26.01.11
10:06
Всеки ден закусвам:
една кофичка кисело мляко - около 14 гр протеин.
100 гр овесени ядки
50 гр сурови ядки
1 лъжица мед
и един малък плод.
Чудя се протеина от млякото достатъчен ли е за старта на деня,следващото ми хранене е след около 3 часа.
Какво да добавя за да стане по-добра закуската ми,изключвам яйца сутрин с тази комбинация не стават.
Разполагам с протеин-матрица,мисля си че една доза ще добре да се добави към това хранене или суроватка 10-15 мин преди него.
Темата беше редактирана от Biad__ на 26.01.11 10:13.
В овесените ядки имаш към 17гр белтъчини, в 50гр ядки - към 10. Това си е доста прилична закуска, но евентуално може да пиеш и една суроватка, половин час преди тази закуска.
Братле, преобладаващия протеин от киселото мляко е казеина,който се усвоява много бавно.За закуска ти трябва бърз протеин като суроватъчния. Аз за себе си съм открил мн добър вариант за закуска - мюсли с прясно мляко и сурови слънчогледови семки и една доза суроватъчен протеин директно вътре,става перфектната балансирана закуска ;)
казано от rumen_pro на 26.01.11, 12:20:
Братле, преобладаващия протеин от киселото мляко е казеина,който се усвоява много бавно.За закуска ти трябва бърз протеин като суроватъчния. Аз за себе си съм открил мн добър вариант за закуска - мюсли с прясно мляко и сурови слънчогледови семки и една доза суроватъчен протеин директно вътре,става перфектната балансирана закуска ;)
Викаш в киселото преобладавал казеинът, а в прясното дето ти пиеш не? Освен това мюслито е много неподходящ заместител на овеса - най-малкото сушените плодове в него са бъкани с консерванти.
02.02.11
10:33
Човека ясно е казал, че слага и доза суроватка вътре. Към автора-ако нямаш някaкви много големи цели, закуската ти е Ок. Наистина по-голямата част от протеина в млякото е казеина, но има и суроватка, а и въпреки че протеините в растителните продукти не са пълноценни те се усвояват бързо и са много богати на аминокиселината Аргинин(особено в овесените ядки).
Мнението беше редактирано от Николай Маринов на 02.02.11 10:34.
По тая логика какво пречи и авторът да сложи доза суроватка?? Той това и пита - нужно ли е или не.
02.02.11
10:53
Е да нищо му не пречи да сложи малко суроватка, просто както казах, ако целите не са му много големи, не че няма да има смисал от нея просто и тази закуска си му върши перфетна работа, даже ще е много по-добре вместо да слага суроватката в млякото да я изпие около половин час преди закуската.
казано от FaceOff на 26.01.11, 10:31:
В овесените ядки имаш към 17гр белтъчини, в 50гр ядки - към 10. Това си е доста прилична закуска, но евентуално може да пиеш и една суроватка, половин час преди тази закуска.
;)
02.02.11
11:29
казано от Madboy на 02.02.11, 11:08:
Растителния протеин не са броЙ :D
Да като ни влезе в организма светва червена лампичка “растителен” и го ис*раме :D. Тва го чувам редовно от назобените батковци :D. Истината е, че като се приема с пълноценен протеин г/д му се оправя амино профила и си е Ок, даже комбинация от два вида растителен протеин примерно бобов и оризов правят напълно пълноценен протеин( само каде няма да тръгнем да ядем боб с ориз поне Аз де ;) ).
02.02.11
11:33
ае като има мЯсо яж мЯсото.. ;) боба и ориза си ги яж заради въглехидратите ама не очаквай да изядеш половин кило боб на едно ядене и да станеш изчистен цепеняк.. ако ставаше така всички щяха да си земат соев протеин дето е на половината на цената на суроватъчния сигурно
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 02.02.11 11:33.