Разместена капачка

03.02.11
19:09

Така разместих капачката, крака ми беше обездвижен за 20 дни, и ходих на рехабилитация, питах доктора дали мога да започна фитнес и ми каза че мога.
И мисля сега да променя тази програма:
Програма за първи ден
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения

Програма за трети ден
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
набирания - 4 серии по 10 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
‘френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
разгъване на скрипец - 2 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

Програма за пети ден
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер) - 3 серии по 8 повторения
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

Смисъл ще пробвам упражненията и ще реша ако при някое упражнение започна да усещам болка да го премахна или да намаля повторенията и килограмите, вие как мислите?

Темата беше редактирана от fingerpaint на 03.02.11 20:53.

казано от fingerpaint на 03.02.11, 19:09:

Смисъл ще пробвам упражненията и ще реша ако при някое упражнение започна да усещам болка да го премахна или да намаля повторенията и килограмите, вие как мислите?

При болка задържително спри и прекрати натоварването на краката.

03.02.11
20:55

Ами маркирах ги с червено упражнениеята, с които мисля че ще имам проблем, но нека да не прибързвам с изводите.
Един въпрос, е кое упражнение да заменя Фреското разгъване?

Бъди внимателен и с коремните преси - ако ги правиш на пейка и краката ти са фиксирани, много е вероятно напрежението в колянното капаче да предизвика болка или дискомфорт. Фреското разгъване можеш да замениш с разгъване на горен скрипец (имаш варианти за хвата). Сигурен ли си, че лекарят ти е позволил да клякаш с щанга? ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.02.11 21:09.

04.02.11
23:24

казано от Кольо Пияндето на 03.02.11, 21:08:

Бъди внимателен и с коремните преси - ако ги правиш на пейка и краката ти са фиксирани, много е вероятно напрежението в колянното капаче да предизвика болка или дискомфорт. Фреското разгъване можеш да замениш с разгъване на горен скрипец (имаш варианти за хвата). Сигурен ли си, че лекарят ти е позволил да клякаш с щанга? ;)

Само го попитах можели вече да ходя на фитнес и той ми каза да отивам, а не се сетих да го питам за упражнениеята, но ще си направя сметка ако има болка - спирам :(

YA

11.02.11
10:40

fingerpaint, преди няколко години си извадих капачка (разместих) и бях около 1 месец със шина. Съвета ми към теб е след като вече си се оправил не влизай в залата поне още месец. Каквото и да правиш ще натовариш до някаква степен капачката си.
След това като започнеш да тренираш не натоварвай краката за още месец, нека да се възстановят хубаво.
Защото ако се случи отново вече става хронично.
И един въпрос - след като са ти наместили капачката, след това доктора извади ли ти кръв от коляното (забравих как се казваше тази манипулация) - защото докато ти е било разместена най-вероятно се е напълнило с кръв.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1