никой не може да види кое как си праил
02.02.11
13:53
казано от 3rsIxII на 02.02.11, 12:01:
кво се праиш на дървен философ,да не съм те карал на сила да отговаряш-всякаш на всички живота е един и същ, затова споделят-но понеже ти си краля на света и никой не може да види кое как си праил
Да трудно е да се обяснява на лятно билдърче. Пий си там добавките и не се обяснявай като последното ми гадже. Правете си “Искренно и лично” за добавките. И с тоя тон и приказки вкъщи при мама и тати! Не виждам да сем те обидил в някой от постовете си, а трябваше!
п.п. Заключвам темата във връзка с нарушаване правилата на форума - т. 1.4!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 02.02.11 13:55.