03.02.11
22:44
Здравейте фитнес маниаци. Аз съм Алекс на 21 години от Варна. Днес се регистрирах в сайта и реших да си направя дневниче. Денят ми започна с хапче рибено масло от сьомга (полезно е за сърцето) и след това една черна земелка с пилешко месо. Следват два часа почивка едно еспресо и бързо в залата. Днес е ден за ръце. След 7 минути кардио започнах с бицепсово сгъване с дъмбел 4 серии по 8 повторения на ръка с 11кг. след това едно бързо тицепсово разгъване от лег - 4 х 10-12 с 8кг. После скотова пейка с крив лост , тесен хват , 3 х 10 с 10кг добавка към лоста. След скотовата пейка е моето любимо “21” отново с тесен хват и 5 кг тежест към лоста. Трицепсовото разгъване с горен скрипец (с права ръкохватка)много го обичам - 4 х 12 с 25кг. Завърших силовата част от програмата с разгъване с подхват на уреда на който се прави крос оувър , нз точно как се нарича. после правих малко обратни коремни преси като събирах краката към тялото и ги изпъвах 4х15. Завърших тренировката с 20 минутки кардио и едно суроватъчно протеинче WHEY шоколад и банан. Вечерта към 19 часа ходих и да плувам. Изплувах си един километър и съм много доволен от днешният ден. Нпараво съм нов човек :)
03.02.11
23:03
Браво за дневника. До колкото чета вие тренирате повече за удоволствие (по-точно за поддържане на форма) от колкото качване на ММ. Или може би не съм прав и започвате тепърва?
Здрасти, плуването какъв стил ти е? Или редуваш? За колко време правиш километър?
04.02.11
16:40
Bressan като за начало не е нужно да си говорим на вие :) тренирам за удоволствие да и за сваляне понеже имам екстра тлъстинки :) Anelia не съм си засичам километър за колко го плувам понеже си направих по средата горе долу малка почивка. 300метра ги плувам за десетина минути. В неделя вечерта ще пиша за колко време плувам километър без почивка. Стиловате ги сменям - една дължина кроу и после една бруст.
05.02.11
14:42
05.02.2011 - трета тренировка за седмицата. днес тренирах гърди и гръб. започнах както винаги с кардио 5-7 минути. в този ден правя серия гърди, серия гръб и след това почивка. първата комбинация е лежанка и издърпване на скрипец пред гърди. и двете упражнения са 4 серии по 10 повторения. на лежанката към лоста добавям 30 кг 1ва серия ,35 2ра и 40кг 3та и 4та. скрипеца 1ва серия 35 , 2ра -45 ,3та и 4та 50кг. втората комбинация е избутване на дъмбели от полулег и пули (pulley). с дъмбелите правя 4 х 10 като 1вата е с 14кг , 2рата с 16кг и 3та и 4та с 18кг. пулито са 4 х 10-12 като първата е с 35 , 2та с 40 , 3та и 4та 45кг. последнат комбинация е кросоувър и хиперекстензии. кросоувъра 4 х 12 в следанта последователност -7,5кг ; 10кг и 2 х 12,5 кг. хиперекстензиите са 4х10-15 повторения. завърших тренировката с 15 минути велоаргометър (перизнавам си че малко скатах от времето :Р). след тренировка едно протеинче на Whey и горещ душ :)
06.02.11
11:35
Днес си направих една добра тренировчица на басейна , но съм доста уморен и ще пропусна допълнителния(четвърти) ден в залата. изплувах един километър без никакви задръжки и въпреки лудницата в басейна се справих с разстоянието за 31:11.83 . мисля че е добро време като за човек които не е плувал серионзно от около 10 години и това ми е 7мото ходене на басейн (за да плувам). плувам разстоянието смесено - една дължина кроу ,една бруст. Ако някой (аматьор като мен) си е засичал време ще се радвам ако го сподели , за да знам годе долу как се движа и дали наистина ми е сравнително добро времето :)
Аз правя километър за 40 минути, но това е защото не мога да се обръщам като хората и съответно на всяка дължина (25 м) спирам, за да се обърна. А, да, аз плувам само бруст. Но пък плуването въобще не ми е натоварващо, правя го за разпускане. Ако се науча кроул с потапяне на главата, сигурно ще се натоварвам, но засега не мога.
Казва се велоЕргометър
06.02.11
21:24
мога да се обръщам под водата , но не го правя. хващам се за стената и се отблъсквам. кpоулът е много хубав стил :) не знаех , че се нарича велоЕргометър , но за напред ще знам :P
На кой басейн ходиш във Варна? Аз обожавам да се кисна в горещия на Св. Константин и Елена :)
Иначе аз съм от Шумен, но с Варна имам тесни отборни връзки ;)
07.02.11
09:59
Ходя да плувам на басейн “Делфини”. Намира се до първият Кауфланд в квартал Младост. Готина отборна снимка , не знаех че Ник се занимава с колоездене :)
08.02.11
20:33
днес стана добра тренировка . тренирах гърди и гръб , но поради незнайна причина се натоварих доста и в края на тренировката бях счупен ... едва направих 10 минути кардио :(
09.02.11
22:57
днес бях на басейн , но нещо бях доста изморен. въпреки това си подобрих времето на 300 метра с още 7 секунди :D
18.02.11
22:14
Малко си занемарих дневника и не съм вписал последните си няколко тренировки. Току що реших да пробвам един кросфитърски комплекс. Нарича се Дъмбел комплекс (Dumbbell complex)... ето и как изглежда http://www.youtube.com/watch?v=8dqI5QQmlOw . Не го правих точно по показания начин ами го комбинирах и с Беър дъмбел (Bear dumbbell).По точно комбинирах пуш пресите с клековете , но кляках само първите 3 рунда понеже ми дойде доста тежичко с 10кг дъмбели. Все пак беше първи опит. Правих упражнението 10 рунда по 1 минута всеки. Изпълнявах упражненията горе долъ за около 30-40 сек и след това почивка докато стане минута. Наистина беше доста натоварващо , особено за бедрата ми. Евала на корсфитърите и на всички , които тренират без да се отказват!
26.02.11
15:10
Днес тренировката беше много добра. Бях в много добра кондиция за кардио. Започнах както винаги с 5 минути крос тренажор след което правих крака. Въпреки адската мускулна треска успях да си изпълня упражненията , които бяха в следната последователност : Leg extension 3 x 15 , Leg curl 3 x 15 и Rotary calf 3 x 25 . Правя по една серия от всяко упражнение в посочената последователност и след това почивам. След краката правих упражнения за рамо. Раменни преси с дъмбел 4 х 10,8,8,6 ; Повдигане пред гърди 4 х 8 ; Разтваряне с дъмбели 4 х 12 и Трапецовидно повдигане на рамене с дъмбели 4 х 10. След вси4ко това си направих 15 минути велоергометър , 15-20 минути скачане на въже и още 10 минути стречинг. Много съм доволен от днешната тренировка.