Тичане тренировки

17.01.11
16:43

Здравей , търсих из нета нещо по моето въпросче , но не успях да намеря нищо затова реших да се посъветвам с вас. До преди 1 седмица бях пушач, след като ги отказах реших да почна да тичам, обаче като се има в предвид, че не съм го правил от доста време бих искал да знам как да започна. Мисля сутрин рано да ставам, но трябва ли да ям преди да започна да тичам, да загрея ли и после как трябва да протича бягането? Колко минути и на какво темпо? А също , сутрин ли е по-добре както съм го решил или по-късно? Не съм пълен, не искам да свалям килограми, просто за да изкарам гадта от цигарите и да си подобря начина на живот го правя  ;) Ще съм ви благодарен ако ми помогнете.

Много сложни въпроси си задаваш :D При положение, че нямаш някаква определена цел, това което трябва да направиш е просто да отидеш и да тичаш. Дали ще е сутрин или по друго време няма значение за теб. Както ти е по-удобно...сега рано сутрин си е хладно и не е много оферта. Гледай между тичането и последното ядене да има разлика от 2 часа. Ако тичаш на стадион, първо правиш 1-2 обиколки ходейки, след това разгряваш и разтягаш сухожилия, мускули и т.н. и започваш. Щом не си бягал отдавна, първата седмица може да тичаш 2 до 3 пъти, по 5-10мин. Втората седмица продължи с 3 пъти бягане по 10-15 мин. 3-тата седмица тичай 20мин, след това добавяй по няколко минутки отгоре. Темпо - знам ли...бавно и спокойно. Колкото по-бързо тичаш, толкова по-малко време ще можеш да издържиш, така че, тези двете са взаимно свързани. Няма голяма философия...отивай и си тичай :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.01.11 17:13.

17.01.11
17:17

Мхм значи няма кой знае каква философия. :D Както при фитнеса ;)

казано от Dimitar Dimitrov на 17.01.11, 17:17:

При фитнеса има толкова философия, че и Сократ би се запънал ;)

казано от ProXxX на 17.01.11, 17:20:

казано от Dimitar Dimitrov на 17.01.11, 17:17:

При фитнеса има толкова философия, че и Сократ би се запънал ;)

x1000

фитнеса е един от спортовете в който 1 за мен е 2 за теб ако ме разбра .....

19.01.11
23:02

Здравеите искам да ви помоля да ми кажете програма за отслабване и офомряне на  мускули  която да мога да си изпалнявам у дома  разполагам с гири и лост с тежести 90 Килограма сам ,не разполагам с време да ходя на фитнес зала иначе е лесно !Благодаря предварително!

Мнението беше редактирано от Fitnesss Finesss на 19.01.11 23:03.

02.02.11
10:32

казано от Dimitar Dimitrov на 17.01.11, 16:43:

Здравей , търсих из нета нещо по моето въпросче , но не успях да намеря нищо затова реших да се посъветвам с вас. До преди 1 седмица бях пушач, след като ги отказах реших да почна да тичам, обаче като се има в предвид, че не съм го правил от доста време бих искал да знам как да започна. Мисля сутрин рано да ставам, но трябва ли да ям преди да започна да тичам, да загрея ли и после как трябва да протича бягането? Колко минути и на какво темпо? А също , сутрин ли е по-добре както съм го решил или по-късно? Не съм пълен, не искам да свалям килограми, просто за да изкарам гадта от цигарите и да си подобря начина на живот го правя  ;) Ще съм ви благодарен ако ми помогнете.

Започни да бягаш от 4 до 6 пъти седмично по 5,30-6 минути километъра от 2 до 3 километра(от началото можеш да съчетаваш с ходене и не се депресирай защото от началото ще е трудно поне месец и после се вдига по лесно като натрупаш малък опит) зависи как се чувстваш и постепенно вдигай обема а темпото ще се вдигне от самосебе си.Сутрин по принцип знам че ако се бяга или тренира въобще изгаряш повече калории през деня но след като на теб не ти трябва това предполагам че трябва да ходиш когато ти е кеф.Иначе аз като бягам гледам да съм ял 2-3 часа преди бягането ако е сутрин можеш да земеш малко ако минат 30 минути преди да бягаш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1