Въпрос относно килограмите с който да дигам

02.02.11
13:39

Преди време ходих на фитнес бяха ми обясни ли какви ли не работи, но съм ги забравил и сега съм нещо като начинаещ фитнесджия. :D Добре вече се разбрах ме за основните работи и минавам към въпроса, който е почвам да хода на фитнес отново, но искам да постигна максимален ефект и затова питам с какви килограми е най-добре да започна с цел да мога да си направа цялата серия от упражнения какво имам предвид пример: преди правех 4х15 на всички уреди според програмата, който си бях направил и правех примерно с 30кг и спирам на 12-13 повторение или 8-9 в зависимост на коя серия съм. Сега не искам да права такива работи ами да изпълня цялата си програма. Какво ви трябва още може би килограмите ми ами 78кг съм и повечото са в шкембето.. :D

има начинаещи почват от 30кг лежанка има начинаещи почват от 60кг има и диви селяни дето за първи път лягат на лежанка и бутат 120 кг ;) ... с прости думи дори някой да те оглежда от глава до пети 10минути неможе да ти каже с колко трябва да вдигаш това пък е въпроса на който никога няма да намериш верен отговор от друг освен от тялото си

02.02.11
16:32

Слагаш тежес и правиш колкото правиш, като я оставиш ако ти е било леко слагаш още кг, ако ти е било тежко махаш кг...

Всичко е много относително, според това какво целиш - хипертрофия или сила (като цяло двете вървят заедно). В зависимост и от програмата, в зависимост от....от много много неща зависи, но в най-общия случай важи коментара на колегата atanasov .

02.02.11
21:44

казано от atanasov на 02.02.11, 16:32:

Слагаш тежес и правиш колкото правиш, като я оставиш ако ти е било леко слагаш още кг, ако ти е било тежко махаш кг...

то хубаво ама последни упражния така ще са ми много весели преди първия 1месец никога не успявах да направа пълна серия :) беше ми много трудно, а после бях се едно цял ден съм бутал някой камион :D

03.02.11
00:17

Ами то трябва да ти е трудно, иначе само си губиш времето.
И какво значи пълна серия? 2 повторения също са пълна серия.
Почваш само с лоста, правиш си серията, и ако ти е леко, слагаш 2-5 кг и така на всяка серия и всяка тренировка.
Ако тежестите ти стоят едни и същи всеки път, развитие няма да има.
Освен това, 15 повторения според мен са прекалено много. Прави максимум по 10.

03.02.11
10:10

Работните ртежести трябва да са такива, че да ти позволяват да правиш 8-10 повторения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1